Multiplex Royal Evo 9,12

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
lospalos

Multiplex Royal Evo 9,12

#1 Příspěvek od lospalos »

Zdravim,
hladam niekoho, kto ma skusenosti s uvedenou vysielackou. Potrebujem vysielac ktory dokaze nestandardne mixovanie. Napr. 1 kanal mi ovlada (linearne potlaca alebo zosiluje) inu skupinu kanalov, ktore mozu byt medzi sebou taktiez mixovane.
Palo.
deklik

#2 Příspěvek od deklik »

Zkus se podívat tady

http://www.kolmanl.info/index.php?show=MULTIPLEXEVO9

Případně napiš panu Kolmanovi, určitě bude vědět, co a jak.
Deklik
Polynom
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Polynom »

hmmm nevim jestli bych zrovna šel do multiplexu... je to věc zvyku ale po tom co sem přešel na futabu nechci nic jinýho. jinak za stejný peníze jako mult. 9 máš futabu ff9 nebo za mult. 12 máš graupnera mx22, coš sou podle mě o hodně lepší vysílače. kamarád si pořídil multiplexe 9 a po tejdnu jí zase prodal :?:
lospalos

#4 Příspěvek od lospalos »

Polynom píše:hmmm nevim jestli bych zrovna šel do multiplexu... je to věc zvyku ale po tom co sem přešel na futabu nechci nic jinýho. jinak za stejný peníze jako mult. 9 máš futabu ff9 nebo za mult. 12 máš graupnera mx22, coš sou podle mě o hodně lepší vysílače. kamarád si pořídil multiplexe 9 a po tejdnu jí zase prodal :?:

Mne sa teraz nejedna o znacku/vyrobcu ale o to ako mi dokaze mixovat jednotlive kanaly a skupiny kanalov. S vyhladom do buducna by som chcel postavit konvertoplan (VTOL) a preto potrebujem veeela mixov a k tomu este mix mixov 8) . Standardne mixy master-slave su mi v tomto pripade na nic. V mode heli potrebujem jednou pakou riadit kolektivy jednotlivych rotorov ako ailerony a druhou (smerovkou) riadit fyzicky ailerony. V mode akro zas tou istou pakou co som riadil kolektivy chcem riadit samotne ailerony a pakou co som riadil ailerony zas chcem riadit smerovku. A este je to trochu zlozitejsie v tom ze pri konverzii sa musia jednotlive funckie prelinat a zoslabovat resp. zosilovat. Takze bezne radio mi velmi nepomoze aj ked je to futaba (nic proti futabam) a na T14 zas moje "vreckove" nestaci :D. Videl som uz niekde na NETe takyto konvertoplan riadeny Evo 12kou ale podrobnosti som nezistoval. Preto sa pytam na jej moznosti mixovania.
tomcatzdar

#5 Příspěvek od tomcatzdar »

:lol: tyjo kdyz to tak poslouchám tak si kup futabu T14MZP
sice to budes mit za nejakech 70 000 :wink: ale určitě to na tom das :wink: :lol:
Thunder

#6 Příspěvek od Thunder »

tomcatzdar píše::lol: tyjo kdyz to tak poslouchám tak si kup futabu T14MZP
sice to budes mit za nejakech 70 000 :wink: ale určitě to na tom das :wink: :lol:
no, ale psal, že na tu nemá ;) ale pravda, že ta by byla asi dostačující :lol:
Patas_
Kontaktovat uživatele:

Re: Multiplex Royal Evo 9,12

#7 Příspěvek od Patas_ »

lospalos píše:Zdravim,
hladam niekoho, kto ma skusenosti s uvedenou vysielackou. Potrebujem vysielac ktory dokaze nestandardne mixovanie. Napr. 1 kanal mi ovlada (linearne potlaca alebo zosiluje) inu skupinu kanalov, ktore mozu byt medzi sebou taktiez mixovane.
Palo.

Myslím že na EVO 9 i 12 to lze v pohodě namixovat, software je navržený hodně volně a mixovat, přiřazovat a přepínat jde vše. Dovolím si tvrdit že pokud by to co zamýšlíš nešlo udělat na EVO 9/12 tak už to nepůjde na ničem jiným. Já to rádio používám sice jen poměrně standardním způsobem, ale zatím jsem vždy namixoval co jsem si usmyslel.
Ty budeš muset určitě zcela přeprogramovat všechny i základní mixy a ovladače, ale tipl bych si že to nějak půjde.
P.S. Evo 7 nebrat, to má zcela jiný software.
lospalos

Re: Multiplex Royal Evo 9,12

#8 Příspěvek od lospalos »

Patas_ píše:P.S. Evo 7 nebrat, to má zcela jiný software.

