Lak (sprej) proti účinkům paliva ? ? ?
Lak (sprej) proti účinkům paliva ? ? ?
Ahoj,
dělám model a na něj kamufláž kitařskýma barvama Humbrol...
super ... ale mám obavy že se to palivem rezežere ... používám žhavíky s palivem 15/85 nebo 20/80
prý existuje sprej - bezbarvý - proti účinkům paliva
bohužel ale nevím jak ho najít, poradíte mi prosím jak se jmenuje a případně i co to stojí ?
děkuji
dělám model a na něj kamufláž kitařskýma barvama Humbrol...
super ... ale mám obavy že se to palivem rezežere ... používám žhavíky s palivem 15/85 nebo 20/80
prý existuje sprej - bezbarvý - proti účinkům paliva
bohužel ale nevím jak ho najít, poradíte mi prosím jak se jmenuje a případně i co to stojí ?
děkuji
Naposledy upravil(a) SuperMUF dne pát 29.01.2010 10:53, celkem upraveno 1 x.
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
A musi to byt nutne sprej? Kdyz koupis polyuretanovy lak v plechovce tak te to vyjde levneji.
Dan
Dan píše:A musi to byt nutne sprej? Kdyz koupis polyuretanovy lak v plechovce tak te to vyjde levneji.
já se zamozřejmě nebráním, je to spalovák, něaký gram navíc nevadí... jen mám strach abych při "štětkování" nerozmudlal kamufláž...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Zalezi na konkretnim laku. Nekdo pouziva jako ochranny lak Polyurex od Balakrylu. Tak treba ten. Chtelo by to vyzkouset na vzorku. A pochopitelne nevracet se pri natirani na uz jednou natrene misto.
Dan
mám vyzkoušeno několik variant laků:
1. polyurex - jak píše Dan, jen nečistit model lihem lak zbělá a trhá se ostatní čističe vpohodě
2.Spray Motip Clear - používáno několik let na modelu potaženého klasicky mikelatou vpohodě
3. Polyuretanový dvousložkový krycí lak na metalízy - zatím asi nejlepší varianta 100% ocharana před "čímkoli". jen ta cena a nutnost stříkat ale za ten hluboký lesk to stojí použito na akrobatu
1. polyurex - jak píše Dan, jen nečistit model lihem lak zbělá a trhá se ostatní čističe vpohodě
2.Spray Motip Clear - používáno několik let na modelu potaženého klasicky mikelatou vpohodě
3. Polyuretanový dvousložkový krycí lak na metalízy - zatím asi nejlepší varianta 100% ocharana před "čímkoli". jen ta cena a nutnost stříkat ale za ten hluboký lesk to stojí použito na akrobatu
wisky píše:mám vyzkoušeno několik variant laků:
já hledám spíše něco matného... zkusím ten MOTIP, ten se tuším matný dělá
-
were
- Kontaktovat uživatele:
SuperMUF píše:koukám že je to mrňousek - tedy se mi můj pokus o "kamufláž" docela prodraží - na letadle s rozpětím 1500mm
Omlouvam se za OT, ale ty Humbrolky te vyjdou levne? Ja ted potrebuju dobarvit nejake detaily tak jsem shanel stare dobre Unicolky (bohuzel uz je nemaji ani v Bauhausu na Pankraci), myslenku ze bych si na to koupil Humbrol nebo Revell jsem prave zavrhl - nebo ony ty Humbrolky uz nestoji tolik?
Ja nemam prehled, posledniho kita jsem stavel asi pred 15ti lety... ale koukal jsem ze barvy Agama stoji 60Kc zakladni sada, to by bylo reseni
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
- valajda
- Kontaktovat uživatele:
Nám se osvědčilo válečkování nějakého vodou ředitelného polyuretanu (přesný název nevím - na anábytek to bylo primárně) molitanovým válečkem z drogerie. O trochu laku přijdeš, ale povrch to udělalo perfektní. Jen nevím, co to udělá s humbrolkami, my to používali jen na barevný papír, případně na klasické autolaky a tam to bylo bez problémů.
- Buckeye-Blitz
Léta používám čirý polyuretanový lak na lodě, který prodávají snad každé barvy laky. Je to kilovka, kterou se mi nikdy nepodařilo spotřebovat - častým otvíráním tak po roce a půl zgelovatí a je to na vyhození. Ale ! - cena je tuším do 200 Kč., dá se to v pohodě stříkat pistolí nebo válečkovat, impregnuji s tím veškeré dřevěné díly, které přijdou do styku s palivem. Povrch modelu znečištěný zbytky paliva od žhavíku čistím lihem, který s takovou ochranou ani nehne. A to je líh pěkný prevít a "žere" laky. Lak je sice lesklý, ale časem jsem pozoroval, že se z něj stane pololesk. Zkoušel jsem podobný lak od Graupnera. Kromě toho, že balení bylo asi desetinou lodního laku, tak cena byla za toho většího "frťana" asi poloviční. Po nanesení se model leskl jako psí k...e, padla na to celá (naředěná) plechovka a místy se to začalo velmi rychle odlupovat po čištění lihem. Jinak mám osobní zkušenost s tím, že humbrolky nebo revellky (syntetiky) mají určitou rezistenci jak vůči lihu, tak vůči zbytkům paliva, nicméně lepší je nanést finální ochranný lak.