HK 600 GT - je tu nějak nudno:-DDD

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
1ondra9

#31 Příspěvek od 1ondra9 »

pzn16 píše: V rámci financí a na učení je to nej poměr cena výkon.

Tak pardon ale tady bych si dovolil nesouhlasit.........

ano tou cenou - tam je to nej s velkym N

ale u toho výkonu už to kulhá a to hodně !!!!!

Píšeš vhodné pro učení a kdo se podle tebe bude s HK učit???? a já ti mile rád odpovím....
Učit s HK se bude začátečník ...

A kde jinde už se může stát větší průser????

U začátečníka přeci !!!!!

To že by měl před každým letem provést nějakou a nebo makovou kontrolou je sice hezký ale jak takovej člověk kterej teprve začíná má sakra poznat že je něco špatně ......???

§§§§ lidi probuďte se sakra !!!! tohle přeci nemyslíte vážně !!! §§§§§

Že si tenhle peklostroj koupí někdo kdo má už nějakou zkušenost s RC vrtulníkem jsem schopnej pochopit ................tam kupující jde do toho s tim že je to riziko ale už ví co si má kde pohlídat a co kontrolovat ale začátečník nastavuje ksicht aniž by o tom věděl a tušil
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
lesar

#32 Příspěvek od lesar »

original je jen jeden:D
prochel
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od prochel »

dj_krata píše:
pzn16 píše:zkuste někdo dopočítat, kolik by do toho stála u HK elektronika - serva, gyro, regl a baterky, motor. celkem by mě zajímalo, na kolik by se vyšplhala komplet cena. HK nemám, ale nejsem vůbec žádný odpůrce. V rámci financí a na učení je to nej poměr cena výkon.

uplne jednoduche.. t-rex 600 superior esp 844USD + jedny baterky 80USD a nevrim tomu ze by nebyl u takhle velke a tezke krabice nebyl doplatek cla.. kdyz koupis unas v CR jsi tam na 30 000KC a hk 600 gt bude cena urco +- 14500KC za celek, komplet vybavenou heli s dobrou elektronikou a jednou batrekou.
tak tomu věř , dneska mi T REX 600 ESP přines pošťák , a celníci byli na mě moooc hodný,
, měl sem možnost srovnání HK 250 GT,HK 450 , HK 500 I HK 500GT a to jsou vrtulníky pro domácí kutily , i Copterx 450 jsem měl možnost vyzkoušet a taky nic moc , ale ten je snad z nich nejlepší
a do tý HK 600....................................................................no třeba to bude kvalita čert ví ještě to tady nikdo neviděl a neměl možnost srovnávat a zkoušet třeba jo a třeba ne :D
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od petrpetr »

prochel píše: HK 600....................................................................no třeba to bude kvalita čert ví ještě to tady nikdo neviděl a neměl možnost srovnávat a zkoušet třeba jo a třeba ne :D

Však on to Fafo brzo ochutná. :D
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
flubber
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od flubber »

Mad_Box píše:450 po přepnutí na I2 chtla vibrace a najdnou prásk a celá helina explodovala. Proč? nevydržel materiál gripu hl.rotoru a celý grip i s listem uletěl.

Jednoznačně špatně nastavené TX. V okamžiku přepnutí I1/I2/I3 se nesmí žádný kanál ani hnout.

Jinak nepíšeš, jestli ta 450 byla TRex, HK, plastová hlava, kovová hlava,...

Ale abych jen tak nerýpal, u HK450 v kovu mi uletěl list a praštil do kolene. Týden jsem pak nechodil. Moje blbost, při výměně (několikáté) příčné hřídele jsem používal stejné šrouby, při posledním utáhnutí se strhl závit. Od té doby dávám s každou výměnou příčné hřídele nové šrouby.

Pak se mi ve vzduchu při ostrém lopasu roztrhl hlavní list. Opět HK450 v kovu, list origo Align. To, že byl dřevěný a nebyl určený pro akro jsem zjistil až podle třísek. Bohužel prodejce (v ČR) se neobtěžoval v popisu napsat, že je to dřevo.

HK450 - bylo pár pádů na serva, ze začátku HXT900, pak jsem přešel na nějaké jiné (HK), tam se zas utřepávaly drátky od tišťáku...

HK500GT - porodní bolesti se šílenýma vibracema, po pár pádech jsem vyměnil ložiska v ocasním rotoru a od té doby klid.

Nespočet pádů na ruce - to by Align stejně nevyřešil.

Závěr? Jo, HK není nic extra, ale nebýt jejich helin, nikdy bych nezačal. Radši ani nepočítám, kolik mě to stálo v HK a kolik by to stálo u Alignu (myšleny jen pády na ruce).

HK600 bych bral na klidné poletování. Na tvrdé 3D bych měl asi taky strach. Samozřejmě k tomu kvalitní serva, gyro, listí,...
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Mad_Box »

flubber píše:Jinak nepíšeš, jestli ta 450 byla TRex, HK, plastová hlava, kovová hlava,...

Byla to nějaká čínská kovová hlava na 450, původ tohoto konkrétního případu neznám. Všech ostatních ano a také jsem je napsal.
A jinak pokud si myslíš že to bylo způspbeno tím přepnutím a cuknutím serv, tak to ani náhodou. To by museli bouchnout všechny 3D heliny za letu.

Taky používám na malých mouchách kov z číny, ale je vybíraný z několika typů a některé výrobky bych fakt na helinu nedal.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
flubber
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od flubber »

Tak potom nevidím souvislost s přepnutím na I2. Pokud ti takhle cukají všechny heliny, tak máš můj obdiv :D

Ale jo, mohla to být únava materiálu, to se může stát u čehokoliv.

Jinak nezastávám se ani HK, ani Alignu. Kadý má svou hlavu, ať si dělá co chce.

Pokud jsem na letišti a někdo lítá s heli, tak už z principu si udržuju odstup. Stát se může fakt cokoliv u čehokoliv (viz třeba dnešní pád vrtulníku kdesi v USA, nebo kde to bylo).
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Mad_Box »

Achjo. Co třeba jen to že I2 má vyšší otáčky oproti I1?
A myslíš že tady ta serva necukají?
http://www.youtube.com/watch?v=y7-mFuW2lHo
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od AdamProg »

HK 600GT rozhodne neni pro zacatecniky, o tom neni pochyb.
Jednak je vetsi vrtulnik mnohem nebezpecnejsi a jeste k tomu s diskutovatelnou kvalitou.
Otazka je zdali je vubec HK vhodna pro zacatecnika?
Pravdepodobne asi ne, leda pro technicky zdatneho a houzevnateho zacatecnika, ktery ma hluboko do kapsy. A kdyz uz tak neco mensiho.
Myslim ze pokud se k tomu clovek stavi rozumne, vi co dela, tak lze HK levne provozovat. Je chyba pocitat s tim, ze si koupim vrtulnik za par dolaru, a tim vydaje konci. Vetsinou je tam par kurvitek ktere se musi vymenit nebo nejak upravit:) (clovek musi byt schopnej je najit). Ale nejsem presvedcen ze by to melo zvednout cenu az na orginal(ale spon v mem pripade se to nestalo, pokud nepocitam havarie, kde bych musel kupovat dily i s orginalem).
1ondra9

#40 Příspěvek od 1ondra9 »

AdamProg píše:HK 600GT rozhodne neni pro zacatecniky, o tom neni pochyb.
Jednak je vetsi vrtulnik mnohem nebezpecnejsi a jeste k tomu s diskutovatelnou kvalitou.
Otazka je zdali je vubec HK vhodna pro zacatecnika?
Pravdepodobne asi ne, leda pro technicky zdatneho a houzevnateho zacatecnika, ktery ma hluboko do kapsy. A kdyz uz tak neco mensiho.
Myslim ze pokud se k tomu clovek stavi rozumne, vi co dela, tak lze HK levne provozovat. Je chyba pocitat s tim, ze si koupim vrtulnik za par dolaru, a tim vydaje konci. Vetsinou je tam par kurvitek ktere se musi vymenit nebo nejak upravit:) (clovek musi byt schopnej je najit)............... .

Ano stím co cituji z tvého příspěvku souhlasím ......

To je bez debaty ale ono kolikrát stačí aby si dotyčný začínající helinář pořídil mašinku z druhé ruky (bazarovou) ...... tim se dá dostat k originálu za poměrně dobrý peníz a odpadá nutnost řešit zbytečné škudlení a případné tecnické problémy keré mohou i odradit- viz tvůj příspěvek

S pozdravem ...... :)

AURORA 9
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od dj_krata »

prochel píše:
dj_krata píše:
pzn16 píše:zkuste někdo dopočítat, kolik by do toho stála u HK elektronika - serva, gyro, regl a baterky, motor. celkem by mě zajímalo, na kolik by se vyšplhala komplet cena. HK nemám, ale nejsem vůbec žádný odpůrce. V rámci financí a na učení je to nej poměr cena výkon.

uplne jednoduche.. t-rex 600 superior esp 844USD + jedny baterky 80USD a nevrim tomu ze by nebyl u takhle velke a tezke krabice nebyl doplatek cla.. kdyz koupis unas v CR jsi tam na 30 000KC a hk 600 gt bude cena urco +- 14500KC za celek, komplet vybavenou heli s dobrou elektronikou a jednou batrekou.
tak tomu věř , dneska mi T REX 600 ESP přines pošťák , a celníci byli na mě moooc hodný,
, měl sem možnost srovnání HK 250 GT,HK 450 , HK 500 I HK 500GT a to jsou vrtulníky pro domácí kutily , i Copterx 450 jsem měl možnost vyzkoušet a taky nic moc , ale ten je snad z nich nejlepší
a do tý HK 600....................................................................no třeba to bude kvalita čert ví ještě to tady nikdo neviděl a neměl možnost srovnávat a zkoušet třeba jo a třeba ne :D

