Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Angusss

#241 Příspěvek od Angusss »

Ahoj všem, minulý čtvrtek jsem objednal balíček z HC a dnes, přesně 7dní na to, mi dorazil :) Takže paráda
Kenny McCormick

#242 Příspěvek od Kenny McCormick »

Tak to som este nezazil. Ale mozno raz...
Mne to chodi za 3 tyzdne ale najcastejsie 4 tyzdne.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
A2C
Kontaktovat uživatele:

#243 Příspěvek od A2C »

No tak prvý balíček od HC mi prišiel (objednaný 31.12.2009) (odoslaný 11.1.2010), samozrejme na moje šťastie mi ho držia colníci :evil:
takže dneska pre neho idem, dúfam že mi nebudú zdaňovať aj poštu, ako to vidíte vy ostatný? Narátajú mi pekne všetko aj s úrokami za to že som si dovolil obísť shopy na slovensku alebo budú rátať DPH len z tovaru?

edit: nechajte tak, rozdiel s poštou či bez je 3€ a to každý z nás nájde vo vrecku a či to rozbijete za raňanky alebo dáte za zvýšené DPH je už jedno :lol:
Turingy 9X - 2,4GHz (Corona)
Chytili ma coptery :)
olisoft

#244 Příspěvek od olisoft »

Angusss píše:Ahoj všem, minulý čtvrtek jsem objednal balíček z HC a dnes, přesně 7dní na to, mi dorazil :) Takže paráda

Tak to Ti zavidim, moj objednany 14/01/10 este stoji na letisku v HK a caka na odoslanie...
olisoft

#245 Příspěvek od olisoft »

A2C píše:...mi ho držia colníci... Narátajú mi pekne všetko aj s úrokami ....?

Strasne zalezi od colnika, ktory sa tomu bude "venovat"...
Daj potom vediet, mne pojde 1.5kg balicek, aby som vedel co cakat.
A2C
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od A2C »

tento má 1,740kg
pošta 090 v BA, takže sa uvidí, ale čo ma rozhodne vytáča je celkovo platiť dajaké colné za v podstate nič. (Nevyrobili to a ani to nedodali) (pravda skontrolovali to a vykonali prácu ale ja som si ich na to neobjednal tak nevidím dôvod to platiť ) :lol:

Edit: tak mi teda tú poštu započítali,
Upozornenie pre všetkých ostatných!

Kód: Vybrat vše

Nenoste si zo sebou originálne faktúry HobbyCity vám pribalí na balík obálku s vašou faktúrou s požadovanou sumou z akej chcete platiť DPH! Áno presne z tej sumy ktorú ste si vybrali pri odosielaní zásielky  :lol: 
Druhý krát už budem opatrnejší
Turingy 9X - 2,4GHz (Corona)
Chytili ma coptery :)
Kenny McCormick

#247 Příspěvek od Kenny McCormick »

A2C

Plateniu DPH sa nevyhnes, ked to stopnu.
Mne to zastavuju v Kosiciach, a chcu vypis z uctu a vypis z Paypalu, takze nejaka faktura prilepena na baliku to nezachrani. Tiez prehlasenie, ze to nieje na dalsi predaj, co samozrejme nieje.
Vsetko co je nad 22€ s postovnym, podlieha DPH, nad 150€ s postovnym aj clu, ale to je male, odhadujem na hracky 2-3%.
A neoplati sa ti nejak upravovat v PC vypisy z faktur, to DPH nieje tak strasne, aj tak usetris oproti kupe na slovensku a vyhybanie sa plateniu DPH je trestny cin, tak to za to ani nestoji. Ked to stopnu, zaplatim, ked nie, usetrim. Zatial mi stopli vsetky baliky nad 0,6 kg /3ks/, a jeden aj pod 0,5kg. Presli asi 10, vsetky male a lahke. Take gyro 401 futaba za 120 USD mi preslo 2x, ale blbosti za 60 USD stopli, lebo tam boli baterky.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#248 Příspěvek od AR1 »

Kenny McCormick píše:A2C

Plateniu DPH sa nevyhnes, ked to stopnu.

