Lítá se mód výškovka+křidýlka a plyn + směrovka?
Lítá se mód výškovka+křidýlka a plyn + směrovka?
Mám takovej dotázek na řízení. Jsem levák a používám Mod 1. To už je asi trochu divný, protože to víc vyhovuje pravákům. Mě ale vyhovuje mít na "silnější" levé ruce výškovku a vpravo plyn. Jenže když potřebuju jemnou práci s plynem, často si drknu do křidýlek, protože ta pravá ruka není tak citlivá a tak mě napadlo mít na tý hlavní ruce výškovku+křidýlka a na tý druhý ruce plyn a směrovku (možná by se mi líp přistávalo).
Nelítáte někdo tak?
PS Na ten mod 1 lítám dva roky a třeba na zatáčkách nepřemýšlím kam to točí, už to jde nějak reflexivně, takže přeučení by asi dopadlo....Ale zase si říkám, je zimní pauza, nejsem rozlítanej...
Nelítáte někdo tak?
PS Na ten mod 1 lítám dva roky a třeba na zatáčkách nepřemýšlím kam to točí, už to jde nějak reflexivně, takže přeučení by asi dopadlo....Ale zase si říkám, je zimní pauza, nejsem rozlítanej...
http://ar1.rajce.idnes.cz/
-
were
- Kontaktovat uživatele:
to je mod 3, vubec nechapu co by melo byt divneho na tom tak litat
mody 1,2,3,4 pokryvaji vsechny moznosti rozlozeni a je na kazdem jaky mu vyhovuje, zadny mod neni lepsi nebo horsi. tohle se samozrejme lita, lita to tak kazdy, komu tento mod vyhovuje - vic se k tomu myslim rict neda
snad jen to ze si nejsem jisty jak je to u radii s podporou mixu pro mody 3 a 4 - pokud jde jen o prehozeni kridelek a vyskovky na opacne strany, tak staci prohodit kabliky v prijimaci, pokud jsou ale na smerovku a kridylka navazane dalsi mixy a vysilac nema volne priraditelne funkce (tzn. nemuzu mu rict ze ted je rudder na tomhle kniplu a aileron na tomhle, cili udelat z rozlozeni pro mod 1 rozlozeni pro mod 3) tak ty navazujici mixy budou spatne
asi by v tom pripade slo ve vysilacce navzajem prohodit na kniplech dratky od kridylek a vyskovky a udelat si tak mod3 z modu 1 hardwarove
mody 1,2,3,4 pokryvaji vsechny moznosti rozlozeni a je na kazdem jaky mu vyhovuje, zadny mod neni lepsi nebo horsi. tohle se samozrejme lita, lita to tak kazdy, komu tento mod vyhovuje - vic se k tomu myslim rict neda
snad jen to ze si nejsem jisty jak je to u radii s podporou mixu pro mody 3 a 4 - pokud jde jen o prehozeni kridelek a vyskovky na opacne strany, tak staci prohodit kabliky v prijimaci, pokud jsou ale na smerovku a kridylka navazane dalsi mixy a vysilac nema volne priraditelne funkce (tzn. nemuzu mu rict ze ted je rudder na tomhle kniplu a aileron na tomhle, cili udelat z rozlozeni pro mod 1 rozlozeni pro mod 3) tak ty navazujici mixy budou spatne
asi by v tom pripade slo ve vysilacce navzajem prohodit na kniplech dratky od kridylek a vyskovky a udelat si tak mod3 z modu 1 hardwarove
Naposledy upravil(a) were dne pát 12.02.2010 13:37, celkem upraveno 2 x.
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lítá se mód výškovka+křidýlka a plyn + směrovka?
ja lietam mod 2- lava ruka plyn a smerovkaAR1 píše:Mám takovej dotázek na řízení. Jsem levák a používám Mod 1. To už je asi trochu divný, protože to víc vyhovuje pravákům. Mě ale vyhovuje mít na "silnější" levé ruce výškovku a vpravo plyn. Jenže když potřebuju jemnou práci s plynem, často si drknu do křidýlek, protože ta pravá ruka není tak citlivá a tak mě napadlo mít na tý hlavní ruce výškovku+křidýlka a na tý druhý ruce plyn a směrovku (možná by se mi líp přistávalo).
Nelítáte někdo tak?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- frantadobromila
- Kontaktovat uživatele:
Ja lietam mod 1 (vpravo plyn+krídelká) a na smerovku som sa naučil až na halovom akrobate - ak má niekto problém riadiť 4 funkciu, odporúčam, zmenilo to štýl lietania k lepšiemu.
Hrabanie si do výškovky pri pohybe smerovky, som riešil pritvrdením na pružine kniplu, a natočením celej mechaniky kniplov asi o 10 stupňov (u Evo sa dajú plynule pootočiť aby bol pohyb prstov prirodzený, t.j. smerovka a krídelká sa pokybujú len pootočením palca bez jeho "krčenia", a výškovka a plyn zase len jeho krčením bez potrebu pootočenia...)
Hrabanie si do výškovky pri pohybe smerovky, som riešil pritvrdením na pružine kniplu, a natočením celej mechaniky kniplov asi o 10 stupňov (u Evo sa dajú plynule pootočiť aby bol pohyb prstov prirodzený, t.j. smerovka a krídelká sa pokybujú len pootočením palca bez jeho "krčenia", a výškovka a plyn zase len jeho krčením bez potrebu pootočenia...)
-
were
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lítá se mód výškovka+křidýlka a plyn + směrovka?
AR1 píše:PS Na ten mod 1 lítám dva roky a třeba na zatáčkách nepřemýšlím kam to točí, už to jde nějak reflexivně, takže přeučení by asi dopadlo....Ale zase si říkám, je zimní pauza, nejsem rozlítanej...
Ja jsem kdysi mel Modelu v modu ktery mi nevyhovoval, ale jina nebyla, zmenit jsem to sam neumel tak jsem tak lital - litatani mi nedelalo problemy, ale kdyz to pak pozdeji konecne slo, tak jsem okamzite presel na vyhovujici mod a strasne se mi ulevilo. Ja myslim, ze pokud nekdo citi ze by mu to vyhovovalo jinak nez jak lita, nemel by vahat, mel by vzit nejaky vozembouch a zkusit to
Btw. ja jsem pravak a litam mod 2 (i kdyz jsem nerad musel zacit v modu 1) a mod 2 je pro pravaka to same co mod 3 pro levaka, takze myslim ze muzu rict ze litam to same
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
-
zelenáč
- Kontaktovat uživatele:
lítám stejně. Jako pravák mód 2. Učil jsem se lítat v modu 1. Přeučení není zas tak strašný, ale trvá to. Nejhorší jsou právě kryzovky. Mozek se nějak přepne do automatu a provede prostě naprogramovanou reakci...
Blbý je že místo křidélkama pohnou ruce směrovkou...
Dneska už mi to nepřijde a nevím jak bych lítal v modu 1.
Blbý je že místo křidélkama pohnou ruce směrovkou...
Dneska už mi to nepřijde a nevím jak bych lítal v modu 1.
Nic neumím, ale pořád se v něčem šťourám...