Turnigy accucell 6 nabíjanie
Turnigy accucell 6 nabíjanie
Zdravím páni, dnes mi došla táto nabíjačka ta reku vyskúšam či funguje.
Na skušku som zobral 1S LiPo 1000mAh
Išiel som podľa manuálu, nastavil capacity cut off 1000mAh a napatie pri ktorom sa má nabíjanie vypnut 4,2V. Nabijaci prud som dal 0,5A.
Asi po 35minutach sa napatie ustalilo na 4,2V ale nabijanie sa nevyplo... nabijalo to ďalej, napatie zostalo na 4,2 len stupala kapacita baterky. Pri začatí nabíjania bola 0mAh a vypol som to na 450mAh. No radšej si hovorím že to vypnem. Baterka bola studena, respektive izbovej teploty. Vybral som ju z nabijania a premeral. Voltmeter ukazal 5V!! (1S) čo je veľa si myslím...
je to správne chovanie nabíjačky alebo čo??? k žiadnemu zahrievaniu nedošlo.
ďakujem
Na skušku som zobral 1S LiPo 1000mAh
Išiel som podľa manuálu, nastavil capacity cut off 1000mAh a napatie pri ktorom sa má nabíjanie vypnut 4,2V. Nabijaci prud som dal 0,5A.
Asi po 35minutach sa napatie ustalilo na 4,2V ale nabijanie sa nevyplo... nabijalo to ďalej, napatie zostalo na 4,2 len stupala kapacita baterky. Pri začatí nabíjania bola 0mAh a vypol som to na 450mAh. No radšej si hovorím že to vypnem. Baterka bola studena, respektive izbovej teploty. Vybral som ju z nabijania a premeral. Voltmeter ukazal 5V!! (1S) čo je veľa si myslím...
je to správne chovanie nabíjačky alebo čo??? k žiadnemu zahrievaniu nedošlo.
ďakujem
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
To že se nabíjení nevypne hned po dosažení napětí je normální, pak ještě postupně klesá proudem než je na baterce plné napětí i na prázdno...
Otázka je proč tam bylo 5V, nebo jestli tam vůbec bylo 5V. Já tuším chybu někde jinde, protože elektrochemicky myslím není možné aby Li baterka dala takové napětí. Zkontroloval bych ten voltmetr, nebo to přeměřil ještě něčím jiným.
Otázka je proč tam bylo 5V, nebo jestli tam vůbec bylo 5V. Já tuším chybu někde jinde, protože elektrochemicky myslím není možné aby Li baterka dala takové napětí. Zkontroloval bych ten voltmetr, nebo to přeměřil ještě něčím jiným.
tak som zmeral baterku voltmetrom 1S ukazalo 5V, nabjačka v kalibračnom mode ukazala 4,08V
skusil som 3S, voltmeter ukazal 15,15V nabijačka 12,01V
takže asi bude chyba vo voltmetri... tož nechám to ďalej nabijat, cutoff som nastavil v USER SET PROGRAM --> capacity cut-off... čo tam mám potom nastaviť ??
tož dám to nabijať ďalej... btw koľko sekund pred vybuchom sa začne aku zohrievať ?
skusil som 3S, voltmeter ukazal 15,15V nabijačka 12,01V
tož dám to nabijať ďalej... btw koľko sekund pred vybuchom sa začne aku zohrievať ?
ja cutoff pouzivam jen u Ni-xx, nejsem si ani jistej, jestli vubec funguje u li-xx.
Staci o nabijeni neco malo nacist a mas klid, ta nabijecka je na rekreacni nabijeni super.
http://www.horejsi.cz/Pages/ListClanky.aspx
Staci o nabijeni neco malo nacist a mas klid, ta nabijecka je na rekreacni nabijeni super.
http://www.horejsi.cz/Pages/ListClanky.aspx
- bohdan0000
- Kontaktovat uživatele:
neviem či vieš ale tu je návod komplet.
http://www.rcm-pelikan.cz/dld/e_Station_BC_6_navod.pdf
http://www.rcm-pelikan.cz/dld/e_Station_BC_6_navod.pdf
holda29 píše:Nenabijel si to na jinej program? Protoze pokud vim, tak se v programu Lixx vubec nenastavuje cut-off voltage ale nominalni napeti.
