Jak se řídí RC vrtulník?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drahos

#91 Příspěvek od Drahos »

Beep píše:Jestli tě to bude bavit???? úsměvná otázka, bude, pokud to je pro tebe alespon trochu cennově přijatelné bude. Lidí co zkusí vrtulník a řeknou že to není nic pro ně je minimum a spíš je to o penězích a čase. Na to abych zjistil jestli jo a nebo ne podle mně stačí simulátor.
A ted k těm autům. Křáp auto si člověk koupí i za cenu že se v něm bude hrabat protože ho potřebuje, heli je zábava a ne mus. Kde to pořádně skřípe je, že nevím jak se v tom bude začátečník hrabat, když tomu nerozumí, to se bude víc hrabat než lítat. Ano pokud si ted koupíš fabii tak ji za dva měsíce prodáš s nějakou ztrátou, pokud 20let starýho japonce tak zaplatíš ještě za sešrotování. Podívej se na modelbazar na všechny ty výhodné sety, jsou téměř neprodejné, a pokud práskneš s Rexem, nikdy ho neodepíšeš celej, pokud k tomu přistupuješ trochu zodpovědně, takže bezproblémů koupíš díly, opravíš a prodáš.
Pokud už pořizovací cena heli je stěží únosná nemá cenu do lítání s heli jít, náklady na provoz nejsou malé, pak zbývá než poletovat, viz víše

Asi jsem to špatně napsal. Mělo to znít nějak jako, že jsou lidi kterejm to stačí. Já mám například Safari G41 a jsem s tou 4kanálovou šunčičkou spokojenej. Na blbnutí po zahradě je to ideální. Samo senou že pokukuju po něčem větším co už půjde navléknout do kabátku UH-1, ale to je hudba budoucnosti, zatím mě Safari bohatě stačí. Co se týhá ND na Safari zatím jenom 2 sady rotor. listů a 2x rotorová hlava - vyřešeno AL hlavou.
Kenny McCormick

#92 Příspěvek od Kenny McCormick »

Mikelo píše:opravdu s nimi létají bez sevřených půlek a smrtelného potu na čele.

Kolko letovych hodin potrva, kym to prestane..? 8O 8O 8O
:P
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Beep
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Beep »

U mně se to neprojevilo nikdy, musíš být smířený s možností, že přijde rána a dát ze sebe to nejlepší, aby se to nestalo, přistupovat k tomu s rozumem a po malých krůčcích získávat jistotu :-)
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
hcv

Spokojenost

#94 Příspěvek od hcv »

Tak já jsem zakoupil nejdřív nějkej čínskej šmejd za 700Kč a po týdnu se rozbil. Naštěstí jsem po několikáté návštěvě obchodu dostal peníze zpět 8) . Teď lítám s Bladem mSR a mně to prostě stačí jsme schopnej koukat celou baterku jak to "visí ve vzduchu" nebo jen tak pomalu poletovat po místnosti. Má odlítáno tak přes 100 baterek za půl roku a nebyl s nim kromě zkoušky jestli to bude lítat venku žádný problém. Venku to sice lítalu, ale jako nezkušeného mě překvapl vítr který ho naklopil a já to nevyrovnal a rozmlátil pár součástek o zem. Stálo mě to jen 200kč takže naprostá spokojenost. Nikdy snad nebudu chtít velkou heli už jen proto, abych musel platit spousty peněz za opravy a za provoz.
BLADE mSR
Styl3rZ

#95 Příspěvek od Styl3rZ »

kolektiv na prave bo leve strane? co je lepsi do budoucna ?
Beep
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Beep »

Asi většina má kolektiv na pravé ruce protože přešli z letadel a nahradil jim plyn, ale je to na každém jak mu to vyhovuje, dobré je se podívat jak lítá někdo zkušenější v tvém okolí aby ti mohl s helinou zaletět a případně říct co a jak
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
Styl3rZ

#97 Příspěvek od Styl3rZ »

no bohuzel o nikom kdo lita v breclavi nevim.. ze bych se moh podivat zkouseljsem kolektiv na p¨leve strane..a na prave jsem nemel moznost vyzkouset.. tak nemuzu porovnat co by mi vyhovovalo lip
Sali

#98 Příspěvek od Sali »

Pokud jsi jeste s nicim nelital a hodlas letat jen heli,tak je urcite lepsi MOD 2 uz slysim zastance jineho modu,ze to neni pravda. :lol: Ja jsem zacal s Modem 1 aneslo mi to tak jsem zkusil dvojku a ejhle,slo to.Pro vrtulnik je prirozenejsi,kdyz ovladas komplet rotor na jedne pacce(na prave) a plyn s vrtulkou mas na leve.Samozrejme je to jen muj nazor ale i spousty dalsich. 8)
Sali
zdzd

#99 Příspěvek od zdzd »

Styl3rZ píše:no bohuzel o nikom kdo lita v breclavi nevim.. ze bych se moh podivat zkouseljsem kolektiv na p¨leve strane..a na prave jsem nemel moznost vyzkouset.. tak nemuzu porovnat co by mi vyhovovalo lip

Jsme tu nejmíň tři, jeden z nás více méně emigroval k ultralightům.

http://zd.wwwcity.cz/Breclav080210
Styl3rZ

#100 Příspěvek od Styl3rZ »

Jsme tu nejmíň tři, jeden z nás více méně emigroval k ultralightům.

http://zd.wwwcity.cz/Breclav080210

tak to je super..
Marty17

#101 Příspěvek od Marty17 »

Tak našel jsem něco k tématu

http://www.youtube.com/watch?v=qmFWP7Y8 ... re=related

Moc se mi líbí ten trenažer, ke konci videa..doporučuji zkouknout..!!! :D :D
hlavně klídek..:)
raging

#102 Příspěvek od raging »

Rekl bych,že je to hlavně o tom,jak má kdo nasráno v rukách :D uspech v létání nespočívá v modu,někteří mlácení helinou o zem svádí na vsechno možné :P
Mikelo

#103 Příspěvek od Mikelo »

Svatá slova. Kdyby vohnouti věnovali čas lítání a vzdělávání místo blbostem v garáži taky by výmluvy nemuseli řešit. Prostě by se buď kvedlat naučili, nebo toho včas nechali. Reál je reál, ostatní je prd.
psena
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od psena »

Nerekl bych ze je to o rukach, ale spis o hlave a prostorove predstavivosti, rychlosti reakcniho casu, schopnosti se ucit atd atd.... myslim, ze je toho opravdu hodne.
Ruce bych jmenoval az na poslednim miste...ale mozna je to tim, ze nejsem kovar, nebo zednik, ktery treba muze mit diky tezke rucni praci snizeny cit v rukou. Ale ani to si nemyslim.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od zdendys »

Marty17 píše:Tak našel jsem něco k tématu

http://www.youtube.com/watch?v=qmFWP7Y8 ... re=related

Moc se mi líbí ten trenažer, ke konci videa..doporučuji zkouknout..!!! :D :D

Tak,tak, dobrý nápad, origo trenažér na podobném principu jsem viděl už před 25 léty v katalogu Conrad a možnost mít RC-heli bylo v té době pro mě, a nejen pro mě jen utopií a snem ...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“