Za Česko - není tomu tak. Nevím jak na Slovensku, ale tady jdou všechny zásilky přes celnici, po kontrole pokračují dál. Pokud ji zadrží, je potřeba prokázat - třeba čestným prohlášením, že se jedná o RC zboží a tedy hračku. Po té odpadá clo a dle výše zásilky, doložené třeba fakturou nebo bankovním výpisem, se buďto doplatí anebo taky nedoplatí DPH, to podle výše ceny zásilky.

Já osobně jsem byl ze 65 zásilek na celnici asi 5x, platil jsem asi 3x.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Kenny McCormick

#249 Příspěvek od Kenny McCormick »

V podstate aj tu ide vsetko cez colnicu.
Mensie zasielky som dostal s nalepkou z colnice bez colneho dlhu. Ze tam cinan napisal cenu 20 USD, to som ho neziadal.
Ceske dovozne zakony su ine napriek tomu, ze sme v unii, ale vdakabohu pre cechov, pretoze ked to zjednotia, tak sa to bude menit len k horsiemu. Nemci pokial viem, tiez to maju takto prisne.
Cestne prehlasenie o cene - to by asi neobstalo. Pomoze mozno len vtedy, ked na baliku je odosielatel sukromna osoba a deklaruje to ako dar. Lenze colnik tiez nieje idiot, da si to googlu, ked je to nieco vacsie a najde pribliznu cenu a vyrube DPH z hodnoty daru. Pretoze aj dar na slovensko je oslobodeny od DPH do hodnoty 22€.
Ja som bol na colnici iba raz, mam to tam 40km. Odvtedy mi len zavolaju, ze maju balicek pre mna - sledovacie cislo takeatake, a ja im zaslem vypis z banky a paypalu mailom. Tak mi to poslu z colnice na dobierku, kde vyska dobierky je vlastne colny dlh - DPH.
Penty

#250 Příspěvek od Penty »

Tak jsem myslel, že pštovné International Air Mail ($ 79 limit) 100 - 250gr 5,95 dolarů je limit, aby nákup byl nad 79 doláčů a pak je poštovné levnější, těch 5,95. Opak je ale asi pravdou, protože jsem udělal nákup nad 110 dolarů a vždy mě to udalo cenu 9,97. Váha byla do 250gr. Asi jsem myslel blbě.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od gamer007 »

Penty píše:Tak jsem myslel, že pštovné International Air Mail ($ 79 limit) 100 - 250gr 5,95 dolarů je limit, aby nákup byl nad 79 doláčů a pak je poštovné levnější, těch 5,95. Opak je ale asi pravdou, protože jsem udělal nákup nad 110 dolarů a vždy mě to udalo cenu 9,97. Váha byla do 250gr. Asi jsem myslel blbě.

Přesně tak, taky mě to kdysi zmátlo než jsem na to přišel. A bacha tento druh není registered - tedy poštačka to může nechat u dveří a jít bez podpisu...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od PetrP2B »

Je to tak, nejspíš kvůli pojištění balíku.
eco

#253 Příspěvek od eco »

Tak já objednával 18.1 a dnes balík dorazil...ale co mi nejde do hlavy je to že mi nejde sledovat zásilka. Zásilka má přidělené číslo RK.......... ale nejde sledovat. Mám takhle letos obě dvě objednávky.
Netušíte proč to nejde?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od JirkaA »

eco píše:Tak já objednával 18.1 a dnes balík dorazil...ale co mi nejde do hlavy je to že mi nejde sledovat zásilka. Zásilka má přidělené číslo RK.......... ale nejde sledovat. Mám takhle letos obě dvě objednávky.
Netušíte proč to nejde?

Pprotože to šlo jako normální doporučená zásilka, u té tracking nejde. Pokud bys měl těžší zásilku, jde to jako balík a ten už trackovat jde.
OK2WY
eco

#255 Příspěvek od eco »

JirkaA píše:
eco píše:Tak já objednával 18.1 a dnes balík dorazil...ale co mi nejde do hlavy je to že mi nejde sledovat zásilka. Zásilka má přidělené číslo RK.......... ale nejde sledovat. Mám takhle letos obě dvě objednávky.
Netušíte proč to nejde?

Pprotože to šlo jako normální doporučená zásilka, u té tracking nejde. Pokud bys měl těžší zásilku, jde to jako balík a ten už trackovat jde.

No teď jsem na to koukal a jedna má 750g a druhá necelých 1000.
Fakt myslíš že to je tou váhou?
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“