HK-500GT vs HK-600GT

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ripper

HK-500GT vs HK-600GT

#1 Příspěvek od ripper »

Ahojte,
vlastním T-Rexe 450 a uvažuju o něčem větším. HK-600GT by měla být venku snad za měsíc tak uvažuju, jestli počkat nebo koupit HK-500GT. Dívám se na to hlavně z pohledu toho, že 450 je hrozně malá a špatně se mě řídí díky své velikosti. Tak jestli 500 stačí nebo si počkat na zase větší 600?

Rozdíl cenový velký nebude, baterky do 600 stojí 50 USD, takže to taky není problém.

Jaký je rozdíl v pilotáži těchto větších vrtulníků?

Díky

L.
nostromo

#2 Příspěvek od nostromo »

Je to muj nazor, ale vykasli se na sracky ala HK a kup original T-Rexe. Pokud se jedna o velikosti, tak bych rovnou sel do velikosti 50.heli. Pilotaz se o dost jednodussi, je tam na vsechno trochu vice casu a vrtulni neni tak jedovaty - velice laicky receno
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Stuclik »

Ja mam 500GT. Nejakou dobu trvalo nez se vychytaly vsechny omyly (viz. pouziti radialnich lozisek misto axialnich v gripech vrtulky), naskladnily nahradni dily, naskladnily tuningovy dily (nektery jsou rovnou potreba, aby se s tim dalo normalne litat) a nez se na ruznych forech povymyslelo co upravit/opravit/vylepsit. Takze: pokud chces 600GT, tak by bylo fajn si pockat nekdy na zacatek leta, nebrat to hned jak vybehne. Osobne bych uz asi mel strach, ze me to zabije (bojim se i u te 500) :) Origo T-REX je nekde jinde, jak technicky, tak bohuzel cenove... (a bude litat hned po sestaveni z krabice :) )
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#4 Příspěvek od Bizon »

Být tebou tak bych se nebál toho HK-600GT. Z pohledu pilotáže je větší prostě lepší, jen bych si počkal až vychytají detaily jak píše Stuclik. Stejně je teď na létání ještě moc zima...
nostromo

#5 Příspěvek od nostromo »

Vytazeno z mojehobby.cz ohledne kvality HK 450, divil bych se, kdyby kvalita byla rozdilna

nabíhám si na odpověď: "a cos čekal?", Dva roky poletuju na simu a tak jsem to chtěl vyzkoušet...sem teda investoval pár peněz do HK-450. Teď to montuju a dopředu se bojím. Šrouby jsou bláto, tu a tam se některej ukroutí, ale každej se okamžitě omačká...no nevadí mám přece kúpu náhradních. Montuju hlavní kolo s volnoběžkou a hele ono šmajdá a vlní se. Nevadí, dám náhradní...jé ono šmajdá taky a dost. o dalších věcech nemluvím. Začínám si říkat, že vrtulník asi postavím do poličky, aby na něj sedal prach. Internet je plnej řečí jako: "kvalita skoro jako u t-rexe, je to letově lepší než minititan, na naučení perfekt". Jenže já se fakt bojím to roztočit, to protože se o sebe bojím...stejně jako o ostatní. Můj dotaz je - fakt to lítá, nebo jsou na netu jen keci chlápků, kteří se bojej říct, že vyhodili prachy jako já. Vím jakou paseku dokáže udělat vrtule u letadla, no takový mixér to musí být stokrát horší. Fakt se nikomu z vás nic nestalo? Nevím, nemám odvahu...jsem srab, ale vypadá to, že tenhle stroj vážně odstavím a to i kdyby mi ho deset lidí předem zkontrolovalo, asi tomu nebudu stejně věřit. Jak je to třeba s tím minititánem a značkovým trexem - nebo to jsou je podobný šunty, který se prodávaj dráž, protože maj značku.... Sorry, nechci nikoho naštvat jen se ptám, bezpečnost práce je bezpečnost práce

viz.: http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1163327
Drop

#6 Příspěvek od Drop »

nostromo píše:Je to muj nazor, ale vykasli se na sracky ala HK a kup original T-Rexe. Pokud se jedna o velikosti, tak bych rovnou sel do velikosti 50.heli. Pilotaz se o dost jednodussi, je tam na vsechno trochu vice casu a vrtulni neni tak jedovaty - velice laicky receno

Souhlasim s tebou, dobře a pravdivě napsané.Jen jde o to, zda-li v podobě Trex 600 cenově za náhradní díly nevykrvácí, baterie, rotor listy atd.....je to oproti Trex 500 zase o dost dál cenově.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#7 Příspěvek od Bizon »

Tohle je asi věčná debata. Já osobně jsem byl s HK-450 spokojený, ale kdybych měl prachy a poříil originál tak bych možná říkal něco jiného...

Každopádně k tomu HK-600GT. Posuzovat kvalitu stroje který jsem nikdy neviděl mi příjde trochu ukvapené. 600 bude komplet karbon/kov takže by to nemuselo být až tak hrozné. Tady je video: http://www.youtube.com/watch?v=8SfbwmrKpMA
Drop

#8 Příspěvek od Drop »

Bizon píše:Tohle je asi věčná debata. Já osobně jsem byl s HK-450 spokojený, ale kdybych měl prachy a poříil originál tak bych možná říkal něco jiného...

Každopádně k tomu HK-600GT. Posuzovat kvalitu stroje který jsem nikdy neviděl mi příjde trochu ukvapené. 600 bude komplet karbon/kov takže by to nemuselo být až tak hrozné. Tady je video: http://www.youtube.com/watch?v=8SfbwmrKpMA

A co elektronika, kvalitní Gyro, kvalita serv??Na třídu 30, a 50 už potřebuješ kvalitní elektroniku, servy začínaje a listy konče, nezlob se na mě, ale od 30 by klony meli zakázat, to už neni hračka jako HK250 či HK450.Takové HK 600 už je zbraň, nehledě na to, co HK bude stát, jen si vem, kolik stojí kvalitní gyro, neni problém 5 a více tisíc, odhad že to bude stát celé HK600 :? Trochu k zamyšlení :roll:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
nostromo

#9 Příspěvek od nostromo »

Bizon píše:Tohle je asi věčná debata. Já osobně jsem byl s HK-450 spokojený, ale kdybych měl prachy a poříil originál tak bych možná říkal něco jiného...

Jasny, ja nikomu svuj nazor nevnucuji. Ale proste nikdo me nepresvedci, ze HK je fungujici stroj. Kdyz to vezmu kolem a kolem, kolega si koupil HK500gt. Sestavil, pak hledal na netu, co ma vsechno vymenit. Vymenil, co bylo doporuceno na internetu. A pri letu se mu rozlitla hlava. Jedine stesti, ze to nebylo pred oblicejem. Az ti tohle udela HK600, tak jsem zvedavej, co budes delat. Takze 500 sla do popelnice a koupil si original T500. Kdyz si to spocitas cenu ND, ktere vymenil a to zklamani zacatecnika, tak se to proste nevyplati. A gyra prodavana na HC to je kapitola sama pro sebe - kopie.

Jsem clovek, ktery chce, aby vrtulnik postaveny z krabice rovnou letal. Ne abych resil nejake mouchy, ktere nejsou vychytane.

Jak jsem napsal, je to kazdeho vec.
Naposledy upravil(a) nostromo dne pát 22.01.2010 23:06, celkem upraveno 1 x.
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Ladul »

Co presne je spatneho na gyrech z HC ? Maji tam ted Futabu 520 a Spartany ....ja jen tak ze sem se po nich poohlizel pac sou za pekne ceny
MC-22s CH-50+Assan
Towmaster, Tiger Trener
Tarot-450PRO, T-REX 500 3G,T-REX 600EFL PRO
Black
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Black »

Nemyslíte,že se ripper ptal na něco jiného?Založte si vlákno ve smetišti a tam se můžete dohadovat zda je lepší Čína nebo Taiwan.Probírá se to tady pořád dokola. :roll:
Mikelo

