A123 - sucha vetev II ?
A123 - sucha vetev II ?
Pred rokem, 2 mesice a 6 dnu jsem zalozil toto vlakno
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15636&highlight=sucha+vetev.
Od te doby se mnohe zmenilo - vyvoj technologie a ceny Lipol, ale take nahled uzivatelu na A123 - snizena dostupnost, stale vysoka cena.
Tak by mne zajimal vas nazor - jak se za ten rok zmenil ?
Je A123 pro modely sucha vetev ?
Jsou moderni Lipol ekvivaletni nahrada za LiFe ? Jakou roli hraje cena ?
atd atd.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=15636&highlight=sucha+vetev.
Od te doby se mnohe zmenilo - vyvoj technologie a ceny Lipol, ale take nahled uzivatelu na A123 - snizena dostupnost, stale vysoka cena.
Tak by mne zajimal vas nazor - jak se za ten rok zmenil ?
Je A123 pro modely sucha vetev ?
Jsou moderni Lipol ekvivaletni nahrada za LiFe ? Jakou roli hraje cena ?
atd atd.
Pre mňa A123 znamená pohodu, bezstarostnosť.
Ale ide podstatnou mierou aj o náklady - na rok, na jeden let, na vybavenie pre jeden model....
Žiadny prameň podľa mňa nevyschol, stále sú v ponuke aj tu, aj sa dajú kúpiť lacno zvonka.
Mám nabíjač ktorý stačí pripojiť, a on sa postará o kvalitné zabezpečené nabitie (BalancePro), v modeli MUI senzor čo mi odpípa na vysielači po vylietaní nastavenej kapacity - totálna pohoda, bez starostí, čistý relax...
Lietam s jednou sadou, výhodné sú pre mňa dokonca tie malé (1100mAh) lebo sa nabijú pri 10A nabíjači aj za menej než 12 minút (výhoda, aj keď proti 2300mAh sú horšie).
Nelietam modely kde by hmotnosť bola až tak kritická, aby zavážil rozdiel medzi A123 a Lipol.
Nelietam ani stále na plný plyn aby mi bolo málo kapacity.
Nečudujem sa ale že niekto potrebuje tej kapacity viac a preto volí Lipol.
Alebo ide o príliš malé modely, kde je A123 odveci, lebo neexistuje menší rozmer.
Ale ide podstatnou mierou aj o náklady - na rok, na jeden let, na vybavenie pre jeden model....
Žiadny prameň podľa mňa nevyschol, stále sú v ponuke aj tu, aj sa dajú kúpiť lacno zvonka.
Mám nabíjač ktorý stačí pripojiť, a on sa postará o kvalitné zabezpečené nabitie (BalancePro), v modeli MUI senzor čo mi odpípa na vysielači po vylietaní nastavenej kapacity - totálna pohoda, bez starostí, čistý relax...
Lietam s jednou sadou, výhodné sú pre mňa dokonca tie malé (1100mAh) lebo sa nabijú pri 10A nabíjači aj za menej než 12 minút (výhoda, aj keď proti 2300mAh sú horšie).
Nelietam modely kde by hmotnosť bola až tak kritická, aby zavážil rozdiel medzi A123 a Lipol.
Nelietam ani stále na plný plyn aby mi bolo málo kapacity.
Nečudujem sa ale že niekto potrebuje tej kapacity viac a preto volí Lipol.
Alebo ide o príliš malé modely, kde je A123 odveci, lebo neexistuje menší rozmer.
Ahoj,
osobně používám v tomto modelu:
http://jenda01.rajce.idnes.cz/AKROBAT_N ... ot_035.jpg
výroba samo -domo
původně koncipovaný na spalovák cc-6,5ccm.
Potom jsem-konverzoval- na elektro 6x Li-Fe ,váha cc-2200g,plošné zatížení 69g/dm. Něco ohledně té kapacity. Myslím přehnané obavy.
Mám -Jeti Duplex - tak mám možnost ověřit přes MUI-75 odběr motoru
-v reálu- . Vodorovný let na cc-10A -Loping- z vodorovného letu bez -rozběhu- na 14A Max odběr ve stoupáku cc-38A. Na jedno nabití cc-9-10min svižného akro. letu(né 3D) .Nabito za 12min. Co chceš více
Jenda
osobně používám v tomto modelu:
http://jenda01.rajce.idnes.cz/AKROBAT_N ... ot_035.jpg
výroba samo -domo
Potom jsem-konverzoval- na elektro 6x Li-Fe ,váha cc-2200g,plošné zatížení 69g/dm. Něco ohledně té kapacity. Myslím přehnané obavy.
Mám -Jeti Duplex - tak mám možnost ověřit přes MUI-75 odběr motoru
-v reálu- . Vodorovný let na cc-10A -Loping- z vodorovného letu bez -rozběhu- na 14A Max odběr ve stoupáku cc-38A. Na jedno nabití cc-9-10min svižného akro. letu(né 3D) .Nabito za 12min. Co chceš více
Jenda
- flyhawk
- Kontaktovat uživatele:
Urcite bych nerekl ze A123 je sucha vetev. Ja napriklad pouzivam A123 temer ve vsech svych modelech a je to dle meho nazoru pro mne to nejvhodnsi a nejlepsi. Rovnez je planuju pouzivat i nadale a jednoznacne budu jejich zastancem.
To ze maji kapacit "jen 2300 mAh" mi nijak nevadi. Vsechny moje modely maji odber pri maximalnim plynu do 45A, a na ten letam velmi malo, takze s kazdym modelem si krasne odletam cca 7 az 8 minut poradneho letu a pak du stejne uz s nahrnutym adrenalinem na pristani. Mam je v Miss Americe, v akrobatech, v Optime a planuje je dat i do Pond racera, ci meho velkeho Stearmana a vim ze tam vice nez vhodne.
Lipol mam jen v 3D akrobatovi a dmychadlu jinak nikde. A to bych tam taky nejradsi dal A123 ale hold tam uz to nejde, uz je to moc male
To ze maji kapacit "jen 2300 mAh" mi nijak nevadi. Vsechny moje modely maji odber pri maximalnim plynu do 45A, a na ten letam velmi malo, takze s kazdym modelem si krasne odletam cca 7 az 8 minut poradneho letu a pak du stejne uz s nahrnutym adrenalinem na pristani. Mam je v Miss Americe, v akrobatech, v Optime a planuje je dat i do Pond racera, ci meho velkeho Stearmana a vim ze tam vice nez vhodne.
Lipol mam jen v 3D akrobatovi a dmychadlu jinak nikde. A to bych tam taky nejradsi dal A123 ale hold tam uz to nejde, uz je to moc male
Jak u lipolek tak A123 mě štve něco jinýho ... Lipolky malá životnost a u lifeček velká váha .
Začínal jsem s lipolkama .. utratil jsem dost peněz a nalítal dost málo . Potom šli na řadu lionky , na ty jsem pro změnu padal. Prostě špatná volba druhu lionek, velký trápení s nima . Pak life ,bezproblémový provoz , nalítáno docela dost za dlouhou dobu .
Střídám v letadle lipolky a lifečka , s lipolkama je to dravec a lifečkama jen tak polítáníčko na rozlítání se . Musel bych měnit vrtuli , nebo přidat k lifečkům ještě jeden článek a to zas éro neunese.
Ještě jedna věc která mě štve .. takovej ten starch z nevypočitatelnosti lipolek .
Ted s nástupem G3 se otvírali nové možnosti . Ještě je nemám ale rozhodně je zkusim .
Každý baterky mají svý uplatnění , výhody ,nevýhody. Nevidim problém v tom že si každej zvolí co mu vyhovuje. Každej si vybere
Začínal jsem s lipolkama .. utratil jsem dost peněz a nalítal dost málo . Potom šli na řadu lionky , na ty jsem pro změnu padal. Prostě špatná volba druhu lionek, velký trápení s nima . Pak life ,bezproblémový provoz , nalítáno docela dost za dlouhou dobu .
Střídám v letadle lipolky a lifečka , s lipolkama je to dravec a lifečkama jen tak polítáníčko na rozlítání se . Musel bych měnit vrtuli , nebo přidat k lifečkům ještě jeden článek a to zas éro neunese.
Ještě jedna věc která mě štve .. takovej ten starch z nevypočitatelnosti lipolek .
Ted s nástupem G3 se otvírali nové možnosti . Ještě je nemám ale rozhodně je zkusim .
Každý baterky mají svý uplatnění , výhody ,nevýhody. Nevidim problém v tom že si každej zvolí co mu vyhovuje. Každej si vybere
Prasopes píše:Jak u lipolek tak A123 mě štve něco jinýho ... Lipolky malá životnost a u lifeček velká váha .
Ted s nástupem G3 se otvírali nové možnosti . Ještě je nemám ale rozhodně je zkusim .![]()
Díky ušetřil jsi mi psaní-jako bych to psal já
corsair píše:Prasopes píše:Jak u lipolek tak A123 mě štve něco jinýho ... Lipolky malá životnost a u lifeček velká váha .
