Turnigy accucell 6 nabíjanie

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
JMalik

#31 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:
JMalik píše:
jyrry píše:Mam 240mAh a 100mAh, zkusim taky, na iCharge 106... Mozna nebudu takovy drson a dam 3A...

Jenom otázka času, kdy to na zvyšujícím se Ri článků vyhulí.
Výrobci nejsou úplní idioti, když doporučují max. hodnoty proudu pro nabíjení.

"tieto clanky mi pri takomto druhu nabijania bezne vydrzia 250-350 cyklov za cenu akumulatora okolo 5 euro"
Jak vidno z citace, jofreyho clanky to zrejme nevi a vydrzi mu myslim dostatecnou dobu... No, neni nad praktickou zkusenost, ze...

Praktická zkušenost je určitě dobrá.
Např. Ty a Jofrey to máte ověřené na 30ks článků ? a ještě vám ani jeden při nabíjení nevzplanul. Potom se to začne používat řádově na tisících článcích a počet poškozených článků naroste proti současnému stavu. Neříkám, že pokud výrobce uvádí nabíjení 5C, že to nesnese víc. Ale 20,30,... 50C je mnoho.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od jyrry »

JMalik píše:Praktická zkušenost je určitě dobrá.
Např. Ty a Jofrey to máte ověřené na 30ks článků ? a ještě vám ani jeden při nabíjení nevzplanul. Potom se to začne používat řádově na tisících článcích a počet poškozených článků naroste proti současnému stavu. Neříkám, že pokud výrobce uvádí nabíjení 5C, že to nesnese víc. Ale 20,30,... 50C je mnoho.

A ty to mas overene na 30ks clanku, ze to tak skodi a ze to hori? Pokud se napeti behem par desitek sekund odstehuje nahoru, nabijec proud rapidne snizi, pokud to neni uplny trotl.
jofrey007
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od jofrey007 »

JMalik píše:
jyrry píše:
JMalik píše:
jyrry píše:Mam 240mAh a 100mAh, zkusim taky, na iCharge 106... Mozna nebudu takovy drson a dam 3A...

Jenom otázka času, kdy to na zvyšujícím se Ri článků vyhulí.
Výrobci nejsou úplní idioti, když doporučují max. hodnoty proudu pro nabíjení.

"tieto clanky mi pri takomto druhu nabijania bezne vydrzia 250-350 cyklov za cenu akumulatora okolo 5 euro"
Jak vidno z citace, jofreyho clanky to zrejme nevi a vydrzi mu myslim dostatecnou dobu... No, neni nad praktickou zkusenost, ze...

Praktická zkušenost je určitě dobrá.

mam to vyskusane na cca 10 clankoch od roznych vyrobcov.... a nielenze nevzplanul, ale ani sa nezahrial...ani raz, ziadny clanok co nabijam V BALANCOVACOM rezime sa mi NIKDY nezohrial viac ako na izbovu teplotu

http://www.youtube.com/watch?v=Ofw6nqdSOh8
JMalik

#34 Příspěvek od JMalik »

jofrey007 píše:
.....mam to vyskusane na cca 10 clankoch od roznych vyrobcov.... a nielenze nevzplanul, ale ani sa nezahrial...ani raz, ziadny clanok co nabijam V BALANCOVACOM rezime sa mi NIKDY nezohrial viac ako na izbovu teplotu

To by mělo být na zvážení a zdravém rozumu, jesti po zkušenosti s deseti článkama doporučit nabíjení cca 50C.
Kdyby ti každý tisící článek blafnul při nabíjení, zdá se Ti to hodně , nebo málo?
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

jyrry píše:
JMalik píše:Praktická zkušenost je určitě dobrá.

A ty to mas overene na 30ks clanku, ze to tak skodi a ze to hori? Pokud se napeti behem par desitek sekund odstehuje nahoru, nabijec proud rapidne snizi, pokud to neni uplny trotl.

