Simulátory vs. relita
Neni to jenom o tom jak stejne se bude chovat tvuj skutecnej vrtulnik oproti simulatoru, hlavne na zacatek je to o packovani aby si vsechno delal automaticky a nepremyslel o tom. muzes mit sim nastavenej sebe lip, ale kdyz litas v kresle u pocitace neni tam ten faktor tresu strachu a to vsechno co budes mit poprve venku.Ale co je taky dulezite je vzit si radio na popruh presne jak to budes mit venku a vyzkouset si to na simu.Jinak mas ruce kdyz mas radio v kline , na stole atd. a jine to je kdyz u toho stojis.A k tem velikostem a zivosti modelu jen toto , tezko na cvicisti lehko na bojisti at si to kazdej prebere sam.Moje osobni zkusenosti ze zacatku.A kdyz mi poprve vypovedel BEC ve 20m ani nevim kdo spadnul driv jestli heli nebo ja 
Právě to co popisujete jsem měl namysli - reál = stres, zodpovědnost, strach.. ...ale i nadšení. Proto mě sim nebaví, přijde mi tovo ničem. Ale na těžší kousky je určitě potřeba. Mě se taky pro mou 450 docela libila 500 na simu, ale mám nějakou divnou konfiguraci. Má jednočlánkovou baterku, takže jen se zvedne, začne se klepat a pak spadne na vybitopu baterku. Nejsem v RealFlightu schopen nastavit jinou konfiguraci vrtulníku s normální baterkou a normální výdrží. 450 je zase tak živá, že ji skoro taky neukočíruji, proto jsem udělal na vysílačce model "Sim" a tam mám stažené výchylky, exponenciály asi +20% (tupější kolem středu) a pak se s tím dá trochu létat. Ale to nastavení je jen podle toho, aby se sim podobal tomu, jak to cítím v reálu. Spíš jsem čekal, že bude existovat nějaký ozkoušený simulátorový model 450ky, který se rovná "průměrnému" rexovi.
Pokud máte někdo zkušenosti s konfigurováním simulátorového vrtu pro RF4, písněte. dík.
Pokud máte někdo zkušenosti s konfigurováním simulátorového vrtu pro RF4, písněte. dík.
Zdar, Jako nevím. O víkendu sem si hrál na G4 s rexem 450. Zkousel jsem prodloužit listy, zmenit prevodový pomer, pohrát si s hmotnostmi pádel, výkonem motoru, nábehem listu a celkem zajímavé to takhle zkoušet jak se co projeví.. Určo si tam najdeš nejakou konfiguraci, a odzkoušíš jestli to nák odpovídá tvý helině. Jde tam v podstate nastavit uplne vsechno co potrebuješ pro optimalizaci letových vlastností. Mi to příjde lepší zkoušet toto přímo na 450... Aspon se dobře vycvičíš, než na 500 heli, ale proste každýmu vyhovuje neco jiného... Zkoušet zkoušet a zkoušet... Např. v obratu na záda s nastavením uhlu nábehu listů +-9 v simu to bylo skoro stejne líný jak v reálu.. Je to docela zajímavý si takhle hrát na kompu
..
Apoke má pravdu - nejduležitější je si zautomatizovat zásahy do řízení...především smysl vychylky, velikost se už vychytá za letu. Stačí v simu začít s línejma maketama a postupovat k živějším vrtulníkům...tím si člověk taky vyzkouší přechod na jinou heli. Přizbůsobení na reálnou a její reakce na zásahy do řízení pak bude o to rychlejší.
2 Tomtom8: A máš zkalibrovanej vysílač? Ja když jsem ho poprvé připojil ke kompu tak mi to ukazovalo maximální výchylku už někde na 20% výchylky na vysílačce.
2 HynX: tady má sbírku videí z RFG4.5 Zero. Natočil bych něco taky, ale vedle tohodle by to působilo dost nudně.
2 Tomtom8: A máš zkalibrovanej vysílač? Ja když jsem ho poprvé připojil ke kompu tak mi to ukazovalo maximální výchylku už někde na 20% výchylky na vysílačce.
2 HynX: tady má sbírku videí z RFG4.5 Zero. Natočil bych něco taky, ale vedle tohodle by to působilo dost nudně.
"letící šíp neletí" (Zenon z Eleje) => letadlo neletí. No a co neletí, to nespadne.
Tak HURÁ DO VZDUCHU!
Galerie: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=880
Tak HURÁ DO VZDUCHU!
Galerie: http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=880
- HynX
- Kontaktovat uživatele:
diky za link, toto som si tu ani nevsimolJCHonza píše:2 HynX: tady má sbírku videí z RFG4.5 Zero. Natočil bych něco taky, ale vedle tohodle by to působilo dost nudně.
kludne mozes dat videa aj ty, praveze tie nase zaciatky ma najviac zaujimaju
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG