Jak zvolit otáčky motoru na volt
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
DaggyMAC píše:Už keď sa tu rieši otázka kv a vrtulí: Mne dosť vrtá hlavou tiež jedna vec - DIRECT DRIVE alebo PREVODOVKA???
Hľadám vhodný motor na malý 3D akrobat. Pri motoroch s nižším kv napriamo je váha motoru 112g.
Jak uz napsal m2. Myslim ze do takoveho modelu je prevod trochu luxus. Klidne bych tam dal obezku naprimo. I kdyz das nejakou trosku lepsi (Scorpion, Dualsky), tak budes s cenou porad niz nez za kvalitni prevodovku + lacinej Turnigy. (variantu s lacinou prevodovkou neuvazuji, to bude jen k vzteku)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Prdek píše:Kdyz mam normalni stridak inrunner a chci ho pouzit na tlacny pohon samokridla, tak mam udelat co? Musim pouzit vrtuli s levym stoupanim, nebo jak udelam tlacny pohon?
Vrtule ti staci obycejna. U jakehokoli stridaku lze bezproblemu obratit smer otaceni - staci prohodit mezi sebou 2 ze 3 dratu mezi reglem a motorem. Nebo nektere regly maji dokonce moznost prehodit smer toceni pri programovani. Jinak motoru je to jedno, bude se tocit na obe strany stejne dobre.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Ja si dovolím ešte jednu teoretickú poznámku - až na extrémne čisté modely s trupom priemeru hrubšej ihly bez uška, majú samokrídla výrazne nižší odpor. A to tak výrazne že až...
Samozrejme, ak tam nebude nastojato vystrčený foťák namiesto brzdy..., a záleží aj na povrchu, ak to bude celé samé diera a gulička EPP bez povrchu, je to iné ako keď je to vyleštený laminárny profil vyrobený s presnosťou do 0,1mm.....
Samozrejme, ak tam nebude nastojato vystrčený foťák namiesto brzdy..., a záleží aj na povrchu, ak to bude celé samé diera a gulička EPP bez povrchu, je to iné ako keď je to vyleštený laminárny profil vyrobený s presnosťou do 0,1mm.....
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
ariane píše:Nevěř tomu:-)) letadlo mám teď na stole rozestavěné a i newkřídlo jsem si opět pořídil.. se světlama a pohonem blížícím se 1 g = 1W:-)) Letový projev je fakt dost dobrý:-))
A co to bude ? Pokud to není tajné ??? A jaký pohon ???
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
toto:-)) http://www.windrider.com.hk/products/e_ ... ER-SDB.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=suBuEgcm_64
Máme ho s Romanem, bude Midway:-DDD Pohon je maketový.. asi 350 W:-)
for Abu: jo, je to děsmor.. mám dva:-DDDD
http://www.youtube.com/watch?v=suBuEgcm_64
Máme ho s Romanem, bude Midway:-DDD Pohon je maketový.. asi 350 W:-)
for Abu: jo, je to děsmor.. mám dva:-DDDD
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Ja mam ted na stole jeden sestipol kv3400, Graupnerka 4.7x4.7 se na nej uz tesi
Teda ten TomasC vás těžce nakazil
Já se zase těším na květen. Do Suché přijet tohle:
A tam je to kV hodně vysoké
to ABU: Tome, klidně to tady promázni, jsme dost mimo, ale nedalo mi to
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.