Vůbec nemusí dojít nabíjení do fáze omezování proudu, normálně to může odejít ve fázi CC na ten vyšší Ri článků.
Ty si myslíš o výrobcích, že jsou to diletanti, nebo to zbytečně sichrují na těch třeba 5C (a to jen u nějakých článků)?
jofrey007
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od jofrey007 »

JMalik píše:
jofrey007 píše:
.....mam to vyskusane na cca 10 clankoch od roznych vyrobcov.... a nielenze nevzplanul, ale ani sa nezahrial...ani raz, ziadny clanok co nabijam V BALANCOVACOM rezime sa mi NIKDY nezohrial viac ako na izbovu teplotu

To by mělo být na zvážení a zdravém rozumu, jesti po zkušenosti s deseti článkama doporučit nabíjení cca 50C.
Kdyby ti každý tisící článek blafnul při nabíjení, zdá se Ti to hodně , nebo málo?

videl si video ? pri nastaveni prudu 5A v priebehu milisekund klesol nabijaci prud na polovicu... to ze ti clanok blafne alebo nie, nezazeli len na metode nabijania ale aj na kvalite clanku... ak dostanes blby kus, tak ti to blafne aj za normalnych podmienok...preto sa predavaju pytliky na nabijanie.... v zivote som to sice nevidel u nikoho, ale zrejme to ma svoj vyznam...
ja nikoho o mojej metode nepresviedcam ze je dobra alebo zla... kazdy nech si nabija, ako mu to vyhovuje...mne to vyhovuje takto a nikto ma zatial nepresvedcil aby som nabijal nejak inak (naopak, som toto doporucil par ludom, ktori viem ze nabijaju tak ako ja a nikto mi nereferoval ziadne problemy ani s nabijanim ani s kapacitou a zivotnostou akumulatorov)
JMalik

#37 Příspěvek od JMalik »

jofrey007 píše:
JMalik píše:
jofrey007 píše:

videl si video ? pri nastaveni prudu 5A v priebehu milisekund klesol nabijaci prud na polovicu... to ze ti clanok blafne alebo nie, nezazeli len na metode nabijania ale aj na kvalite clanku... ak dostanes blby kus, tak ti to blafne aj za normalnych podmienok...preto sa predavaju pytliky na nabijanie.... v zivote som to sice nevidel u nikoho, ale zrejme to ma svoj vyznam...
ja nikoho o mojej metode nepresviedcam ze je dobra alebo zla... kazdy nech si nabija, ako mu to vyhovuje...mne to vyhovuje takto a nikto ma zatial nepresvedcil aby som nabijal nejak inak (naopak, som toto doporucil par ludom, ktori viem ze nabijaju tak ako ja a nikto mi nereferoval ziadne problemy ani s nabijanim ani s kapacitou a zivotnostou akumulatorov)

Ukončíme to.
Napiš sem, že doporučuješ nabíjení 50C a podepiš se pod to.
jofrey007
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od jofrey007 »

JMalik píše:
jofrey007 píše:
JMalik píše:
jofrey007 píše:

Ukončíme to.
Napiš sem, že doporučuješ nabíjení 50C a podepiš se pod to.

suhlasim, ukoncime to... nikde v mojom prispevku nenajdes, ze odporucam nabijanie 50C (v pripade aku 2200mAh by to znamenalo 110A a taku nabijacku som este ani nevidel - uz len toto je hovadina)...
vsetky moje vyjadrenia su hore, nemam uz k tomu co dodat...kazdy si nabija sam na vlastne riziko a je to na jeho slobodnej voli, ci si necha odpalit nabijacku, akumulatory, pripadne barak... HOWG !
Killingman

#39 Příspěvek od Killingman »

Zajímalo by mě, jestli jste někdo řešil dobíjení touhle nabíječkou na 1S 3,7V accu co máme v MCX/MSR. Jde mi hlavně o praktický připojení mrňavý baterky s ještě menším konektorem (kde vzít tu samicu? :-) ) a nabíjecí proud třeba. Moc díky
holda29
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od holda29 »

Kabely najdes na HC, maji tam i nejake nabijeci redukce primo na to urcene, ale nebalancuji, takze hrozi, ze nejakou baterku prebijes. Osobne jsem si objednal par tech kabelu a k tomu konektor do balenceru vytvoril si udelatko na nabijeni 3 ks najednou jako normalni 3s.
Nabijim 0,1A.
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... duct=10621
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=9727
Killingman

#41 Příspěvek od Killingman »

Moc díky za info, zatím jsem to vyřešil tak, že jsem přimo do original nabíječky co je k MCX připojil dva dráty na výstupu uvnitř a dal je na druhé straně do konektorů v nabíječce a normálně vesele nabíjím. Je zajímavé, že mi origo baterka v origo dobíječce umřela tak po 40ti cyklech, asi zřejmě proto, že to dobíjí 0,3A. Tad ysi hezky vyberu 0,1 a je to v pohodě. Ještě že to nestojí svět :-)
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“