I kdyz to ustaleni na 4.2 by odpovidalo CC/CV metode, takze to ze tam je dlouho 4,2 (7,4...) je v poradku. Otazkou je proc mas ted na tom clanku !5!V
Pozor - nemylit si cut-off voltage s cut-off capacity ...na nabijackach odvodenych z BC-6 (turnigy, imax atd) sa nastavuje cut-off capacity , t.j. pri dodani akeho naboja ma nabijacka vypnut. je to skor bezpecnostna poistka, pre pripad zeby sa nieco prihodil a nabijacka by dalej tlacila do baterky (napr. ak mam baterku 1000mAh , tak si zastavim cut-off capacity NAPRIKLAD na 1300mAh. Takze ak je nejaky problem pri nabijani, tak nabijacka vypne po dodani 1300mAh do baterky)
mrpilot píše:tak som zmeral baterku voltmetrom 1S ukazalo 5V, nabjačka v kalibračnom mode ukazala 4,08V
skusil som 3S, voltmeter ukazal 15,15V nabijačka 12,01Vtakže asi bude chyba vo voltmetri... tož nechám to ďalej nabijat, cutoff som nastavil v USER SET PROGRAM --> capacity cut-off... čo tam mám potom nastaviť ??
ja vyuzivam vyhodu tejto nabijacky ze si vie detekovat napatie a podla toho reguluje nabijaci prud... takze LIxx nabijam tak ze mam nastavenych 5A pre vsetky clanky (dokonca aj pre 360mAh c
o pouzivam v halovkach). Po zapnuti nabijaci prud pomerne rychlo klesa , a potom sa ustali na "nejakej" vhodnej hodnote...vzdy skusam pri nabijani teplotu AKU rukou, ale ani raz sa mi nezohriali na viac ako je izbova teplota... a nabijam vzdy v rezime balancovania
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
jofrey007 píše:mrpilot píše:tak som zmeral baterku voltmetrom 1S ukazalo 5V, nabjačka v kalibračnom mode ukazala 4,08V
skusil som 3S, voltmeter ukazal 15,15V nabijačka 12,01Vtakže asi bude chyba vo voltmetri... tož nechám to ďalej nabijat, cutoff som nastavil v USER SET PROGRAM --> capacity cut-off... čo tam mám potom nastaviť ??
ja vyuzivam vyhodu tejto nabijacky ze si vie detekovat napatie a podla toho reguluje nabijaci prud... takze LIxx nabijam tak ze mam nastavenych 5A pre vsetky clanky (dokonca aj pre 360mAh c
o pouzivam v halovkach). Po zapnuti nabijaci prud pomerne rychlo klesa , a potom sa ustali na "nejakej" vhodnej hodnote...vzdy skusam pri nabijani teplotu AKU rukou, ale ani raz sa mi nezohriali na viac ako je izbova teplota... a nabijam vzdy v rezime balancovania
To jako mluvíš o Accucellu 6?
jirka578 píše:jofrey007 píše:takze LIxx nabijam tak ze mam nastavenych 5A pre vsetky clanky (dokonca aj pre 360mAh c
o pouzivam v halovkach)
Tak to neděláš dobře, jednou se ti to vymstí. Minimálně snížením životnosti těchto aku. Pochybuji že by ty články měly povolené nabíjení 14C.
tieto clanky mi pri takomto druhu nabijania bezne vydrzia 250-350 cyklov
Doktor píše:jofrey007 píše:mrpilot píše:tak som zmeral baterku voltmetrom 1S ukazalo 5V, nabjačka v kalibračnom mode ukazala 4,08V
To jako mluvíš o Accucellu 6?
imax b6 ale je to uplne jedno, vsetky maju jeden a ten isty ukradnuty soft z BC6