Blade mSR by E-flite

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#721 Příspěvek od Dejfak »

Tak jsem dal nový podvozek a nepomohl :-(
Tak jsem rozebral servo a zjistil že plíšek co je na servu a dotýká se tištáku tak je pomačkaný.
Narovnal jsem ho je to o kus lepší.
Ale zaráží mě to táhlo od klopení, je šikmo.
Tím to strácí účinost, tak se pokusím vyrobit táhlo do písmene Z tím bych měl zvětšit pohyb v před a v zad..
Tak uvidím, nevíte kde sehnat takhle slabí drátek?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
zablabla

#722 Příspěvek od zablabla »

demolátor píše:Já jsem zase zoufalej z baterek jedna mi po 2 minutách začne blbnout tak že vrtulník začíná přestávat rágovat na povely a když přistanu tak mu trvá asi 3s než vypne motor. Zatím mi to dělala jen jedna ale fčera začala i druhá tak nevím co s tím. A reklamaci mi neuznali, prý že je všechno v pořádku. :x A k tomu mi ještě mírně kmitá ocas. Jen mírně nevím jestli to je normální.

Tohle tu nějak upadlo v zapomenutí. Já jsem začal mít s některýni batelkami ( střídám jich 5) podobné problémy. Dnes jsem při zapojování baterky zjistil, že mi zhasíná na heli dioda. Protože jsem hovado a při vytahování baterky z vrtulníku jsem doposud volil cestu nejmenšího odporu, tak jsem tahal za přívodní dráty. No a jeden se trhal a trhal, až se utrh. Než mi přijde nový kabel tak jsem udbastlil provizorní opravu.
Konektor jsem jsem z horní strany opatrně seřízl nožem, piny vyndal , dráty připájel, sestavil (pozor na zkrat) a zakapal lepicí pistolí. Zatím to drží. opravu mám nafocenou, ale ty fotky sem bohužel dát neumím. Pokud bude zájem dejte vědět já Vám je pošlu, nebo se poptám a nějak to vykoumám jak je uložit sem. Co to udělá s dobou letu a nakolik jsem ty baterky poškodil, to se uvidí. Zatím baterka co padala po 30 sec. udržela 3 minuty.
demolátor

#723 Příspěvek od demolátor »

Ale mě to dělá jen u jedný baterky a ještě to vyndávám jen za ten konektor. Myslím že to kabelem nemam. Reklamaci mi neuznali tak to jdu zkusit znovu.
PS: KDE JSI KOUPIL TEN KABLÍK??? A to ho k tomu přípájíš???
Jo a ty fotky by mi moc pomohli tak jestli bys mi je mohl poslat na SZ. Předem dík.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#724 Příspěvek od Dejfak »

Tak mi to nedalo a rozebral jsem celou jednotku.
Vyndal jsem serva a prohodil kartáčky, ty dělají celí ten problém.
Na klopení byl kartáček lehce jako zohýbaný narovnal jsem ho ale nikdy to nenarovnáte tak jak to má být a tím se posune neutrál serva.
Počítal jsem otáčky kolečka od středu do plné výchilky a standartní je 10x otočení.
Na klopení jsem mněl pouze 8x je to o 2 otáčky ale dělá to moc.
Po prohození kartáčků lítá dopředu jak drak ale do levého klonění se mu moc nechce. To je tím jak jsem prohodil kartáčky.
Jinak takové to nervozní klepání ve vzduchu je způsobeno také kartáčky, servo hledá jako by stále neutrál a to způsobuje roztřesení. Po vyčištění a narovnání třes naprosto ustak a vysílač můžu položit a vrtas stojí na místě.
Každopádně budu muset sehnat servo na to klonění.
A nandat tam ty plastové pojistky co jsou nahoře na osičce je vážně peklo :?
zablabla

#725 Příspěvek od zablabla »

demolátor píše:Ale mě to dělá jen u jedný baterky a ještě to vyndávám jen za ten konektor. Myslím že to kabelem nemam. Reklamaci mi neuznali tak to jdu zkusit znovu.
PS: KDE JSI KOUPIL TEN KABLÍK??? A to ho k tomu přípájíš???
Jo a ty fotky by mi moc pomohli tak jestli bys mi je mohl poslat na SZ. Předem dík.

