Zaveseni klapek na epp kridle pomoci pantiku
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Zaveseni klapek na epp kridle pomoci pantiku
Delam vztlakove klapky na epp kridle a nechci je lepit paskou, ale pridelat je pomoci pantiku (model se bude strikat, libi se mi to tak atd.) Protoze osa otaceni je ale na horni strane kridla a ne uprostred jako v pripade kridelek, tak me napada jen udelat na horni strane kridla a klapek mirne vybrani, zalepit do nej pantiky a pak to lehce pretmelit aby se zakryly nerovnosti. Ale nevim jestli se to
a) nedela nejak jinak
b) pokud se to udela takhle, tak pantiky budou drzet jen za spodni stranu, nevytrhnou se i s kusem epp? Jde o elektro vlecnou, rozpeti 1.6m, hmotnost cca 2kg
Diky moc za rady
a) nedela nejak jinak
b) pokud se to udela takhle, tak pantiky budou drzet jen za spodni stranu, nevytrhnou se i s kusem epp? Jde o elektro vlecnou, rozpeti 1.6m, hmotnost cca 2kg
Diky moc za rady
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Diky za napad, o tomhle reseni jsem taky uvazoval. Jenom jsem si rikal ze pokud pri tomhle reseni necham mezi kridlem a klapkou potrebnou mezeru (stejnou jako by tam musela byt i kdybyy se to treba prelepilo tou paskou) tak uz osa otaceni toho pantiku bude nad horni stranou kridla (protoze ten pantik vlastne vytvori takovou strisku - ty to mas na tom nakresu bez te potrebne mezery mezi kridlem a klapkou, proto je osa toho otaceni v idealnim miste) - ale to uz to mozna moc resim 
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Ted si matne vzpominam ze to uz jsem tu tusim nekde zahledl - diky za tip, urcite vyzkousim - na pantikach netrvam, hlavne jsem se chtel vyhnout lepence
A čo takto spraviť niečo také? Pri pántiku zhora budeš mať výrez dole stále, ktorý ťa bude obmedzovať a v tomto výrezku sa budú tvoriť miniturbulencie. Ak dáš pántiky naopak, pri klapkách v neutrále budeš mať čisté krídlo, pričom pri otvorených klapkách ti budú klapky aj tak spôsobovať aerodynamické brzdenie, preto to nevadí. Riešil by som to takto:

were píše:Diky za napad, o tomhle reseni jsem taky uvazoval. Jenom jsem si rikal ze pokud pri tomhle reseni necham mezi kridlem a klapkou potrebnou mezeru (stejnou jako by tam musela byt i kdybyy se to treba prelepilo tou paskou) tak uz osa otaceni toho pantiku bude nad horni stranou kridla (protoze ten pantik vlastne vytvori takovou strisku - ty to mas na tom nakresu bez te potrebne mezery mezi kridlem a klapkou, proto je osa toho otaceni v idealnim miste) - ale to uz to mozna moc resim
Já myslím že když to má být EPP tak to moc řešíš
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
jio píše:HonzaS mi poradil přilepení křidélek UHU-PORem. Nanést slabou vrstvu lepidla na hrany a pak spojit. Drží to. Osobně bych dal příště méně lepidla. Drží to až moc.
Vyzkoušej na kousku EPP a uvidíš sám.
Musím potvrdit sám sem takhle opravoval odtrhnuty elevon na samokřídle stačí opravdu malo lepidla. ja postupoval takhle: Nanesl sem lepidlo jen na elevon prilozil ke křidlu. Oddělil nechal cca 8min odvetrat opět přiložil a drží to pěkně.
-
were
- Kontaktovat uživatele:
DaggyMAC píše:A čo takto spraviť niečo také?
To by taky slo, akorat to prislo pozde, uz to mam vyriznute - ale je pravda ze by to bylo aerodynamicky lepsi reseni, tak priste
Vsem jeste jednou diky za rady!
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Já to na svém fotokřídle udělal přesně jak psal kroxigor v druhém příspěvku (cca 1pant na 10cm křídla). Do EPP jsem vyřízl šikmé zářezy, vypatlal je purexem a zasunul panty. Purex nebyl správná volba, ale protože mi vteřiňák rozpouštěl křidélka a nic jiného nebylo po ruce tak jsem ho použil. Spára má tak 1-2mm, vcelku to i drží. Jediným problém byl v tom purexu, vypěnil a cpal se do pantu. Musel jsem ho než vytvrdnul stále čistit a pant rozhýbávat.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Tuhle metodu sem taky vcera zvolil - akorat to jeste nemam zalepene, protoze nevim cim - Purex ne, protoze presne jak psal Jova je mi jasne ze mi to vypeni do pantu, a vterinak taky ne, protoze schne moc rychle a nebyl by cas na to spravne k sobe kridlo a klapku sesadit, aby mel clovek jistotu ze panty sedi spravne - napadl me Chemopren, vloni jsem s nim lepil plastove skluznice na epp plovaky pro lepsi klouzani na snehu a drzi to vyborne
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Klidně použij ten purex. Není to s ním zase tak hrozný. Musí se to jenom při tvrdnutí hlídat a jak to začne lézt do pantu tak to namotáním na špičku špejle setřít. Jednou jsem to nechal osudu a pak to z pantíků šťoural nožíkem, jehličkou… Možná by bylo jistější ten pantík nejprve něčí namazat aby to něho nezalezlo, nebo místo klasického pantu použít náhradu (disketu, obal od ramy …) Nechceš se trochu rozepsat o konstrukci – je to na focení? Já už jsem rozhodnutý. Další fotoletadlo bude maxi Swift. Už jsem ho objednal. Až dorazí začnu řešit jak ho zvětším a jak ty elevonty rozdělím abych měl křidélka i brzdné klapky.
EPP samokřídla