vyosení hřídele motoru vůči ose letadla
vyosení hřídele motoru vůči ose letadla
předem se eomlouvam, určite tu toto tema nekde je, ale nepodarilo se mi ho najit...tak vas prosím o radu jaký mají být tyto ůhli. děkuji za pomoc...
PIPER -motor stříďák BM 3130, Li-Pol 3s 1300mAh, váha:550g
mini vrtulník - S929
Mini ponorka do akvarka:-D
mini vrtulník - S929
Thread ve foru je tady:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=3379
Tady je měřidlo vyosení:
http://www.wagsoft.cz/view.php?cisloclanku=2005031501
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=3379
Tady je měřidlo vyosení:
http://www.wagsoft.cz/view.php?cisloclanku=2005031501
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Re: vyosení hřídele motoru vůči ose letadla
omaha86 píše:předem se eomlouvam, určite tu toto tema nekde je, ale nepodarilo se mi ho najit...tak vas prosím o radu jaký mají být tyto ůhli. děkuji za pomoc...
Toto uhlí
OK2WY
mam motor klasicky vpředu, typ letadla piper. jde mi o to abych pro prvnim letu netahnul motor prehnane nahoru a do leva. takže mit to pred letem pokud možno co nejpresneji, zatim to mam vyoseno do prava a dolu...a take jsem zvolil system podložek...
mini vrtulník - S929
mini vrtulník - S929
omaha86 píše:mam motor klasicky vpředu, typ letadla piper. jde mi o to abych pro prvnim letu netahnul motor prehnane nahoru a do leva. takže mit to pred letem pokud možno co nejpresneji, zatim to mam vyoseno do prava a dolu...a take jsem zvolil system podložek...
Když jsme u toho, v poslední době mě napadlo vyosovat motory s přední montáží místo podložkama matičkama - dám tam delší šrouby a na každý 3 matičky - jedna drží šroub v přepážce a další dvě určují vyosení.
Je to jemnější a je s tím míň práce (netřeba sundávat motor na přidání podložky, stačí to klíčem pootočit). Měl jsem obavu že se ty matičky budou odšroubovávat, ale zdá se to OK, případně lze po záletu zakápnout lepidlem...
jo to zni taky dobre, jha mam motor pridelanej k laminatový prepažce a ta je pak 3 body ve tvaru trojuhelniku prsroubovaná k mot.prepažce, takže stačí sundat prekryt motoru povolit libovolný šroub dle poztreby a podložit dle potreby...
mini vrtulník - S929
mini vrtulník - S929
- LV
- Kontaktovat uživatele:
omaha86 píše:mam motor klasicky vpředu, typ letadla piper. jde mi o to abych pro prvnim letu netahnul motor prehnane nahoru a do leva. takže mit to pred letem pokud možno co nejpresneji, zatim to mam vyoseno do prava a dolu...a take jsem zvolil system podložek...
Pokial je to Piper tak by som začal na 2°doprava a 3-4°dolu (pokial je uhol nábehu krídla väčší ako 1°) Poial je krídlo v nule tak 2°dolu.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
jenap píše:Kolega koupil velkej motor. Aby se mu vešel pod kryt, chce ho posunout z osy trupu. Co vy na to? Nebude to dělat bejkárny? Děkuji za odpovědi.
U akrobata bych to asi nedělal, ale jinak spousta modelů má motory mimo osu, vem si třeba EasyStar....
Asi to bude potřeba kompenzovat větším vyosením.
Ahoj všem s dotazem
Proč a o kolik vyosit motor je mi celkem jasný, ale: když motor vyosuju jak mám motor umístit? jedná se mi o střed motoru. V ose letadla mám mít patu (kříž pro uchycení) motoru nebo střed vrtule? Sice při délce motoru včetně unašeče se jedná o vybočení 1,74mm ale přeci jen nějaký tam je. Má to nějaký zásadní vliv na funkci
?
- LV
- Kontaktovat uživatele:
cernos píše:Ahoj všem s dotazemProč a o kolik vyosit motor je mi celkem jasný, ale: když motor vyosuju jak mám motor umístit? jedná se mi o střed motoru. V ose letadla mám mít patu (kříž pro uchycení) motoru nebo střed vrtule? Sice při délce motoru včetně unašeče se jedná o vybočení 1,74mm ale přeci jen nějaký tam je. Má to nějaký zásadní vliv na funkci
?
motor sa umiestňuje tak, aby hriadel pri unášači bola v osi trupu
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:1,7mm nebude mit zadnej vliv (predpokladam ze se nejedna o model s rozpetim 20mm)
vyosenie 1,7mm na modeli s rozpätím 20mm by bolo dosť veľké, nie?
Naposledy upravil(a) LV dne sob 06.02.2010 16:27, celkem upraveno 1 x.
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk