kupování ze zahraničí
- Martinzpraglu
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, tak já mám takový zkušenosti, že první zásilku cca a za 500USD přišla až ke dveřím no problem... Od dalších si mě celníci hlídaj a vždy připočtou k ceně faktury DPH.
Dokonce se mi stalo, že mi zaslali fakturu s hodnotou cca 200USD, ale celník nelenil a nešel zboží na netu a a přiložil k oznámení o uložení zásilky. Nechtěl jsme falšovat výpis z banky a pak se dohadovat, že jsem dostal 50% slevu a tak jsem doložil origo platbu a tu mi pěkně spočítali + DPH.
Teď už vím, že co příjde rovnou oceněj... Hezký den PS vše z čínských oblastí... 
JETI DC-24 ... a nějaký vrtulníky... Align, GM, Henseleit, Mikado, OXY, SAB ... :-)
Nákup na Servocity??
Ahojte, nakupoval už někdo na http://www.servocity.com/ ???
Tam se nedá udělat klasická internetová objednávka, ale je třeba jim poslat e-mailem co chcete objednat, oni pošlou kolik to bude stát i s přepravou, následně se zaplatí buď přez Pay pal nebo normál kartou(poplatek 30dolarů) a odeslat zpět.
Toto vše jsem udělal a asi 10dnů se nic neděje, nereagují ani na e-maily ohledně potvrzení
Tam se nedá udělat klasická internetová objednávka, ale je třeba jim poslat e-mailem co chcete objednat, oni pošlou kolik to bude stát i s přepravou, následně se zaplatí buď přez Pay pal nebo normál kartou(poplatek 30dolarů) a odeslat zpět.
Toto vše jsem udělal a asi 10dnů se nic neděje, nereagují ani na e-maily ohledně potvrzení
- Kenny McCormick
Nepoznam tento obchod.
Ale mne to normalne ukazuje ceny, mozem vlozit do kosika...
V kazdom pripade mozes trochu pritvrdit a poslat im tak trochu vyhrazny mail, ze sa budes stazovat v PayPal-e, pokial nebudu komunikovat. Pokial si to cez Paypal platil.
Pokial dalej nekomunikuju, tak sa treba stazovat v PayPale, overia to a staihnu mu peniaze z uctu, hoc mu ho zminusuju. Dalej to overia, pokial nepreukaze, ze ti tovar poslal, vratia ti peniaze. Moze to ale trvat aj niekolko mesiacov.
V kazdom pripade mozes trochu pritvrdit a poslat im tak trochu vyhrazny mail, ze sa budes stazovat v PayPal-e, pokial nebudu komunikovat. Pokial si to cez Paypal platil.
Pokial dalej nekomunikuju, tak sa treba stazovat v PayPale, overia to a staihnu mu peniaze z uctu, hoc mu ho zminusuju. Dalej to overia, pokial nepreukaze, ze ti tovar poslal, vratia ti peniaze. Moze to ale trvat aj niekolko mesiacov.
Ake mate skusenosti so "stratenymi" balikmi z HC?
Mam jeden, ktory nejako zmizol, podla HK posty odletel a na SK nepriletel...
Cakam este (HC ma 45 dnovu lehotu) a potom budem reklamovat nedorucenie.
Toto je zatial druhy pripad, ked mi SK posta stratila balik, ten prvy bol z USA a za nejakych 8tis SK. Amik to vyreklamoval a poslal mi druhy.
Tento je nastastie vyrazne lacnejsi, ale aj tak to nie je prijemne cakat a nedockat sa.
Mam jeden, ktory nejako zmizol, podla HK posty odletel a na SK nepriletel...
Toto je zatial druhy pripad, ked mi SK posta stratila balik, ten prvy bol z USA a za nejakych 8tis SK. Amik to vyreklamoval a poslal mi druhy.
Tento je nastastie vyrazne lacnejsi, ale aj tak to nie je prijemne cakat a nedockat sa.
- Kenny McCormick
olisoft píše:Ake mate skusenosti so "stratenymi" balikmi z HC?
Mam jeden, ktory nejako zmizol, podla HK posty odletel a na SK nepriletel...Cakam este (HC ma 45 dnovu lehotu) a potom budem reklamovat nedorucenie.
Ako dlho to trva?
Zatial sa mi balik nestratil (klopem na drevo), poštove lietadla tiez padaju...
Ale raz mi isiel balik z HC 6-tyzdnov, vobec nebol na slovenskej "track and trace" zobrazeny a zobrazil sa v den, ked mi ho dorucili. A to sposobom "adresat nezastihnuty", pritom som ho dostal. Proste Slovenska pošta, ako ju pozname dlhe roky...
Ked som to prepocitaval, standardne mi dorucuju baliky z HC asi po 20-22 PRACOVNYCH dnoch, vynimocne aj viac (stalo sa). Menej ako tri tyzdne este nikdy, pokial to bolo len registered air parcel, alebo len air parcel - to som pouzil dva krat, doslo tiez po 20 pracovnych dnoch.
