Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PeeKay

Ako odobrať kapotáž z CB180Q

#181 Příspěvek od PeeKay »

Logická hádanka vyriešená. Ak by ste to niekto riešili, jeden z možných postupov je nasledovný. Odobrať zadné kolečká, nie sú prilepené (len zastrčené) ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Odobrať rotorovú hlavu, v hornej časti je tam malinký kolíček, ktorý sa dá ľahko vytiahnuť napr. kombinačkami. Pozor, je nutné predtým uvolniť tiahla. Ja som to robil vyskrutkovaním guličiek ale nedoporučujem, závity sú hrozne makké a po pár odskrutkovaniach to už nezatiahnete. Druhá možnosť je vytlačiť z očiek. Ktosi ale písal, že to ide dosť ztuha. Opatrnosť je na mieste. Nakoniec uvoľníte tyč zadného rotoru, je na to v kabíne pod "výfukom" dierka. Stačí uvoľniť, nie je potrebné úplne vyskrutkovať. Po oddelení tyče zadného rotoru od motoru už vnútornosti vyberiete pekne spodom.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
fotrik

#182 Příspěvek od fotrik »

Takze je to lodicka v lahvi. Nevim, ale pri me umrtnosti jsem rad, ze jsem nakonec vybral Decko.
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od Rastislav »

Ked som prešiel vlakno ,dostali sme sa od novinky cez utrapy až k ND,
Lietal niekto s tým aj vonku ???V hale povedal by som je to v pohode,
Ja som skusil, Veď bol kľud, no čo prišlo po štarte ťažko popisať, 8O za par sekund bol vo výške hadam 15-20m a letel si kam chcel. S trasucimi kolenami a bez tepu srdca ani neviem ako som ho dostal cely na zem.
Je to vonku naozaj TAK ????
fotrik

#184 Příspěvek od fotrik »

Rastislav píše:Ked som prešiel vlakno ,dostali sme sa od novinky cez utrapy až k ND,
Ja som skusil, Veď bol kľud, no čo prišlo po štarte ťažko popisať, 8O za par sekund bol vo výške hadam 15-20m a letel si kam chcel. S trasucimi kolenami a bez tepu srdca ani neviem ako som ho dostal cely na zem.

Venku jsem zkousel nekolikrat a za uplneho bezvetri to slo. Jenze jednou jsem to zkusil za poryvu vetru tipuju neco mezi 5 a 10 m/s a bylo to neriditelny, az jsem rozmlatil rotor i ocasni vrtulku. Jestli je to mou nezkusenosti nebo to fakt nejde, to jeste nevim. :wink:
PeeKay

#185 Příspěvek od PeeKay »

Rastislav píše:Ked som prešiel vlakno ,dostali sme sa od novinky cez utrapy až k ND,

Ci je to tak velmi zalezi na poveternostnych podmienkach a sile vetra. Svoj zazitok z jedneho vonkajsieho letu som tu uz popisoval a tiez som vyletel prilis vysoko kde je logicky viac vetra a vrtulnik sa ovladal tazko, ak sa vobec da hovorit o ovladani.
Vseobecne asi je nutne menit letove hladiny opatrne. Nie je dovod lietat vysoko pokial si si nie 100% isty ze ho zvladas. Sam podla seba viem ale, ze ovladanie plynu chce hodne citlivu ruku a myslenie dopredu pretoze reakcna doba tychto nasich fixed-pitch strojov je vzdy o par milisekund pozadu po nasich poveloch, co je dane konstrukciou.
JARKO393

#186 Příspěvek od JARKO393 »

Zdarec jsem stastny majitel 180d ale vubec se mi ho nedari vytrimovat aby aspon chvilku visel vse jsem pozorne precetl a desku cikliky jsem doladil do kolma na osu hridele a stejne nic musim ho furt ovladat packama ani teziste baterie mi nepomohlo utika furt do prave strany klouzavym letem kupredu a na pravo mozna ze mam spatnej postup ladeni trimu mohl by nekdo znaly veci napsat postup u jakeho trimu zacit a jak postupovat dal samozrejme za predpokladu ze vrtulnik je ok, je uplne novej bez vaznejsi kolize :-) (zatím)
Diky
josef kraček

#187 Příspěvek od josef kraček »

Ahoj nastav páčku trimu uplně vlevo to je ta pod pravím kniplem a vyzkoušej. Baterku nech na svém místě když to nepomůže prodluž táhlo na cyklice aby při pohledu ze zadu byla nakloněna lehce do leva.
JARKO393

#188 Příspěvek od JARKO393 »

diky zkusim a neva ze ciklika bude naklonena ...asi ne to by jsi to nepsal :-) diiiky
JARKO393

#189 Příspěvek od JARKO393 »

Tak dopredu uz nelita a visi ale do te prave strany utika furt o stosest napada nekoho jeste neco krom delky tahla k servu?
za rady predem dekuji :-)
PeeKay

#190 Příspěvek od PeeKay »

JARKO393 píše:Tak dopredu uz nelita a visi ale do te prave strany utika furt o stosest napada nekoho jeste neco krom delky tahla k servu?

V akej výške nad zemou uteká ?
fotrik

#191 Příspěvek od fotrik »

JARKO393 píše:Tak dopredu uz nelita a visi ale do te prave strany utika furt o stosest napada nekoho jeste neco krom delky tahla k servu?

V jake vysce s tim litas, ze to utika? Neutika to treba jen kvuli vzduchovemu polstari nizko nad zemi? Zkousel jsi trimovani v ruce, jak tu radi off?
Jajka

#192 Příspěvek od Jajka »

Ahoj lidi. Také mě to utíká , ale doleva a dopředu. :lol: Každopádně to vyladit těma táhlama jde. Byl jsem na dobrý cestě než jsem urazil zadní vrtulku :roll: Zkoušel jsem se otočit kolem osy, ale jak jsem ji musel držet na páčkách tak mi byl obývák malej. Ted čekám na zásobu z Honkongu. Jinak na modely rc už ji maj s WK2402 za 3000Kč Dobrá cena. Tak letu zdar
JARKO393

#193 Příspěvek od JARKO393 »

No tak asi 40-60cm nad zemi vic mam strach,malo prostoru :-) ale viset se da jen kdyz pakou doladuju ten bok asi na 1/4 plynu ,a to bych na servo nechtel davat je to desne moc se mi zda.
mensha

mensha

#194 Příspěvek od mensha »

Zdravím kolegy. Po asi 40 baterkách mi pomalu začal odcházet zadní motorek...byl jsem rád,že jsem to dostal (dostalo se skoro samo)na zem.Objednal jsem si dva a chystám se na výměnu.Prosím o radu kdo to má už za sebou,je tam nějaký háček,nebo to zvládne i prům.tech.nadaný člověk?Jaké nářadíčko používáte a tak...dikec za info. :wink: (W180D)
josef kraček

#195 Příspěvek od josef kraček »

Zdar měl sis objednat spíše morek od jiného výrobce než je walkera ty ti rychle odejdou Já tam dal z fre spirita je sice kratší ale zatím bez problémů a taky je levnější Jinak výměna je snadná stačí malý šroubováček na povolení chladiče a pak jen vycvaknout motorek totˇvše
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“