Plánky a stavebnice modelů střední velikosti
Děkuju. Ty rány o zem budou asi trochu problém, protože já dost často létám na površích, které jsou všechno možné, jenom ne zpevněné. Vůbec dostat se k lepšímo povrchu je pro mě dost velký problém...
Kdyby to ale nešlo, holt by jsem si musel zvyknout.
Nedoporučil by mi tady tedy něco cca i třeba podobného smithu, ale o něco odolnější? Vím že se opakuji, ale ještě jednou dík =).
Nedoporučil by mi tady tedy něco cca i třeba podobného smithu, ale o něco odolnější? Vím že se opakuji, ale ještě jednou dík =).
madman píše:Jo, jestli říkáš že je to konstrucke dost pevná, ját příjmám. Já to letadlo nemám, čerpám jenom z toho, co mi bylo ukázáno, co jsem si přečetl a co mi bylo řečeno. Já to rovnou neodsuzuji, celkem vážně zvažuji že si to koupím, takže jenom chci rozmyslet všechno. Přece jenom, něco to stojí a hlavně to stojí dost času. Děkuju za připomínku. Jestli o tom letadle víš o něco víc, prosím poraď mi, budu jedině rád. Předem Díky.
čau, tak sorry, ale vzal jsi to nějak shurta - rozsype se to za letu a je to mrcha. Jak lítá nevím, ale konstrukčně ti garantuju, že trup je spíše předimenzovaný, je to klasická konstrukce na spalovák, klidně bych použil i tenčí lišty a složitá taky není. Sestavíš bočnice, potom dáš polopřepážky a další lišty, klasická příhradovina.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
Co třeba Four Star 40 od Sigu.
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=4278
Rozpětí 1.5m váha cca 2.2kg plocha 40dm a to mrcha určitě nebude...
a i cenově dobrý.
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=4278
Rozpětí 1.5m váha cca 2.2kg plocha 40dm a to mrcha určitě nebude...
a i cenově dobrý.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
O four staru už jsem přemýšlel, ale přiznám se, že se mi moc nelíbí...Já vím že létá krásně, je to super éro (prý, co jsem slyšel), ale mě se nějak prostě nezdá. Trainer už mám, takže jsem se chtěl kouknou po něčem trochu jinym... Ale jestli si myslíš, že je to jediná správná, nebo ta vysloveně nejlepší možnost, tak to řekni, já to určitě vezmu na vědomí. Díky za radu.
madman píše:Děkuju. Ty rány o zem budou asi trochu problém, protože já dost často létám na površích, které jsou všechno možné, jenom ne zpevněné. Vůbec dostat se k lepšímo povrchu je pro mě dost velký problém...
Pak ma Smithe rovnou zapomeň. Jak jsem se už zmiňoval, tento model má podvozek na prd. V kombinaci se šílenou přistávací rychlostí, kterou disponuje, to bude moc rychle na zatopení do kamen.
Já momentálně stavím miniplane od SIGu a neřekl bych, že je konstrukce nějak "slabá". Staví se to dobře, baví mě to. Bude to můj první spalovák, 12ccm 4T. Zálet pak nechám někomu zkušenějšímu. Lítám zatím jen na AXN FloaterJetovi - celkem v pohodě. Jakousi reporáž ze stavby dělám v sekci "stavebnice". M.
DX6i, AXN FloaterJet, SIG Smith MiniPlane
- baxiik
- Kontaktovat uživatele:
Jen tak doplním. Zvažuju o koupi Hog Bipe od SIGu s ASP 15ccm 4T. První spalovák to sice nebude, ale dvouplošník ano. Za sebou mám trainera, polomaketu i cvičného akrobata. Co jsem četl, tak vesměs jsou na Bipa pozitivní reakce jak na konstrukci, tak letový projev - hlavně co se týče obratnosti. Možná ještě zvážím vyztužení podvozku (u minulého letadla jsem ho hned při prvním přistání utrhl...), ale to uvidím přímo při stavbě. Tohle éro by se ti nelíbilo?