Na tech fotkách pracuji. Jinak kablík, stejně jako všechny ostatní ND na ten vrtas najdes na www.astramodel.cz. Funguje to tak, že po internetu objednám a prakticky druhý den to mám na dobírku doma. Jediná nevýhod je, že poštovné je cca 100 CZK a to se vyplatí jen když toho bereš víc. Ale modelářské prodejny, které od astry berou Ti to dodají na objednávku taky.
No a tu opravu udělám tak že staré dráty s konektorem z desky elektroniky odpájím a připájím nové. Chce to lupu a trochu pevnou ruku.

ty fotky jsou na:
http://www.foto-album.cz/photos.asp?Id=243640
http://www.foto-album.cz/photos.asp?Id=243641
Naposledy upravil(a) zablabla dne ned 21.02.2010 20:52, celkem upraveno 2 x.
koca

#726 Příspěvek od koca »

Vážení měl bych prosbu, potřeboval bych sehnat protikus konektoru od hlavního motoru, který je připájený na desce elektroniky, nějakou záhadou mi praskla jedna nožička. Neměl by jste někdo typ? Nechce se mi motor připájet napevno. :evil:
zablabla

#727 Příspěvek od zablabla »

Dejfak píše:Tak mi to nedalo a rozebral jsem celou jednotku.
Na klopení byl kartáček lehce jako zohýbaný narovnal jsem ho ale nikdy to nenarovnáte tak jak to má být a tím se posune neutrál serva.
Počítal jsem otáčky kolečka od středu do plné výchilky a standartní je 10x otočení.
Po prohození kartáčků lítá dopředu jak drak ale do levého klonění se mu moc nechce. To je tím jak jsem prohodil kartáčky.
Jinak takové to nervozní klepání ve vzduchu je způsobeno také kartáčky, servo hledá jako by stále neutrál a to způsobuje roztřesení. Po vyčištění a narovnání třes naprosto ustak a vysílač můžu položit a vrtas stojí na místě.

Ten kartáček je předpokládám na té plastové páčce serva. Kde jsou kontakty ? Jsou součástí serva nebo jsou na tom plošňáku elektroniky ?? Může se nějak projevit, když se ta páčka v horizontálním směru geglá (vychozená drážka). Nemáš náhodou fotky ??
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#728 Příspěvek od Dejfak »

zablabla píše:
Dejfak píše:Tak mi to nedalo a rozebral jsem celou jednotku.

Ten kartáček je předpokládám na té plastové páčce serva. Kde jsou kontakty ? Jsou součástí serva nebo jsou na tom plošňáku elektroniky ?? Může se nějak projevit, když se ta páčka v horizontálním směru geglá (vychozená drážka). Nemáš náhodou fotky ??

Fotky nemám, jinak kartáček je na té páčce toho serva za které drží táhlo, jen ten čudlík.
Skrz něj pak jde osička se závitem. Na jednotce jsou dvě odporové čárky po kterých jezdí ten karáček. To je celé servo.
Ale co jsem koukal tak ty plošky vypadají velice kvalitně, nevím kolik máš nalítáno ale neřekl bych že se to jen tak prodře.
Možná kdyby to furt kmitalo tak že by se to asi prodřelo ale normálním provozem těžko, jinak je to i lehce máznuté vazelínkou.
Na tuhle akci to chce opravdu dobrý šroubovák a pinzetu.
A lépe se to dělá s odmontovanou jednotkou.
romko1

#729 Příspěvek od romko1 »

Asi 2 tyzdne som nelietal s mSR.
Vcera som ho vybral vlozil bateriu a ledva sa vrtas vzniesol do 0.5m vysky... 8O
Krivka plynu nastavena: 0-25-50-50-50.
Dobil som baterky a to iste... :?
Zmenil som krivku plynu na 0-25-50-55-60 a vrtas sa rozbehol...
Potom som znizil krivku plynu na 0-25-50-51-52 a nasledne na 0-25-50-50-50 a uz sa spraval normalne..... t.j. stupal do potrebnej vysky kludnym a rovnomernym pohybom...
Stretol sa s tym uz niekto?
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
demolátor

#730 Příspěvek od demolátor »

Mě se to po takové době už stalo a odůvodnil jsem si to tím že byli ,,ztvrdlé" baterky a pak se zase rozhýbali. :)
romko1

#731 Příspěvek od romko1 »

Takze to bolo bateriami? Hm....dobre vediet,ze treba mSR raz zacas dobre "prefrisovat" :D
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#732 Příspěvek od Vita_Valke »

a proč nemáš křivku plynu 0-50-100 ?
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
rando

#733 Příspěvek od rando »

No já si nechal poslat baterky z Číny a po době asi dvou týdnů od zabalení a odeslání,jsem jednu vzal a letěla skoro 6 minut,stejně jako zrovna nabitá,takře asi baterky vydrží nabité dost...že by po dvou týdnech takhle zvadla se mi nezdá.
FG Baja 2WD DX3S
Land Rover Defender
EasyStar s křidýlkama
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#734 Příspěvek od gamer007 »

Dneska jsem se konečně dostal k testovaní baterek z HC a nechápu proč je většina zavrhuje. Lítal jsem s ní déle než s origo a to 6:30min, výkon parádní, fakt nevidím rozdíl... Jinak na HC maj nový 160mAh 30C, tak jsem naně zvědavej... http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... duct=10980
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
romko1

#735 Příspěvek od romko1 »

Vita_Valke píše:a proč nemáš křivku plynu 0-50-100 ?

Mal som taku krivku plynu tak nastavenu..ale bol dost nekludny na poletovanie v izbe vysokej cca. 2.5m tak som to znizil na 0-25-50-50-50 a je to uplna pohodicka...
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“