#12 Příspěvek od Mikelo »

Bych se spíš ptal, proč se mu T-rex 450 špatně řídí. Pokud má s ním potíže, bude mít potíže i s většími. Už velikost 450 se dá ve visení na 10 vteřin pustit z páček aniž by se něco dramatického odehrálo. Komu tohle nestačí má pravděpodobně problém s orientací v prostoru, s rychlostí a jistotou pilotních reakcí apod. Nebo vrtulník špatně seřizuje. Všechny tyhle neduhy se potáhnou dál a větší vrtulník jen ponechá maličko víc času na korekce, představa že bude lítat stabilně sám o sobě je mylná. Pořád se bude držet na páčkách a s plnou pozorností. Přitom i menší nehoda dosáhne ceny draku Rexe 450 nebo Minititana. Dále výbava bude mnohem dražší, například serva od 650,-Kč minimálně i při dovozu z Číny, servo ocasu tak 2x 3x více + opravdu dobré gyro, instalace šizeného reglu a motoru nemožná (pokud s tím chce lítat a ne jen se s tím ukazovat), použití nespolehlivého rádia hazard.
A pak - měl jsem v prackách dvě HK 450 a podle nich bych 500, nedejbóže 600 od tohoto výrobce nechtěl vidět v provozu ani 50 m ode mně, pokud bych neměl oblečeny minimálně neprůstřelnou vestu a kompozitovou přilbu jednotek zvláštního nasazení.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od zdendys »

Zdravím,
všude jen čtu HK - nebezpečná zbraň, šmejd, shit, atd.
Možná by stálo za to, aby se už konečně potenciální zájemce o tyto velmi nekvalitní výrobky dozvěděl, počty rozpadlých kusů za letu, počty zraněných, případně usmrcených pilotů či diváků.
Protože fakta jsou fakta a řeči jen řeči...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

hk

#14 Příspěvek od dj_krata »

nostromo píše:

Jasny, ja nikomu svuj nazor nevnucuji. Ale proste nikdo me nepresvedci, ze HK je fungujici stroj. Kdyz to vezmu kolem a kolem, kolega si koupil HK500gt. Sestavil, pak hledal na netu, co ma vsechno vymenit. Vymenil, co bylo doporuceno na internetu. A pri letu se mu rozlitla hlava. Jedine stesti, ze to nebylo pred oblicejem. Az ti tohle udela HK600, tak jsem zvedavej, co budes delat. Takze 500 sla do popelnice a koupil si original T500. Kdyz si to spocitas cenu ND, ktere vymenil a to zklamani zacatecnika, tak se to proste nevyplati. A gyra prodavana na HC to je kapitola sama pro sebe - kopie.

Jsem clovek, ktery chce, aby vrtulnik postaveny z krabice rovnou letal. Ne abych resil nejake mouchy, ktere nejsou vychytane.

Jak jsem napsal, je to kazdeho vec.

ja myslim ze hk nejsou az tak spatny stroje vetsinou kdyz se tu podivate tak jde o prvni verze nebo verzi vse v plastu u verze gt je to uplne nekde jinde proti plastu(a ty crash videa byli vsechny verze v plastu a jeste mi pripadalo ze pilot testuje co heli vydrzi a toci co to da treba u 250 pres 5000RPM a pak se divi ze se hlava rozlitne), mam doma t-rex 450 pro a to co zalitne t-rex to zaletne i hk-500gt nemam zadny problem vymenil jsem jen rotorove listy a tedka jsem koupil ten kov tuning na ocas a vymenil sroubky v rotorech.jinak vubec nic ,je jesne ze align ma dily presnejsi a kvalitnejsi materialy i kdyz align neni zadna vyhra...., mam na nem odletano zatim asi 45 startu, tak ze uvidime co a jak bude vypadat pri 100-150 startu kde budou vule co bude potreba vymenit.

600gt bude urcite jeste prijemejsi na ovladani nez 500gt pro pohodovy let.
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“