HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#241 Příspěvek od dj_krata »

gamer007 píše:Ahoj, vim ze uz se to tu probiralo, ale zeptam se znovu. Nemate, nebo neokopirujete nekdo seznam sroubku ktere nakoupit na vymenu? Hlavne v hlave, je tam nekolik druhu. Nebo nejsou nahodou v nabidce alignu sady nahradnich sroubku? A pak co jeste vymenit za original, jako treba hridele atd. Myslim ze kdyz se povymenuji nektere veci, muze to bezpecne litat...

ja vymenil jen v rotor.hlave a na ocase.. jsou to ty srouby co drzej unasece rotor.listu ty dostavaj nejvic zabrat jinak si myslim ze dalsi menit neni potreba
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od gamer007 »

Tak ty si promerim a podle toho je koupim. A co srobky v prepakovani a vubec dalsi v hlave? Myslel jsem jestli nekdo nema seznam tech sroubku na nakup.
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
emf

#243 Příspěvek od emf »

lesar píše:hoj chi se zeptat, mam verzi HK500 obycejnou, tedy umelou! ale po prvni malinky nehode, ohla hlavni hridel, tot vse! pri objednavani osicek, sem obednal kovovej unasec listu a kovovej kamen hlavy! hlava je teda uplne v poradku! zadne vibrace nic! ale ohla se mi i zadni hridelka ve vrtulce ta je tez vymnenena! jenze tady je ten pruser!mam kovovej unasec zadni vrtulky! kdyz tam nedam vrtulky tak je to naprosto cela bez vibraci! jen je tam dam, zkousel sem dva pary! a ty vibrace sou pak po pridani vrtulkovych listu hrozne, zadni trubka vibruje jak prase!:)
poradite nekdo?:) diky moc, martas

dle mého názoru sis vlastně odpověděl sám ....vyvážit musíš i zadní listy a bude pokoj :o)
Logo 600SX
mini Vbar 5.3 PRO
Troll

#244 Příspěvek od Troll »

Pokud tam dal dva různé páry vrtulkových listů a vibruje to stále stejně, může to být o něco složitější a vyvážit vrtulku nemusí stačit. Je třeba podívat se jestli jsou vrtulkové listy při roztočení v rovině. Může být poškozen kámen vrtulky nebo ložiska v gripech vrtulkových listů. A další věcí je zkontrolovat ložiska uložení hřídele vrtulky. Ty jsou kvality nevalné, rychle odejdou, při ráně na vrtulku téměř jistě, a pak to vibruje.
flubber
Kontaktovat uživatele:

#245 Příspěvek od flubber »

taky to může být hodně napnutým řemenem, nebo vysokýma otáčkama - pokud nejsou namontované hlavní listy a pádla. A taky jsem měl jednu hřídelku, která se tvářila jako rovná, ale konec byl nepatrně křivý - s unašečem to nebylo poznat, po sundání, roztočení a přiložení fixu to šlo poznat
Stuclik
Kontaktovat uživatele:

#246 Příspěvek od Stuclik »

flubber píše:taky to může být hodně napnutým řemenem, nebo vysokýma otáčkama - pokud nejsou namontované hlavní listy a pádla. A taky jsem měl jednu hřídelku, která se tvářila jako rovná, ale konec byl nepatrně křivý - s unašečem to nebylo poznat, po sundání, roztočení a přiložení fixu to šlo poznat

Já jsem si náhodou při experimentování s napnutím řemenu všiml, že mi nějak "šmajdá" smykátko - hřídelka byla křivá. Zatím jsem s tím jenom párkrát visel (bez pádu) - takže byla asi křivá už z výroby.
Black
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od Black »

Po dobrých zkušenostech s HK-450MT zvažuji,že bych pořídil i 500GT.Potřeboval bych poradit s několika nejasnostmi.Jaké servo na vrtulku.Rád bych použil tento rámeček.Další co mě zajímá,zdali jsou použitelné listy v sadě s vrtulníkem a nebo hned objednat karbonové.Dále jestli je třeba dokoupit kovovou sestavu vrtulky,nebo by stačily jen kovové gripy.Je třeba dokupovat pastorky a nebo jsou již součástí vrtulníku?Jaké máte zkušenosti s tímto regulátorem.
1ondra9

#248 Příspěvek od 1ondra9 »

Black píše: ..........Další co mě zajímá,zdali jsou použitelné listy v sadě s vrtulníkem a nebo hned objednat karbonové........

nechci nikho popudit ale těm origo moc nevěřím - nehledě na to že jsem s nima měl problém při seřízení stopy ........

Naopak keré ti můžu vřele doporučit ZA SEBE - http://www.mscomposit.com/rotorove-list ... ml?lang=cz

Tedy pokud jsi nepokročil do vyššího levelu v létání pak by byli měký....

a jestli už seš o něco vejš s lítáním tak třeba tyto nejsou špatné - http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=35931
........ naopak bych řekl že jsou kvalitou srovnatelné se všemi ostatníma značkama v téhle dýlce.
..... ale jak říkám radím pouze za sebe určitě tady bude někdo, komu můj výběr nesedne......

s pozdravem.......
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
eco

#249 Příspěvek od eco »

1ondra9 píše:
Black píše: ..........Další co mě zajímá,zdali jsou použitelné listy v sadě s vrtulníkem a nebo hned objednat karbonové........

nechci nikho popudit ale těm origo moc nevěřím - nehledě na to že jsem s nima měl problém při seřízení stopy ........

.....

Tak zase já můžu říct že i ty setové jsou dobré. Na celkové vyvážení mi stačila ta barevná páska co se k nim dodává, no a stopa je taky dobrá.
Na visení a normální lítání jsou v pohodě.
Kdo bude chtít točit víc než 2500 tak potom už raději něco lepšího.
Black
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od Black »

No já jsem zatím jenom u visu a náznak něco jako osmiček :D Mám karbonový na 450-tce tyto a zdají se mi za tu cenu výborný.Dovažoval jsem je opravdu jen minimálně a provedení oproti laminátovým úplně někde jinde.Tak bych pro sebe spíš myslel třeba tyto.Ty co jsi my poslal jsou určitě bez chyby,ale ja mám asi k nim ještě pár levelu :wink: Jinak ale děkuji za odpověď.
Black
Kontaktovat uživatele:

#251 Příspěvek od Black »

Nevíte někdo,jestli pasuje toto servo do tohoto rámečku :?:
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

servo

#252 Příspěvek od dj_krata »

Black píše:Nevíte někdo,jestli pasuje toto servo do tohoto rámečku :?:

tohle servo ti tam pasovat bude.. :-)
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
flubber
Kontaktovat uživatele:

Re: servo

#253 Příspěvek od flubber »

Jsi si jistý? Píšou u něj, že je menší než standard a větší než nano/pico. Takže něco mezi. Možná tam vleze, ale nemusí pasovat rozteč děr.
1ondra9

#254 Příspěvek od 1ondra9 »

Miluju nákupy ze zahraničí člověk příde vyzkouší a nakoupí........
a reklamace jak po másle ....... :wink:
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

Re: servo

#255 Příspěvek od dj_krata »

flubber píše:Jsi si jistý? Píšou u něj, že je menší než standard a větší než nano/pico. Takže něco mezi. Možná tam vleze, ale nemusí pasovat rozteč děr.

jisty na 100% jsi nejsem ale jestli nechces riskovat tak kup S 9254, S 9257 nebo MKS DS9670 to ti tam sedne na 100%.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“