Turnigy 9X 9Ch

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Zamčeno
Zpráva
Autor
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#166 Příspěvek od Marcos »

Nevite nahodou jak to vypada s Turnigy 9 s nativnim 2,4 systemem? Bylo to slibovany nekdy v lete.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Honzek

#167 Příspěvek od Honzek »

Zdravím všechny!! Tak mi včera dorazila z Hong Kongu bedýnka s vysílačkou FS-TH9X, což je to samé jako Turnigy 9x. Po prohlídce a nasazení modulu jsem zapojil klec s baterkama a zapnul hlavní vypínač. Několikrát se ozvalo slabé zapípání, pak v ní luplo a začoudilo se. Odpojil jsem tedy baterie, rozmontoval jsem jí stejně jak to popisuje RiMr a zjistil jsem, že na základní desce je spálená jedna ze čtyř hnědých obdélníkových součástek. http://picasaweb.google.cz/RiMr71/Turni ... 8835713074
Nemám tušení co to vlasně je.
Pokud by snad někdo věděl jak by se to dalo opravit, napište! Díky!!
Honzek

#168 Příspěvek od Honzek »

Ještě jeden poznatek. Tohle jsem ještě vyštrachal: http://kenbuys.com/wp-content/uploads/2 ... th9x20.jpg
V tom článku řeší použití baterií složených ze dvou kusů 3,7 voltu a je tam provedený zásah na zákl. desce právě v místě kde shořela ta hnědá součástka.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od JirkaA »

ta součástka je elektrolytický kondenzátor, s největší pravděpodobností slouží k filtraci napájecího napětí. Který to byl, ten druhý zleva? Pokud se z něj začoudilo, je asi zkratovaný. Zkusil bych ho vypájet a pustit to bez něj, pokud to bude fungovat, nahradit ho podle oka něčím řádově desítky mikrofaradů, napětí 16V nebo více.
OK2WY
Honzek

#170 Příspěvek od Honzek »

Ano, je to ten druhý zleva. Kde by se taková věc dala sehnat? Dík!
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od JirkaA »

to jsem si myslel :) Je to filtrační elektrolyt na vstupu 5V stabilizátoru, čili na plným napětí baterek. Číňan tam dal kondík na nízký napětí, on to většinou vydrží ale někdy taky ne.. Normálně bych se na něj vykašlal, pojede to bez něj. Proti zákmitům stabilizátoru stačí ten mrňavej keramickej kondík vedle. Pokud chceš fakt držet štábní kulturu, nabastli tam elektrolyt 47 mikrofaradů na 35V, plusem (delší nožička) doprava, mínusem (kratší nožička, na futrálu pruh) na tu zemnící plochu.
Kdyby sis na to netroufl a měl to blízko do Brna, sáhnu do šuplíku a opravím ti to grátis.
OK2WY
Honzek

#172 Příspěvek od Honzek »

Díky za rady! Do Brna to mám cca 270km (Louny), takže se u tebe asi nestavím, ale snad mi pomůže jeden místní koumes, když mu přetlumočím tyto poznatky. Jen doufám, že tam neodešlo ještě něco dalšího. Napíšu jak to dopadlo. Zatim čus a ještě jednou dík!!
Rostik

#173 Příspěvek od Rostik »

jakou má vlastně paměť na modely?
tmx.806

#174 Příspěvek od tmx.806 »

pamet ma na 8 modelu...
FC16 + Tg9X (assan), Bulldog (MS Composit), Phantom EDF, MIG-3, F-22, polaris, Bristol, 2x MiniRay (Hacker) :))
zdekar

#175 Příspěvek od zdekar »

Má někdo aktuální verzi té vysílačky (potom co se to na HobbyCity vrátilo do prodeje)? Co všechno tam je ještě za bugy?

Vím jen o tom D/R + EXP
Z hobbycity: "Some customers have found difficulty with the D/R & EXP settings. Please be sure you change D/R first, exit the menu then re-enter the menu to modify the EXP setting.
Modifying them together will reset the D/R."
A někdo tam psal že nefunguje AILVATOR (mix?)

Ještě něco nefunguje v softwaru?

Kamarád uvažuje o novém rádiu a tohle by mohlo být celkem levné řešení a dostatečné na ty jeho EPP poletuchy.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
A2C
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od A2C »

dnes mi prišla :-), som z nej nadšený :D
Turingy 9X - 2,4GHz (Corona)
Chytili ma coptery :)
svitek

#177 Příspěvek od svitek »

Tak pánové Turnigy začla blbnout.Používám ji na heli a při nastavování nelze nastavit klopení a kmitají serva.Jeden den jsem nastavil vše do nuly s tím,že další den budu pokračovat.Další den po zapnutí servo klopení v jiné poloze a pak se přidalo kmitání serva a malé výchylky na klopení.Není to stejné mění se to.Na monitoru kanalů je také kmitání i při vyjmutém modulu.
Easy Star
Sky Scout
Spektrum DX6i
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#178 Příspěvek od RiMr »

Jo, to je prostě smůla... Já sice tohle rádio mám taky, jedno z prvních, ale naštěstí šlape. Ale ani tak bych s ním do vrťase asi nešel. Sice vrtulníky nelítám, ale mám tak nějak utkvělou představu že vrtulník vyžaduje za všech okolností bezchybné rádio. Já na těch svých létajích krabicích od lednice nějaké zažblebtnutí s největší pravděpodobností ustojím (né že by k nim docházelo - musím zaklepat), ale vrťas asi né, co?
No a vzhledem k tomu, kolik souprav bylo vadných, resp. s příliš velkými výrobními "tolerancemi" bych váhal... Přece jen vrtulník stojí asi víc než moje éro za pár stovek...
Jasně, všechny rádia se kazí, ale mám pocit že u těchhle rádií je ta zmetkovitost výrazně vyšší. A nemyslím jen zatím velkou chybovost rádia jako takového, ale i (a možná převážně) použitých levných součástek. Prostě rádio může být i dobře a pečlivě smontováno, ale když ti časem odejde levný poťák, tak je to prostě smůla...
Já mám jedno a další dvě jsem už doporučil (s výhradou - to máš jen na naučení, časem si koupíš něco lepšího) a jedou teda zatím všechny, pokud pominu všelijak funkční pokročilé mixy které stejně nepoužívám, ale jsi dalším důkazem toho, že u tohoto rádia musíš mít prostě štěstí... Vyreklamoval bych to dokud to jde... Bude to pruda, ale nic jiného ti asi nezbude. Leda vyměnit příslušný potenciometr "doma". Né že by to bylo něco extra složitého, přístup tam je:
http://picasaweb.google.com/RiMr71/Turnigy9x#5332840626457008098
a parametry ti zkušení určitě z označení poradí.
svitek

#179 Příspěvek od svitek »

Jdu objednat Spektrum,protože dávám dohromady HK500GT a nerad bych spoléhal na Turnigy.Ostatním přeji více štěstí.
Easy Star
Sky Scout
Spektrum DX6i
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od RiMr »

svitek píše:Jdu objednat Spektrum,protože dávám dohromady HK500GT a nerad bych spoléhal na Turnigy.Ostatním přeji více štěstí.

No tak u tak velkého vrťase asi vůbec není o čem diskutovat... :wink:
Zamčeno

Zpět na „Turnigy T9x“