Kenny McCormick píše:Nepoznam tento obchod.
Ahoj, platil jsem to cez Pay-pal, ale jakoby na přímo. Asi po týdnu když se nic nedělo tak jsem se jich slušně zeptal jestli jim platba přišla a znovu přiložil výpis a do teď nic...platil jsem 26 nebo 27.1.
- Kenny McCormick
- Kenny McCormick
eco píše:Ahoj, platil jsem to cez Pay-pal, ale jakoby na přímo. Asi po týdnu když se nic nedělo tak jsem se jich slušně zeptal jestli jim platba přišla a znovu přiložil výpis a do teď nic...platil jsem 26 nebo 27.1.
Nooo, je to trochu divne. Skontroluj si na Paypale, KOMU si platil, kedy, aj ci platba presla a niekedy je tam aj email kontakt na predavajuceho. V prvom rade vyluc svoju chybu. pozri svoj ucet, ci mas platbu stiahnutu, alebo len blokaciu na KARTE. Ale je to divne, ked pises ze si predtym s nimi komunikoval, ked si zistoval ceny tovaru a postovneho...
Mal som jeden problem s komunikaciou, ked som kupoval Rx futaba z USA cez eBay.
Pisal som predajcovi po zaplateni, nech mi posle sledovacie cislo zasielky, mozno 5 krat, a on nic. Vobec neodpovedal. Doteraz neviem preco neodpovedal ale viem preco neposlal to cislo. Ono ta zasielka bola poslana sice ako doporuceny list ale bez sledovacieho cisla. Myslim ze to bolo USPS First Class Mail International.
Tiez som raz zaplatil za futabu GY401 z uz zmienovanej stranky rc711.com a 10 dni sa nic nedialo. Potom som im poslal mail, ze preco neposielaju tovar, nato na druhy den zrusili objednavku a poslali mi peniaze spet s ospravedlnenim, ze nemozu pre mna to gyro zohnat. pritom na stranke bolo skladom.
Teraz mi visi uz tyzden zaplatena objednavka na hobby-wing a neposielaju to. Tiez to nieje uplne bez chyby, ale vsetko sa vyriesi...
Vecsie problemy som zatial nemal.
Kenny McCormick píše:olisoft píše:Objednane 15/01 "odletene" 22/01 a doteraz neprislo
Ja som objednal 22/01 na HC, podali to na postu 23/01, odletelo 30/01, zatial to lieta tiez okolo zemegule. Asi hladaju, kde je Slovensko. V poho, daj im cas este aspon tyzden...
Ved cakam, aj tak HC ma ten termin dost dlhy, tak minimalne 45 dni im musim dat.
Inak k tomu, ze Ti posta este nic nestratila gratulujem... Mne okrem toho balika narobili problemy aj inde (postova banka).
Kenny McCormick píše:Nepoznam tento obchod.
Teď jsem to kontroloval a je to opravdu odesláno správně.
Jak píšeš Ale mne to normalne ukazuje ceny, mozem vlozit do kosika... tak to sice jde, ale jakmile bys chtěl platit tak to nejde a mimoUS zákazníci to mají řešit jako jsem to dělal já.
PS myslíš že mám ještě čekat a nebo něco podniknout??
Platil jsem toho 27.01.2010
olisoft píše:Kenny myslel skor, aby si v popise platby v PAyPale pozrel, ci to islo "spravnym ludom", je tam nielen ten mail, ale aj "meno".
A dalsia vec je, ci ta platba odisla a oni ju prijali, alebo bola len "odidena" a neakceptovana. Pozri status k tej platbe.
Status je Completed
jak to myslíš ci to islo "spravnym ludom"
- Kenny McCormick
Asi je este skoro sa na nich stazovat do Paypalu, nepreslo ani 30 dni.
Ked ti vypocitali cenu, vypocitali aj postovne. Napisali ako to budu posielat?
Ten obchod je v USA, mozu to posielat tak ako som to dostal ja, a to bez sledovacieho cisla.
Tu maju nejake maily pre medzinarodnu komunikaciu:
http://www.servocity.com/html/international_orders.html
mail pre komunikaciu: orders@servocity.com
mail kde odosles potvrdenie o platbe: sales@servocity.com
Tak si to robil?
Myslim ze treba este pockat...
Ked ti vypocitali cenu, vypocitali aj postovne. Napisali ako to budu posielat?
Ten obchod je v USA, mozu to posielat tak ako som to dostal ja, a to bez sledovacieho cisla.
Tu maju nejake maily pre medzinarodnu komunikaciu:
http://www.servocity.com/html/international_orders.html
mail pre komunikaciu: orders@servocity.com
mail kde odosles potvrdenie o platbe: sales@servocity.com
Tak si to robil?
Myslim ze treba este pockat...