Rolba

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
JENDA01

#31 Příspěvek od JENDA01 »

Gormen píše:nwm možna to je blbost ale já si to představoval takhle, olejové čerpodlo poháněné motorem (spalovacím)to by přes přepouštěcí ventily poustělo hadicemi k pásovému ústrojí ten olej a tam by ten olej v nějaké skřince roztácel lopatky nebo zuby ozubeného kola,které by bylo na stejné hřídeli nebo jinak přenášelo ten krou´ták na hnací kolo pásu ....................je to nesmysl ???

Není to nesmysl :D . to na obrázku je profesionální výrobek-hydraulický motor- 8) zubové čerpadlo a hydraulický motor=stejný princip. Proháníš nějakou nestlačitelnou kapalinu sks -zuby-.

Jenda
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Dejfak »

Hlavně ta spátečka, to by to muselo taky umět chodi po spátku :?
To asi nebude tak jednoduché u hydrauliky :wink:
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
JENDA01

#33 Příspěvek od JENDA01 »

Dejfak píše:Hlavně ta spátečka, to by to muselo taky umět chodi po spátku :?
To asi nebude tak jednoduché u hydrauliky :wink:

Stejně -složité- jako přepouštáky u pdvozků zatahovaných vzduchem.

Jenda
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Gormen »

nevite nekdo cenu te prevodovky od pana Nývlta.Dle mě je to výrobek vysoké kvality když to tam používají asi všichni,že bych koupikl převodovku ale dal si tam o neco málo silnější motor,podle mě je ta ořevodovka dobře nadymenzovaná a trovha větší krou´tak zvladne,ale potřeboval bych vedět tu cenu,hold finance jsou dosti limitující faktor
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Gormen »

,hoši co myslíte udržěl by to diferák z bajy 5b ? kdybych ho použil na rozdělění pohunu ja jednotlivé pásy ?
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Dejfak »

Myslím že uplně v pohu z bajy 5b.
Ale ted tady nad tím vším přemýším a neni to trochu blbost?
Když si vezmu jak hrozně těžká by ta rolba musela být aby dokázala hrnout před sebou sníh?
Jestli to má být model - opravdu model který bude vypadat jako rolba - tak to beru ale jestli by to mělo být něco na odklízení sněhu tak si myslím že to moc fungovat nebude.
Musela by být opravdu těžká aby ji sních nezastavil.
To už by bylo lepší přebastlit nějakou sněžnou frézu a dát ji do zadu zatáčecí kolečka.

http://hyperinzerce.cz/x-cz/inz/1897/18 ... 6000-3.jpg

nebo kdyby něco od nějaké firmy by se dali sehnat pěkné pásy

http://hyperinzerce.cz/x-cz/inz/2098/20 ... -let-1.jpg
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Gormen »

tak s tím diferákem,uvažuju že ho použiju ,nemáš náhodou odkaz an koplet diferák,co jsem já hledal našel jsem jenom různé díly nebu upgrade,já počítám s váhou kolem 65-85 kg
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Gormen »

tak s tím diferákem,uvažuju že ho použiju ,nemáš náhodou odkaz an koplet diferák,co jsem já hledal našel jsem jenom různé díly nebu upgrade,já počítám s váhou kolem 65-85 kg,holá kostrukce podvozku váží asi 4.5 kg plus plato podlahy atd vodící + hnací kola a pásy počítám tak dalších 6,5 kg pokud budou ze dilonu,pokud z oceli tak cca + další 4 kg samotný motor převodovka diferák a nějaké náhony hřídele a kardyny počítám tak 20 kg ,plus různé další všci jako je akku serva atd atd ;)
kabina radice ............váha se dá vždycky nabrat ,horší je se jí zbavit ;)
PUF26

#39 Příspěvek od PUF26 »

Gormen píše:tak s tím diferákem,uvažuju že ho použiju ,nemáš náhodou odkaz an koplet diferák,co jsem já hledal našel jsem jenom různé díly nebu upgrade,já počítám s váhou kolem 65-85 kg,holá kostrukce podvozku váží asi 4.5 kg plus plato podlahy atd vodící + hnací kola a pásy počítám tak dalších 6,5 kg pokud budou ze dilonu,pokud z oceli tak cca + další 4 kg samotný motor převodovka diferák a nějaké náhony hřídele a kardyny počítám tak 20 kg ,plus různé další všci jako je akku serva atd atd ;)
kabina radice ............váha se dá vždycky nabrat ,horší je se jí zbavit ;)

Bežne sa tanky riešia rozvodom na pási cez diferencial. Diferencial by som riešil asi od FG čo sa dá plniť olejom a maximalne by som ho poriadne oložiskoval alebo si urobil vlastný. A asi skorej by som volil diferák nie s planetovými kolečkamy ale s priamimi zubmi tipu LSD.
Brzdy riešiť nie je problem asi bubnové to by mohlo stačiť. Ešte čo by bolo dobre riešiť je aspoň 2stupňová prevodovka a spiatočka. Dá sa urobiť aj automatická . Poprípade variatorová čo tiež nie je zle.
jova
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od jova »

Ten diferenciál mi není kapku jasný. Funguje přeci tak, že pokud se jedno kolo zabrzdím tak druhé se začne točit dvojnásob rychle. Bude to bez jeho uzavření jezdit přímým směrem? Na autě to ve směru drží další pár kol ale u pásů? No nic třeba to nějak fungovat bude když se dělá tohle: http://www.rc-tanky.com/dily.htm
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
djmikin
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od djmikin »

tady je inspirace na ty pásy a podvozek http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=3381
p-51 mustang Šad model,skylady http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=3084 Blast G3 (od Honzy Špatného :-) )
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Gormen »

TO DIMIKIN.Dík ten kluk je od nás tajže vim o co de ......ale já řeším jiný problém
djmikin
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od djmikin »

Gormen píše:TO DIMIKIN.Dík ten kluk je od nás tajže vim o co de ......ale já řeším jiný problém
dobře.Michal
p-51 mustang Šad model,skylady http://www.rcalbum.com/index.php?action ... e=&id=3084 Blast G3 (od Honzy Špatného :-) )
OuvejAchich

#44 Příspěvek od OuvejAchich »

Já bych to řešil stejně jako Jenda. Hydrostaticky přes čerpadlo a dva hydromotory. Je to běžné řešení u takovýchto mašinek. Viz třeba tu: http://www.roboflail.cz/radiem-rizena-s ... ekacka.htm
Obrázek
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
Kovboj

#45 Příspěvek od Kovboj »

OT: Tak nevím, ale neporušuje tohle naši legislativu? Na stránkách píšou: Rádiem řízená technologie o frekvenci 434 MHz s dosahem 300 m. Měl jsem za to že tohle pásmo jde použít jen pro přenos telemetrie, ne pro ovládání velkých modelů na vzdálenost 300 metrů...
Odpovědět

Zpět na „Dílna“