Nabíjení

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jajka

Nabíjení

#1 Příspěvek od Jajka »

Ahoj všichni. Nezkoušeli jste náhodou dobíjet baterie přímo ve vysílačce přez jack ukrytý na zadní straně? V návodu jsem o tom nic nenašel. Nevím jestli má být vypnutá či zapnutá a jestli se po dobití vypne. Pasuje tam trafo od modelu ale to dává 15V. :?:
Citelis

#2 Příspěvek od Citelis »

Tak v první řadě záleží co to je za vysílač ... a pak záleží i co je to za konektor, protože by se ti mohlo stát, že pošleš štávu do konektoru pro kabel učitel / žák a to by tě vysílačka asi nepochválila
Kenny McCormick

#3 Příspěvek od Kenny McCormick »

Mam Futabu FF6. Co mas ty? Ak chces pomoc, napis znacku svojho Tx.
Sice som neskusal, k vysielacke bol pack NiCd 800mAh, 9,6V, 8 clankovy. Na boku mam vstup jack pre nabijacku, odporuca sa originalna futaba, vyzera ako adapter tak neviem ci vypina sama, ale ak pouzijes svojk adapter, podla mna musis vypnut sam. A vysielacka musi byt vypnuta.
Kupil som si na HC LiPol pack do Tx 2650mAh a mam pokoj. Nabijam klasicky, lipol nabijackou max. raz za mesiac.
j.e.n.i.k.82

#4 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

A ze bys treba napsal jakou mas vysilacku??? Nahodou jsem zkousel nabijet treba Futabu T6 a T7 a funguje to v pohode. A nabiji se to doporucenym proudem pro baterie do vysilacky 1/10C - pro 2000mAh je to 0,2A na nejakych 12 hodin...
Jajka

#5 Příspěvek od Jajka »

To je rychlost. Děkuji. No Byl jsem na tematu u walkery cb 180 a místo odpovědi jsem založil nové téma. V dané diskusi nebylo zapotřebí zadávat značku. Moje chyba omlouvám se. Jack je označen pro nabíjení NiMH 12V 50mA Nabíječka je 15V 1A
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Lukash »

Tak tu bych tam rozhodně nestrkal!
Kenny McCormick

#7 Příspěvek od Kenny McCormick »

j.e.n.i.k.82 píše:A ze bys treba napsal jakou mas vysilacku??? Nahodou jsem zkousel nabijet treba Futabu T6 a T7 a funguje to v pohode. A nabiji se to doporucenym proudem pro baterie do vysilacky 1/10C - pro 2000mAh je to 0,2A na nejakych 12 hodin...

Volty by nevadili, ale Ampery si prepocitaj podla Jenika. Podla toho aky pack tam mas.
Jajka

#8 Příspěvek od Jajka »

Díky za rady. Po baráku spousta baterek. Koupim novou nabíječku a je po starostech. Nemusim se bát že něco vyčudim. Jen doufám že nebude dražší než muj supermodel. Mám jednu starou bijku na 2 baterie a ta dobijí snad 48hod. Nová nabíječka bude dobrá investice řekl bych :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“