Termický vetroň - rozpetie okolo 2,5-3m

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
were
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od were »

Marek71 píše:... výrobca udáva, že je vhodný aj na svahové lietanie.

O tomhle udaji sem nikdy nepochopil co si mam myslet :D Ja mam zcela rozdilna era prave kvuli letani na nejruznejsich svazich v nejruznejsich podminkach. A pokud by se vzal neco jako obecny archetyp svahoveho letani, tak dobry svah je tam, kde to dobre nosi i za horsich podminek a da se tam bezpecne pristat, takze vlastne podminky na ktere clovek nic specialniho nepotrebuje - tak nevim :D Jako je mi jasne ze se tim mysli neco ve smyslu - je to dostatecne obratne a da se to dobre ubrzdit a pristat s tim na fleku, navic na kamenitem, ale stejne... kdyz si predstavim kolik mam modelu prave jen proto, abych mohl hezky zaletat na ruznych svazich v ruznych podminkach - tak ktere z nich je vlastne to vhodne na svahove letani? Vzdycky s sebou vozim aspon dve naprosto ruzna, abych mel vetsi sanci ze aspon s jednim z nich se chytim :D
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od Marek71 »

were:
Ja som to chápal v zmysle pevnosti - predpokladal som, že svahový model musí byť pevnejší ako čiste termický model.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
MEK
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od MEK »

Těch klapek se u Optica neboj, já to mám nastavený následovně:
Levá páka - výšk.+ sm.
Pravá páka - kř. + motor.
Klapky přes Y kabel.
Přepínač SW-2 na brzdu kř.+kl. do přednastavené polohy a na klapky samotné pravý ot. ovladač proporcionálně. Na zakřivení profilu kř.+kl. přepínač ST-1
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Marek71 »

Tých klapiek už sa nebojím... včera som študoval návod od Optica a vo Phoenixe som si skúšal rozne nastavenia. Testoval som motor na prepínač (crow mix krídelka a klapky na plynovej páke) a takisto aj motor klasicky na páku a ovládanie crow mixu ľavým otočným potenciometrom.

Asi nejlepšie je motor na prepínač a crow mix ovládať proporcionálne plynovou pákou a napr. zakrivenie profilu dať napr. na ten ST1 prepínač. To sa všetko ešte uvidí, zatiaľ nemám úplne jasno vo výbere modelu.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Abu »

Bez brzd na pace "plynu" si pristani s vetsim vetronem uz ani neumim predstavit. Driv jsem pouzival vetsinou jen krajni polohy, ale kdyz se s tim clovek nauci plynule pribrzdovat, tak je to mnohem lepsi.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Marek71 »

Tak som konečne zavolal do Valenta Model kvoli modelu Sioux Large. Údajne nie je problém model vyvážiť aj s ľahšou výbavou. Akurát tam asi nevojde 35mm obežka, motorová prepážka je 38mm. Ale výber motoru bude predmetom inej diskusie.

Dá sa povedať, že už som dosť naklonený pre tento model. Kvoli preprave ale vezmem verziu s T-čkom vzadu i keď povodne som chcel motýľa - ten je ale v jenom kuse a dosť neskladný.

Predpokladám, že kvality sa u tohoto výrobcu nemusím obávať, je to tak ? A napadá vás nejaký dovod, prečo tento model nebrať ? Díky za každú podnetnú poznámku.

PS:
Volal som aj P.Flídrovi ohľadne toho Papiliona. Ospravedlňoval sa mi, že kusovú výrobu nerobí.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Abu »

Marek71 píše:Volal som aj P.Flídrovi ohľadne toho Papiliona. Ospravedlňoval sa mi, že kusovú výrobu nerobí.

Takze jinymi slovy, vse jde pouze na export a domaci zakaznik ma na tohle ero sanci jedine kdyz "neco nahodou zbyde" ?? :(
avionic
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od avionic »

potvrzuji co psal Marek, také jsem včera na Papiliona volal a jediné co je dostupné je trup, křídlo a kormidla není možné kusově "vyrobit" (musel by nechat vyřezat žebra na fréze atd...atd)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Marek71 »

avionic:
Tak to si bol ty ? :-) Dá sa kúpiť v Reichu (FVK Modell), ale cena cca. 8.000 KČ sa mi zdá vysoká.