no jo ale pozor esp a superior esp je uplne jinej kit v cenovem rozdilu 300USD ..jeden je jen heli a druhej cela komplet osazena heli... je to taky dost o nahode nekdy to celnici zadrzej a nekdy to projde bez problemu .. ( me taky prisla z hobby city vysilacka za 7000KC bez dph)

jinak hk provozuji a nemyslim ze je to uplne heli na zahozeni je to heli pomer cena / kvalita a myslim ze helin jsem mel celkem dost co jsem provozoval... t-rex 450 xl , 450 SE V2, 450 Pro , SJM 400 , gaui 200 SE V2 , HK - 450 , t-rex 250 ,HK-500GT....tak ze mohu porovnat.

kazdopadne ANO takto velka heli je uz k zamysleni jestli dotoho jit nebo ne protoze ten cenovy rozdil mezi align a hk je uz minimalni(-+ 2500/3000kc) u tech malych velikosti to je porad odost levnejsi...a provoz taky vychazi dost levne..
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Kotvik »

Napadla mně jedna věc:
- přineste někdo kovový HK (je jedno jestli 250/450/500/600) resp. hlavní díly rotoru a tak.
- dodáme kovový Align to samý
a nechám to v práci zrentgenovat případně udělat kapilární zkoušky povrchových vad a tvrdosti :)
A porovnáme!

Takhle je to jen ...co by...kdyby...
BTW ve vzduchu se mi par metrů před obličejem rozpadl Mini Titan SE, takže člověk si musí dávat pozor i když lítá s jak vy říkáte "značkovým" strojem :)
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
1ondra9

#43 Příspěvek od 1ondra9 »

Kotvik píše:Napadla mně jedna věc:
- přineste někdo kovový HK (je jedno jestli 250/450/500/600) resp. hlavní díly rotoru a tak.
- dodáme kovový Align to samý
a nechám to v práci zrentgenovat případně udělat kapilární zkoušky povrchových vad a tvrdosti :)
A porovnáme!

Takhle je to jen ...co by...kdyby...
BTW ve vzduchu se mi par metrů před obličejem rozpadl Mini Titan SE, takže člověk si musí dávat pozor i když lítá s jak vy říkáte "značkovým" strojem :)

Jenže u toho tvého ,,značkového" stroje se to riziko malinko eliminuje snažším nastavením a seřízením ........... ( především začátečníci , kteří nemají možnost řešit / bastlit něco pro kvalitní seřízení heli ....pokud je to potřeba ....)

Dyk sem to tu už psal taky !!!!§

.............A to že je to kovové - nenech se vysmát - vem si na ultrazvukovej/RTG
test nový kovový součástky od firmy align a taky se budeš divit..........

Tohle je text který jsem napsal jako reakci na příspěvek kdy dotyčný argumentoval zbytečné pochyby o kvalitě kovových dílů ze stavebnice HK 600 GT

A v tomhle jsem přiznal že kvalita ALIGN dílů stojí taky za hovno a konkrétně v NOVÉM unašečí listů byla nalezena prasklina která odpovídala materiálovému krutu (špatná výrobní technologie) !!!!!

A s odvoláním na výsledek ULT/RTG testu si vážně dovoluji pochybovat o něčem co svjí výrobní cenu má dost mizivou oproti ,,Originálu"

lidi kupte si co chcete mě je to jedno ale hlavně buďte opatrní - kóór u vrtulníků průser na sebe nenechá dlouho čekat ............

s pozdravem ......... :wink:

AURORA 9
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od petrpetr »

AdamProg píše:... Ale nejsem presvedcen ze by to melo zvednout cenu az na orginal...

tak já tě přesvědčím.
HK600
Drak 2600
Listí 2000
motor 2000
ESC 2000
Bec + bat 1000
Potrženo sečteno 9600.
T-Rex 600 ESC se dá koupit za 11k. Stojí úspora 1400 za to utrpení svatého Šebestiána? Upravovat vrtulník, měnit hned hřídele a šrouby?
Jiná situace nastává v okamžiku kdy si do 600 koupíš listí za 17$ regl za 30 atd. V tom případě dobře ti tak.

A za další, nemusím posílat HK na ultarazvuk nebo na rengen, co je to zač jsem jasně viděl už po desátem letu.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
orel

Něco tu nehraje

#45 Příspěvek od orel »

Pánové,kdyby bylo skutečností vše co se tady mele o klonech slavného
T Rexe (ten taky není žádná velká sláva),tak vzledem k počtu kusů
prodaných klonů by muselo být po celém světě následkem rozpadnutého
vrtulníku ve vzduchu více mrtvých ,jak na Haiti.
Pravda je někde uprostřed.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“