Termický vetroň - rozpetie okolo 2,5-3m
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
vitousek píše:http://www.stoupak.cz/viewtopic.php?f=4&t=29![]()
![]()
Hrome, na to jsem uz skoro zapomnel... no tak nevim 2,5 nebo 3m... ale buhvi jak to s tou velkou bude.
A vubec, nemel bys nahodou jit lepit ten svuj novej brus a nezamotavat tady hlavu uz tak dost zmatenejm chudakum (myslim sebe) !!!
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem se pro tu Harmony přeci jenom rozhod. Informací je ohledně tohoto modelu hrozně málo. Ale risknu to. Bude to takový levný (pokud to nespadne
) trenažér pro "vytuněnou" Eclipsu.
Dokonce se nechá najít i na RC Albu:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=3252
Co se mi ale vůbec nelíbí (i vzhledově) je uspořádání ocasních ploch. Myslim, že trup je přímo ideální na překopání na motýla. Pokud bude konstrukční, tak by se ještě možná nechal ušetřit nějaký gram. Tim pádem by se nechala možná použít oběžka cca 100g (TGY 3632) + aku 2,2Ah (díky tomu, že všechno je v kabině). Takže bude možná reálná letová hmotnost kolem 1150g kterou dosáhl i uživatel "venda" viz. RC Album. Takže by z toho nakonec ten termickej papírák skutečně mohl být.
Až to dorazí tak dam vědět jak to vypadá. Akorát mi neni jasný, kdy se na to dostanu stavět. Momentálně mam "rozkuchaný" jedno éro (Flop 2). Po něm bude následovat "retro" F5B. A pořád mam cukání na toho většího Flopa XL (i díky "weremu"
).
Dokonce se nechá najít i na RC Albu:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?ac ... e=&id=3252
Co se mi ale vůbec nelíbí (i vzhledově) je uspořádání ocasních ploch. Myslim, že trup je přímo ideální na překopání na motýla. Pokud bude konstrukční, tak by se ještě možná nechal ušetřit nějaký gram. Tim pádem by se nechala možná použít oběžka cca 100g (TGY 3632) + aku 2,2Ah (díky tomu, že všechno je v kabině). Takže bude možná reálná letová hmotnost kolem 1150g kterou dosáhl i uživatel "venda" viz. RC Album. Takže by z toho nakonec ten termickej papírák skutečně mohl být.
Až to dorazí tak dam vědět jak to vypadá. Akorát mi neni jasný, kdy se na to dostanu stavět. Momentálně mam "rozkuchaný" jedno éro (Flop 2). Po něm bude následovat "retro" F5B. A pořád mam cukání na toho většího Flopa XL (i díky "weremu"
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Mam lepsi navrh - 100% psychicka podpora! To je mnohem lepsi nez nejaka 50% financni spoluucast
Jinak tyhle cukani znam, ty uz me staly spoustu penez, ale zato aspon prinesly spoustu radosti
Moc gratuluju k novemu eru, at to lita k plne spokojenosti!
Moc gratuluju k novemu eru, at to lita k plne spokojenosti!
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Takže napokon to pravdepodobne bude ten Elipsoid od Reicharda:
http://www.reichard.cz/modely/elektrove ... evolution/
Na toho Siouxa som sa pýtal minulý týždeň telefonicky a napísal som ďalšie dva maily na dve rozne adresy (Valenta Model). Napriek ubezpečeniu po telefóne, že mi na moje otázky odpovedia (pani u telefónu nevedela na všetko odpovedať), tak dodnes som odpoveď nedostal.
U toho Elipsoida viem, že bude možné osadiť lacnejší pohon (35mm obežka), u toho Siouxa by to s največšou pravdepodobnosťou nešlo. Upustím aj od klapiek, vetroňa so 4-servovým krídlom si zadovážim až keď budem mať lepšiu vysielačku.
Takže suma sumárum - Relaxa nahradí večší (2,80m rozpetie) ale skladnejší model, pričom náklady na pohon budú rozumné (obežka) a nároky na vysielačku ostanú rovnaké.
PS:
Trúfa si niekto odhadnúť tržnú cenu tohoto Relaxa ? Na fotkách je ešte Turnigy, ale je tam už Axi motor.
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=900
http://www.reichard.cz/modely/elektrove ... evolution/
Na toho Siouxa som sa pýtal minulý týždeň telefonicky a napísal som ďalšie dva maily na dve rozne adresy (Valenta Model). Napriek ubezpečeniu po telefóne, že mi na moje otázky odpovedia (pani u telefónu nevedela na všetko odpovedať), tak dodnes som odpoveď nedostal.
U toho Elipsoida viem, že bude možné osadiť lacnejší pohon (35mm obežka), u toho Siouxa by to s največšou pravdepodobnosťou nešlo. Upustím aj od klapiek, vetroňa so 4-servovým krídlom si zadovážim až keď budem mať lepšiu vysielačku.
Takže suma sumárum - Relaxa nahradí večší (2,80m rozpetie) ale skladnejší model, pričom náklady na pohon budú rozumné (obežka) a nároky na vysielačku ostanú rovnaké.
