Moc díky za všechny návrhy co s tím
Blade MCX opisuje kruhy
- Killingman
Blade MCX opisuje kruhy
Ahoj a dobrý den, chtěl bych se zeptat zkušenějších, po výměně vrchní části (mladej si půjčil vrtulníček na horách a utrhnul vrchní umělohmotný rotorový držák) jsem objednal "tuningový", hliníkový a MCXko od té doby nedrží ve visu a opisuje kruhy. Zkusil jsem vyměnit i všechny rotorové listy za nové a dělá to stále - netušíte někdo prosím kde by mohla být chyba? Předtím se to chovalo naprosto mravně a dokonale
ked coaxial opisuje kruhy a nos stale smeruje dopredu, jedna sa o takzvany TB efekt. Obsiahly popis aj s riesenim je tu http://www.rchelicopterfun.com/toilet-bowl-effect.html
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
- Killingman
nitrox píše:tady uz se to resilo
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=24423&highlight=kruhy+koaxial+vys
Řešilo, ale nedořešilo
TBE - TOILET BOWL EFFECT - efekt toaletnej misy
Hlavna pricina:
citat
The Flybar is stiff and binding on the pivot points in the head
or on the ball links going from the flybar to the rotors.
jednoducho povedane nieco ide tuho a je to bud cap rotora
alebo stabilizatora, alebo gulove capy tiahiel. Musia ist uplne
volne.
Tym ze idu tuho, uhol nabehu listov sa meni oneskorene
a to sposobuje opisovanie kruznice nosom v jednom smere.
Dalej tam pise ze TBE moze sposobit aj ohnuta hriadelka
a na druhej strane to absolutne nesposobuje spodny rotor,
vyvazenie a tracking listov,
skusal pridavat zavazia na listy(rozbalancovat) a nikdy
to nesposobilo TBE iba vibracie
dalej som uz necital, myslim ze vsjo jasno - 600 brus. papier
a silikonovy sprej nevadi, ak nie silikonovy tak ziadny. LZ!
Hlavna pricina:
citat
volne.
- Killingman
milos3000 píše:TBE - TOILET BOWL EFFECT - efekt toaletnej misy
Hlavna pricina:
citat
volne.
Díky za příspěvek k tématu, trocha jsem povolil dole to ozubené kolo, dal jsem ho maličko níž, je tam teď vůle, ale maličko se to zlepšilo. Ještě jsem vystřihnul na kabině nahoře jak vedou táhla podlouhlé otvory, ale tím to asi nebylo. Až najdu WD tak to prostříkám, ale moc šancí na zlepšení tomu nedávám už, stále to opisuje kruhy, cca tak 5cm houpavý pohyb, Je zajímavé, že to dělá jen při visu, jakmile letím nějakým směrem, tak se to chová normálně - tedy normálně... Chvíli to letí dopředu a pak se to jakoby na chvíli zastaví a pak zase pokračuje vpřed, zřejmě to všechno souvisí se vším, chjo
- Killingman
Takže nejnovější poznatky
Stále opisuje kruhy, celé jsem to rozdělal, vyčistil (nebylo od čeho) a zase složil dohromady, zatlačil na ložiska uvnitř kostry vrtulníku, vše je rovné, nikde nic nedře (nahoře stabilizátor chodí naprosto volně, žádný dření ani u vrtule, dole taktéž všechno sedí jak prdel na hrnec a stále kruhy, stále kruhy... Naprosto netuším co je kde špatně, ještě mě napadlo vyresetovat vysílač /DX6i/, taky nic. Jediný co mi zbývá je tedy objednat kostru, ložiska, venkovní hřídel a obě spodní kolečka s deskou cykliky a to všechno vyměnit, ale jestli to nebudou vyhozený peníze těžko říct
Stále opisuje kruhy, celé jsem to rozdělal, vyčistil (nebylo od čeho) a zase složil dohromady, zatlačil na ložiska uvnitř kostry vrtulníku, vše je rovné, nikde nic nedře (nahoře stabilizátor chodí naprosto volně, žádný dření ani u vrtule, dole taktéž všechno sedí jak prdel na hrnec a stále kruhy, stále kruhy... Naprosto netuším co je kde špatně, ještě mě napadlo vyresetovat vysílač /DX6i/, taky nic. Jediný co mi zbývá je tedy objednat kostru, ložiska, venkovní hřídel a obě spodní kolečka s deskou cykliky a to všechno vyměnit, ale jestli to nebudou vyhozený peníze těžko říct
- Killingman
- Jirka Kučera
- Killingman
Jirka Kučera píše:pozor!!
Nikdy nepoužívejte rostlinný olej!!
Olej oxiduje a tvoří mazlavé úsady.
Pokud už je ptřeba mazat tak minimálně a
použít jemný strojní olej nejlépe hodinářský
Jasný, nastříkám tam třeba WD-to by mělo snad zafungovat, jen jsem to zkusil - nic jiného po ruce nebylo - protože jsem byl už nešťastný z toho co to dělá. Je fakt zajímavé, že bych byl býval řekl, že se to hýbe naprosto volně a ono ejhle asi ne... Teď se mrňous hýbe jen dopředu/dozadu tak ve 2cm vzdálenostech, ale to přisuzuji spíše dovážení cca 1g do špice vrtulníku aby se mu víc chtělo dopředu
prosim o radu
Ahoj,
mám MCXko a dělá úplně přesně to samé jako u Killingmana.
Až budu zas létat, tak zkusím namazat uložení stabilizátoru a uvidíme co to udělá.
Chci se zeptat zda má význam kupovat nové motory či ložiska. Jak se projeví když budou opotřebené? Létal jsem vždy 3 batererie vkuse aniž bych nechal motory vychladnout. Ale nemyslím si, že bych je nějak uvařil. Jen by mě zajímalo jak dlouho můžou vydržet.
Dík za odpověd
mám MCXko a dělá úplně přesně to samé jako u Killingmana.
Až budu zas létat, tak zkusím namazat uložení stabilizátoru a uvidíme co to udělá.
Chci se zeptat zda má význam kupovat nové motory či ložiska. Jak se projeví když budou opotřebené? Létal jsem vždy 3 batererie vkuse aniž bych nechal motory vychladnout. Ale nemyslím si, že bych je nějak uvařil. Jen by mě zajímalo jak dlouho můžou vydržet.
Dík za odpověd
Přidávám čerstvou (15.3.2010) osobní zkušenost. Můj MCX mě takhle zlobil několik měsíců, až už jsem si na ty jeho malé elipsy zvykl. Zkoušel jsem uvolnit stabilizátor, promazat jeho uložení v hlavě vnitřní hřídele, ale nic nepomohlo (všechno chodilo volně, stabilizátor se rozkýval i pouhým fouknutím). Pak se mi po jedné havárii ta hlava rozlomila a nezbylo než za 160 Kč koupit novou vnitřní hřídel s hlavou. A po výměně sedí Blade ve vzduchu jako přibitý
Takže buď byla ta vnitřní hřídel nepatrně ohnutá a nebo byla závada v té hlavě.