Ted s nástupem G3 se otvírali nové možnosti . Ještě je nemám ale rozhodně je zkusim .![]()
Díky ušetřil jsi mi psaní-jako bych to psal já
Také souhlasím. S nástupem G3 (1 vlastním) jsou A123 bezpředmětné (vlastním také 1).
Mig 15 (Alfamodel), FW 190A (LM model), Fokker Dr.1 (VA models), Twinstar (Multiplex), Supermarine Spitfire (FMS), BF 109G (Parkzone), P-47 Thunderbolt (E-flite)
- LV
- Kontaktovat uživatele:
tester1 píše:Také souhlasím. S nástupem G3 (1 vlastním) jsou A123 bezpředmětné (vlastním také 1).
Čo sa týka úžitkovej hodnoty, tak LiPolky sa ešte dlho A123 nevyrovnajú.
Lipolky vyhrávajú momentálne cenou (čínskych) a hmotnosťou.
Ja si idem kupovať do Nieuporta pak Lipol 2P12S 4000 a moc ma to neteší.
O hmotnosť mi nešlo, tentokrát rozhodla cena. 560€ A123 / 284€ LiPol.
Síce iba na jednu sezónu, ale....
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:tester1 píše:Také souhlasím. S nástupem G3 (1 vlastním) jsou A123 bezpředmětné (vlastním také 1).
Čo sa týka úžitkovej hodnoty, tak LiPolky sa ešte dlho A123 nevyrovnajú.
Lipolky vyhrávajú momentálne cenou (čínskych) a hmotnosťou.
Ja si idem kupovať do Nieuporta pak Lipol 2P12S 4000 a moc ma to neteší.
O hmotnosť mi nešlo, tentokrát rozhodla cena. 560€ A123 / 284€ LiPol.
Síce iba na jednu sezónu, ale....
Ahoj,
já tě nechci dráždit ,není to -high-
Capacity(mAh) 4500
Config(s) 6
Discharge(c) 30
Weight(g) 899
Max Charge Rate (C) 5
Length-A(mm) 141
Height-B(mm) 43
Width-C(mm) 75
Ve tvojí konfiguraci cc-240 euro i s poštovným.
Jenda
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Kamil píše:Ktoré baterky kupuješ?LV píše:Ja si idem kupovať do Nieuporta pak Lipol 2P12S 4000 a moc ma to neteší.
Ja som sa dlho rozhodoval medzi G3 a čínou z HiModelu a čo ja viem? Je to lotéria s tými LiPolmi.
Túto sériu mám odskúšanú
http://www.himodel.com/electric/HI-EC_4 ... ector.html
Nabíjam 2C
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- LV
- Kontaktovat uživatele:
JENDA01 píše:Ahoj,
já tě nechci dráždit ,není to -high-ale co takhle zkusit tyhle Li-Fe:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... 6-30-1.jpg
Capacity(mAh) 4500
Config(s) 6
Discharge(c) 30
Weight(g) 899
Max Charge Rate (C) 5
Length-A(mm) 141
Height-B(mm) 43
Width-C(mm) 75
Ve tvojí konfiguraci cc-240 euro i s poštovným.
Jenda
Neodskúšané. Počítam že budú mäkké ako blato a životnosť ako u LiPol
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Používám A123 2300 mAh a to 2 čtyřčlánky (jeden do Iona a druhý do staršího konstrukčního F3j předělaného na elektro) odběry 30 a 50 A. Zatím úplně v poho a i váha mi vyhovuje. 1 šestičlánek do Iona Pro a rovněž jsem spokojený. Místo LiPol používám i 2 tříčlánky LiIon 1300 mAh
na polétání zima nezima v P 51 od LM, v Cesně 480 od Pelikána a v EG od
Multiplexu a i s těmito články jsem max. spokojený. Oba mají přes 100 cyklů a stále bez ztráty kapacity (dělám si na všech čárky při nabití). LiPol
mě zpočátku velice zklamaly
(taky po 20 cyklech do kopru, někdy po 40).
Současná technologie je sice vylepšila, ale já je zatím nepotřebuji. Jinak jsem LiFe a LiIon koupil od Bídy ze Satrie
.
na polétání zima nezima v P 51 od LM, v Cesně 480 od Pelikána a v EG od
Multiplexu a i s těmito články jsem max. spokojený. Oba mají přes 100 cyklů a stále bez ztráty kapacity (dělám si na všech čárky při nabití). LiPol
mě zpočátku velice zklamaly
Současná technologie je sice vylepšila, ale já je zatím nepotřebuji. Jinak jsem LiFe a LiIon koupil od Bídy ze Satrie
Když je termika, lítaj i vrata od stodoly. PH