klesajici otacky dvoutaktu

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pp
Kontaktovat uživatele:

klesajici otacky dvoutaktu

#1 Příspěvek od pp »

Ahoj, rad bych poprosil o radu. Mam ASP S46 (7.5ccm), vzdy chodil naprosto spolehlive (vypaleno asi 8l paliva 80:20), nyni najednou pri plnem vykonu (start letadla) otacky prudce klesly a nasledoval nouzak do pole (vse OK, hladke pristani). Motor nebyl nikdy bourany ani nebylo vizualne patrne, ze by karburator natahnul nejaky prach apod.
Od te doby otacky klesaji zejmena ve stoupani, postupne se to zacina projevovat i pri letu na zadech. Vcera uz to zacal byt pomalu boj s motorem...

Po trose experimentovani jsem vypozoroval toto
1. Hodne bohata smes (hlavni jehla otevrena hodne) - slaby tah (vykon) ale spolehlivy, bez problemu
2. Optimalni nastaveni jehly - s plnou nadrzi problem ve stoupani, s klesajici hladinou paliva se problem zvetsuje.
3. Mirne bohatsi smes (jehla asi o 3 zoubky od optima) - plna nadrz OK, po vylitani asi 1-2 minut problemy ve stoupani, po case i v letu
Cele mi to pripada, jako by se motor postupne ochuzoval v zavislosti na naklonu a mnozstvi paliva v nadrzi....

Zavada se projevuje pri plne otevrenem karbecu, je treba ubrat plyn asi na 1/2, chvili pockat a pak zase da motor kratkodobe plny vykon...
Vybrus je cisty, leskly, hodne hnedy, pist misty az cerny, motor ma stale stejnou kompresi, pri protoceni rukou neni citit zadny rozdil oproti drivejsku

Podle rady znameho by to mohla byt netesnost na zadnim viku motoru (jeste jsem nezkousel proverit)

Poradil by nekdo? Resp. zkuste prosim vygenerovat nejake napady, Extra pujde na celkovou revizi vseho vcetne motoru, takze stejne budu muset skoro vsechno rozebrat, promerit a vycistit...

Dekuji
zdzd

#2 Příspěvek od zdzd »

V první řadě bych překontroloval palivovou instalaci - svinstvo u jehly, filtru, skříplá hadička... Pak tlakování, hlavně trysku na tlumiči jestli není ucpaná karbonem. Dělá to přesně takové problémy.
jarda17
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jarda17 »

omrkni tu palivovou soustavu, ještěmě napadá jestli ti to všechno dobře těsní a nebo jestli máš dobře umístěnou nádrž vůči palivové jehle karburátoru
ztnext

#4 Příspěvek od ztnext »

jj to jsou jasné projevy nedostatku paliva (motor bude OK). Mrkni na hadičku od tlakování, bývá prodřená o nějakou hranu, nebo prasklá v místě vyůstění z nádrže. A pak jak píšou ostatní vyčistit jehlu a pokud je filtr! Když to nepomůže mrkni do nádrže na hadičku k bimbátku může být prasklá, při plné nádrži to bude v poho, ale jak se dostane prasklina do bubliny po pár minutách letu a při změně polohy modelu motor přisaje vzduch a ochudí se. Něco určitě najdeš....... :lol: :lol: :lol: A pak už motor pojede na plnej knedlík :wink: :wink: :wink:
hajaja

#5 Příspěvek od hajaja »

potýkal jsem se s podobným problémem - 2x jsem kompletně překopal palivovou instalaci a ve finále zjistil, že byl vadný "O" kroužek na jehle - motor si přisával vzduch pod jehlou a to hlavně u vysokých otáček. Po výměně vše o.k.
pp
Kontaktovat uživatele:

Problem vyresen

#6 Příspěvek od pp »

Byl jsem se podivat na letisti u Havirova, kde mi nekdo poradil proplachnout palivem karbec. Uplne se vysroubovala hlavni jehla, otrela se rukou, do strikacky natahlo palivo, na strikacku hadicka a striklo se do palivoveho vstupu karburatoru. Napoprve palivo vystriklo v miste vystoubovane jehly, napodruhe se misto jehly ucpalo palcem a palivo vyteklo sacim otvorem vzduchu. Vzdy se striklo tam a hned se potahlo zpet. Nebylo videt zadnou necistotu, nicmene motor zacal bezet dobre. Na Kladne jsem to pro jistotu prostriknul jeste jednou a Extra ted leta zase jako drive...
Jeste jednou dik lidem z LMK Havirov. (Maji fakt hezke letiste s teznimi vezemi daleko v pozadi)
:-)
zdzd

#7 Příspěvek od zdzd »

Co jsem ti psal před deseti dny?

st 20. září, 2006 12:45 Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
V první řadě bych překontroloval palivovou instalaci - svinstvo u jehly, filtru, skříplá hadička...

Ty jsi tu jehlu tehdy neprostříknul?
arda1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od arda1 »

Smiř se s tím , že lidi jsou nepoučitelní :wink:
pp
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od pp »

zdzd píše:Co jsem ti psal před deseti dny?

st 20. září, 2006 12:45 Předmět:
--------------------------------------------------------------------------------
V první řadě bych překontroloval palivovou instalaci - svinstvo u jehly, filtru, skříplá hadička...

Ty jsi tu jehlu tehdy neprostříknul?

to zdzd: promin, nejak jsem tvuj prispevek prehlednul...
jsem to ale slepejs...
zdzd

#10 Příspěvek od zdzd »

No, mohl jsi to mít vyřízené o týden dřív...
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“