PS:
Trúfa si niekto odhadnúť tržnú cenu tohoto Relaxa ? Na fotkách je ešte Turnigy, ale je tam už Axi motor.
http://www.rcalbum.com/index.php?action ... de=&id=900
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Tak Harmony je doma.
Pokud bych měl ohodnotit kvalitu, tak ta odpovídá ceně. Křídlo bude nutné přebrousit. Spojka křídla vypadá že bude ok. Akorát mě zaráží, že jedna polovina křídla má "klapky" konstrukční a druhá z plné balsy!
Navíc mají klapky rozdílnou tloušťku (jsou tlustější než je třeba pro plynulý přechod z křídla) i hloubku. Takže se bude hodně brousit. Pevnostně to vypadá být taky ok. Ocelovou spojku by bylo asi lepší nahradit "uhlím". Kvalita trupu je průměrná. Kabinka není laminátová, ale vakuovaná z nějakého tenkého plastu (PSH?). Ocasní plochy rovněž průměrné kvality.
Pokud to shrnu, tak verze ARC zdaleka není připravená rovnou pro potahování. Křídlu bude nutné věnovat nějaký čas. Je to takové poloARC. Alespoň si člověk trochu zabrousí.
Od jednoho majitele mam velmi kladné hodnocení letových vlastností. Takže snad tento model splní to, co se od něj očekává.
Pokud bych měl ohodnotit kvalitu, tak ta odpovídá ceně. Křídlo bude nutné přebrousit. Spojka křídla vypadá že bude ok. Akorát mě zaráží, že jedna polovina křídla má "klapky" konstrukční a druhá z plné balsy!
Navíc mají klapky rozdílnou tloušťku (jsou tlustější než je třeba pro plynulý přechod z křídla) i hloubku. Takže se bude hodně brousit. Pevnostně to vypadá být taky ok. Ocelovou spojku by bylo asi lepší nahradit "uhlím". Kvalita trupu je průměrná. Kabinka není laminátová, ale vakuovaná z nějakého tenkého plastu (PSH?). Ocasní plochy rovněž průměrné kvality.
Pokud to shrnu, tak verze ARC zdaleka není připravená rovnou pro potahování. Křídlu bude nutné věnovat nějaký čas. Je to takové poloARC. Alespoň si člověk trochu zabrousí.
Od jednoho majitele mam velmi kladné hodnocení letových vlastností. Takže snad tento model splní to, co se od něj očekává.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Dareba píše:jaké tam budou serva? Zrovna vybírám serva do něčeho podobného a nějak jsem nerozhodný.
Pokud to je otázka na mne, tak zatim neznam odpověď. Vzhledem k celkem tenkému profilu tam na serva fakt moc místa neni. Šachta pro klapku má hloubku od vnějšího potahu na dno šachty max. 14mm min. 9mm a křidélková šachta max.13mm min. 8mm. Navíc když se odečtě síla potahu 1,5mm, tak je místa sakra málo. Takže volba serv bude pěknej pakec. Tenký "značkový" 9mm serva s cenou kolem 600-700,-Kč se mi do modelu s cenou 1800,-Kč fakt kupovat nechce (serva by byla dražší jak model). Z nabídky HC by připadalo v úvahu jen asi toto:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... Thin_Servo
Jenže to není podle zkušeností zdejších modelářů žádný zázrak. Ono mi ale asi stejně nakonec nezbyde nic jiného, než asi koupit tato, protože se tam jiná (a levná) za použití zapuštěné desky serva asi nevejdou.
Ještě by možná stála za úvahu tato:
http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... ec_/_10.9g
Ale zda se tam vejdou už si nejsem moc jistej. Síla 10mm je už do tohoto křídla prostě moc. Taky cena je už vyšší. Každopádně tahle serva budu kupovat na zkoušku (2ks) až je naskladní. Jinak je to přelepené servo MKS. Tento model chci pojmout jako levné poletovadlo do klidu, takže prioritou bude určitě cena komponent (komplet čína). Serva pro ocas už vůbec nebude problém. Cokoli s váhou kolem 10-15g s tahem kolem 1,5kg. Tady je výběr bohatej. Asi použiju domácí ležáky GWS Naro Max BB.
>TURING
Je fakt, že sem čekal trochu lepší provedení těch křídel. Když to srovnam třeba s kvalitou provedení křídla třeba od Flídra, tak...
Ale za ty prachy člověk nemůže chtít zázraky. Zatim nejhorší mnou objevený nedostatek je ten, že rozdíl mezi kořenovou hloubkou křídla obou polovin je cca 2mm! A to už vidí asi i slepej.
Naposledy upravil(a) Doktor dne čtv 11.02.2010 10:30, celkem upraveno 1 x.
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
No... pravdepodobne to bude ten Elipsoid Evolution od Reicharda. Podrobnejšie zdovodnenie o pár príspevkov vyššie. Ale ešte nie je zatiaľ objednaný.
avionic píše:Marek71 píše:Ja mám do podobného modelu objednané Hitec HS-81 na krídelká a výškovku a do chvosta pojde ľahšie GWS Naro...
Ahoj Marku,
mohu se zeptat, jaký model jsi nakonec vybral?
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te