Vdaka za radu, ale tu by mi nestacil ani pocet kanalov :)
lospalos

Potlacenie mixu

#9 Příspěvek od lospalos »

Vlastne sa mi jedná o možnosť naprogramovania dvoch rôznych mixov a ich prelínanie pomocou samostatného ovládacieho prvku T na vysielači (lineárny ovládač, nie switch). To znamená že v jednej krajnej polohe prvku T má prvý mix maximálnu hodnotu a druhý nulovú a v opačnej polohe má prvý nulovú a druhý maximálnu hodnotu. Pri presúvaní ovládača T z prvej polohy do druhej chem aby prvý mix bol proporcionálne potláčaný, (ešte lepšie podľa volitelnej krivky) a druhý bude podľa inej krivky zosiľovaný až na jeho maximum v opačnej krajnej polohe T. Takže je to taký mix skupiny dvoch mixov podľa nejakých mnou zvolených kriviek. Ak by to šlo na Royal Evo 9 resp 12 urobiť, tak mám vysielač zvolený :D
zdzd

#10 Příspěvek od zdzd »

Ve tvém optimismu bych tě trochu přibrzdil. Soft na Multiplexu je nedotažený (vývojář zemřel aniž by po něm zbyla nějaká dokumentace) a to zrovna v heli. Tudíž jsou s ním potíže pro čistou heli. Obávám se, že na takovou "zrůdnost" co potřebuješ, je nepoužitelný.

http://vitocz.net/rc/rc_vysilace.htm

Jinak znám jen dva vrtulnikáře, kteří létaji s Multiplexem:
http://df.linux5.ignum.cz/userInfo.php?udid=1695
http://df.linux5.ignum.cz/userInfo.php?udid=2975
ti ale mají 3030 nebo něco takového. Třeba by mohli poradit. Napiš jim na www.mojehobby.cz

Také mám kámoše, který řeší něco podobného. A to řadou PICů na palubě stroje. Dělá na tom už asi dva roky, výsledek jsem zatím žádný neviděl. Ale pokud bude souhlasit, můžu poskytnout kontakt.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

Re: Potlacenie mixu

#11 Příspěvek od Avenger »

lospalos píše:Vlastne sa mi jedná o možnosť naprogramovania dvoch rôznych mixov a ich prelínanie pomocou samostatného ovládacieho prvku T na vysielači (lineárny ovládač, nie switch). To znamená že v jednej krajnej polohe prvku T má prvý mix maximálnu hodnotu a druhý nulovú a v opačnej polohe má prvý nulovú a druhý maximálnu hodnotu. Pri presúvaní ovládača T z prvej polohy do druhej chem aby prvý mix bol proporcionálne potláčaný, (ešte lepšie podľa volitelnej krivky) a druhý bude podľa inej krivky zosiľovaný až na jeho maximum v opačnej krajnej polohe T. Takže je to taký mix skupiny dvoch mixov podľa nejakých mnou zvolených kriviek. Ak by to šlo na Royal Evo 9 resp 12 urobiť, tak mám vysielač zvolený :D

Ty hledáš asi funkci "zřetězení mixů". Ten Multiplex EVO 9/12 myslím mixy řetězit neumí, ale má to řešené zase jinak a to, že používá 5-ti vstupové mixy. Ostatní vysílače obvykle používají dvou vstupové mixy a pak se výstupní fce dá nastavit jako jeden ze vstupů dalšího mixu (zřetězení). Mrkni se do návodů k Multiplexům, které jsou volně stažitelné. Osobně jsem o tom multiplexu taky uvažoval, než přišla neodmítnutelná nabídka na jiné rádio.
lospalos

#12 Příspěvek od lospalos »

Áno asi je to reťazenie mixov, lenže neviem ci takyto "master" mix ktorého výstup bude vstupom iných mixov môže niektoré mixy potláčať a iné zase zosiľovať podla zvolených kriviek na vysielači Royal Evo. :?:
Podľa stránky p. Kolmana by to malo íst, ale musím naštudovať dokumentáciu k vysielaču, vie niekto kde ju stiahnuť :?:
lospalos

#13 Příspěvek od lospalos »

zdzd píše:Také mám kámoše, který řeší něco podobného. A to řadou PICů na palubě stroje. Dělá na tom už asi dva roky, výsledek jsem zatím žádný neviděl. Ale pokud bude souhlasit, můžu poskytnout kontakt.

Ak bude suhlasiť, prosim kontakt na p.sestak@corag.sk
Dakujem.
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Avenger »

lospalos píše:Áno asi je to reťazenie mixov, lenže neviem ci takyto "master" mix ktorého výstup bude vstupom iných mixov môže niektoré mixy potláčať a iné zase zosiľovať podla zvolených kriviek na vysielači Royal Evo. :?:
Podľa stránky p. Kolmana by to malo íst, ale musím naštudovať dokumentáciu k vysielaču, vie niekto kde ju stiahnuť :?:

Dokumentaci stáhneš normálně na stránkách Multiplexu
Avenger
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Avenger »

Avenger píše:Dokumentaci stáhneš normálně na stránkách Multiplexu

Dokumentace:
http://www.multiplexusa.com/Support/supportFS.htm (výborný je také ten Royal Evo Tutorial)
http://www.rc-soar.com/multiplex/index.htm
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“