Jaký vrtulník koupit?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
frontier
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od frontier »

Tady ho máš dokonce za 500,-

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=25393

hodně ušetříš :mrgreen:
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Lukash »

Upřímně: S heli nic neumím, už jsem jedno HK rozsekal a teď skládám další. Moc mne to nemrzí, páč to tolik zas nestálo. S T-rexem bych si tohle nedovolil, páč bych na to ani neměl...
Z toho důvodu doporučuju úplným začátečníkům HK, který si myslím není na začátky zas tak špatný. Kdo má na to, aby pro začátek rozsekal třeba deset T-rexů, tak sem ve finále nemusí ani chodit a k tomuhle poznání může dojí čistě metodou pokus/omyl.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od zdendys »

Lukash píše:

Upřímně: S heli nic neumím, už jsem jedno HK rozsekal a teď skládám další. Moc mne to nemrzí, páč to tolik zas nestálo. S T-rexem bych si tohle nedovolil, páč bych na to ani neměl...
Z toho důvodu doporučuju úplným začátečníkům HK, který si myslím není na začátky zas tak špatný. Kdo má na to, aby pro začátek rozsekal třeba deset T-rexů, tak sem ve finále nemusí ani chodit a k tomuhle poznání může dojí čistě metodou pokus/omyl.

Třeba Ti zdzd chtěl naznačit, že kdyby jsi měl 5x dražšího rexe,
tak nebudeš tolik moc padat :) ...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Citelis

#19 Příspěvek od Citelis »

Nebo místo HK koupil simulátor 8)
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od gamer007 »

Podle mě je to hodně o přístupu k seřízení a kontroly heli a že se to může stát právě tím přístupem i u značky:

http://www.youtube.com/watch?v=7xNKYk22O_0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=d1f0SfVo ... =quicklist
http://www.youtube.com/watch?v=ko8Yp3Kv6Is&NR=1

S HK450 upně tou první plastovou jsem se učil a myslím že posloužil dost dobře. Jinak sim je základ, to je jasný...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od zdendys »

Ty jo, to musí být nějaké provokace, či podvrhy.
Četl jsi tady někdy, že by se rex a pod. mohl rozpadnout...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Drop

#22 Příspěvek od Drop »

gamer007 píše:Podle mě je to hodně o přístupu k seřízení a kontroly heli a že se to může stát právě tím přístupem i u značky:

http://www.youtube.com/watch?v=7xNKYk22O_0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=d1f0SfVo ... =quicklist
http://www.youtube.com/watch?v=ko8Yp3Kv6Is&NR=1

S HK450 upně tou první plastovou jsem se učil a myslím že posloužil dost dobře. Jinak sim je základ, to je jasný...

Je jen škoda, že si ten majitel neumí nastavit otáčky, má-li trochu kvalitní radio, tak to procentuálně stahne např na 80% účinosti, vě většině případů končí přetočený motor explosíí...viz tvé příspěvky :roll:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Drop

#23 Příspěvek od Drop »

zdendys píše:

Jsou to stroje a stroje ovládají lidé :wink: Technika je nevyspitatelná, ale dá se mnohdy(většinou) tomu nejhoršímu (viz video) odborným seřízením předejít.Má-li někdo na heli třídy 50 a nemá 1500,- na první seřízení a zalétání, je to dle mě, neracionálně uvažující člověk :!: :idea:
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
prochel
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od prochel »

zdendys píše:

žádný podvrhy , stačí něco blbě přidělat , zapomenou něco zalepit a je to hned, mě osobně za letu rozprsk minititan bohužel
zuhla

#25 Příspěvek od zuhla »

Diky velice za rady. A asi si koupim minititana z bazaru. Uz se na nej informuji a ktomu koupim dx6 taky z bazaru i z prijimacem. Nabijecku s valancerem koupim ktomu primo unas ve meste v obchode. Jeste jednou za rady presvedcili jste me ze kupovat vrtulnik za 5000 nema cenu. Ted ho budu met za 8000 se vsim zhruba. Az odepise napisu jak jsme se dohodli. Mejte se zatim
Maxipes

#26 Příspěvek od Maxipes »

jenom si dej pozor jestli kupujes DX6 nebo DX6i
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
zuhla

#27 Příspěvek od zuhla »

jaky je mezitim rozdil?
zdzd

#28 Příspěvek od zdzd »

Poměrně zásadní. Hlavně v dosahu.
zuhla

#29 Příspěvek od zuhla »

neslo by sem nahodit prosim parametry kde pujdou vydet,rozdily obou oladacek?
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od AdamProg »

zuhla píše:neslo by sem nahodit prosim parametry kde pujdou vydet,rozdily obou oladacek?

Mel jsem obe radia, teda Dx6i mam porad. Rozdil je hned na prvni pohled desingovej(Dx6 ma display nahore, Dx6i dole).
Hlavni rozdil je ze Dx6 je jen DSM(malej dosach a funguje jen s AR6000), Dx6i je DSM2(ma plnej rozsach 2km a umi vsechny prijimace). Dx6i ma vic prepinacu(ma navic hlavne D/R smerovky), ma 5 bodove krivky(Dx6 jen 3bodove a jeste k tomu plynova krivka ma spolecnej prvni bod). Dx6i, ma nastavitelnou tuhost pak. Dx6i ma grafickej display(Dx6 jen segmentovej, dva radky a jen asi 5 znakocisel). Dx6 je nevyvazena na popruhu(ma tezkej zadek), to je spusobeno ze je na 8AA(specl pack), Dx6i jen na 4AA(normalni tuzkove), a tim padem je icko lehoucke. Obe maji velkou vydrz a varovani pri slabych baterkach.
Vzhledem ke kvalite displaje(asi 5 radkovej) se Dx6i nastavuje intuitivne, u Dx6 potrebujes mit v ruce manual a lustit paznaky(sice se to pak naucis zpameti). U Dx6 musis vypinat vysilacku aby ses dostal do globalniho menu(napr. vyber modelu). Dx6i ma vice moznosti nastaveni(napriklad trim v mixech, specialni mixy na flap, gyro atd.). A abych nezapomel Dx6 nema stopky, servo monitor!
Presto jsem byl s Dx6 spokojenej(sem asi nenarocnej:) ), ale koupil jsem si letadlo a mel sem obavy o dosah a poridil se vice prijimacu a nechtelo se mi kupovat same AR6000, to byl duvod prechodu.
Samorejme jsem s Dx6i spokojen x-krat vice, zpatky bych nemenil :-D
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“