No a čo ten Sioux ? Po telefonáte som poslal ďalší mail (p.Valentová tvrdila, že na maily odpovedajú, že odo mňa nič nedostali - prvý mail som poslal pred týždňom), ale zatiaľ nič... mám z toho trochu rozporuplný pocit, ale model sa mi pozdáva.
avionic
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od avionic »

marek 71:

Sioux se mě tolik nezamlouvá, nevím proč, u toho Papiliona jsem si na první pohled řekl "to je co jsem hledal"
Za čtrnáct dnů jedu na služebku do Varšavy, budu tam cca měsíc tak navštívím arthobby, zajímá mě od nich IBIS-E nebo SERENITY-E
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od Doktor »

Psal sem do RKM ohledně tohoto modelu:
http://www.topmodel.cz/bazar-detail/Harmony.html

Prý není problém. Dokonce lze koupit za 2700,- Kč verzi ARF potaženou bílým Oracoverem.
Hledal sem nějaké info na netu ohledně tohoto modelu, a většinou se uvádí rozpětí 2,5m. Takže jaká je skutečně pravda nevim. Nicméně si koupim verzi ARC za 18 stovek. Z číny zkusim nějakou nažehlovačku a éro bude jako fík a skoro zadarmo. :wink:

P.S.:Původně sem na letošek plánoval koupi rádia, ale nakonec na to prdim. Do Eclipse půjde Palík. Takže chechtáky raději utratim za vícero modelů.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Abu »

Dnes dopoledne jsem si zacali psat s Vigem o lehkem termickem stroji. Nejak se to stocilo na nove modely od Leose Svobody, akorat ze jsou trochu male... no a ted uz vime, ze by nam LS vyrobil "custom" Etalona zvetsenyho na 2.4 - 2.5m Je to teda porad jeste trosku malo, ale mych kyzenych 2.8m by uz pry pevnostne neslo. No zase do toho 2.5m by vysel lehci pohon.... Mam o cem premyslet.
:?
tks
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od tks »

Nad Harmony jsem také chvilku uvažoval, ale nakonec jsem si to rozmyslel. Nedávno o ni byla zmínka na MH: http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1115025
konkrétně toto nezní moc povzbudivě:
Harmony tak tu jsem měl taky,dvakrát letělo k zemi.Špatná konstrukce křídel..Laminátové pouzdro pro trubku jen v prvním žebru cca10 mm a dál nic,se nedivím,že zkrachovali.....
Když si vzpomenu, jak se mi složil SunSet při stoupání na motoru, tak bych byl opatrný na odvážnější motorizaci.

Nicméně pokud Tě to neodradí, tak můžu posložit tímto:
Trup vč. kabiny.................155g
Křídlo..........................3O5
Spojovací kulatiny.............. 73
VOP............................. 31
SOP............................. 1O

Celkem/nepotažený model/........574g
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
were
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od were »

S tim Papilionem je mi to lito, ze jsem Vas namlsal a pak to nevyslo. Jak jsem psal, ja ho koupil pres inzerat na modelbazaru, stejne jako tam inzeruje i jine modely (treba toho Flopa XL - Doktor promine :D ), takze jak je to s primou objednavkou jsem nevedel :(
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od vitousek »

Abu píše:Dnes dopoledne jsem si zacali psat s Vigem o lehkem termickem stroji. Nejak se to stocilo na nove modely od Leose Svobody, akorat ze jsou trochu male... no a ted uz vime, ze by nam LS vyrobil "custom" Etalona zvetsenyho na 2.4 - 2.5m Je to teda porad jeste trosku malo, ale mych kyzenych 2.8m by uz pry pevnostne neslo. No zase do toho 2.5m by vysel lehci pohon.... Mam o cem premyslet.
:?

http://www.stoupak.cz/viewtopic.php?f=4&t=29 :lol: :lol: :lol:
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Odpovědět

Zpět na „Větroně“