Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

Hk- 450 zkušenosti

#196 Příspěvek od pcmaxik »

Zdravím všechny

Mám už od podzimu HK-450, po jedné z kolizí jsem jeje upgradoval na full hliník. Mám ale pořád problém s vibracemi. Jak jsem kontroloval hlavu tak mám dost velkou vůli na desce cykliky. Celkově na hlavě jsou vůle, měl jsem ji rozebranou ale stále to je nic moc. Uvažuji tam koupit lepší hlavu, ale nevím zda to bude to pravé ořechové.

http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=7814

Vyplatí se tato investice, případně máte někdo zkušenost s touto hlavou??

Děkuji všem.
SpectrumDX7s
AGILE 5.5,TREX 450PRO DFC,Blade130X,Phoenix2000,HK MX2,HotWing1000
www.helitesin.cz
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od Vita_Valke »

zkus zvednout otáčky a pokud se to uklidní tak je hlava moc tvrdá, stačí vyměnit tlumící gumy za měkčí, prý to HK v kovu dělá, já mám zatím gripy v plastu ale taky to budu měnit
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Kenny McCormick

#198 Příspěvek od Kenny McCormick »

KJ píše:Takže, konečně jsem se dostal k foťaku a natočil to. Ještě jsem s tim trochu laboroval, komplet jsem to rozdělal, zkontroloval, jestli něco není povolené, překřížené nebo něco takového, a všechno vypadá v pořádku.

Video č. 1:
http://vimeo.com/9606795 V HL modu

Video č. 2:
http://vimeo.com/9607300 V normal modu

A ještě jedno zajímavé zjištění, jenom tak ze srandy jsem sundal listy a už to fungovalo jak mělo. Může to třeba ovlivnit stopa listů? Vyvážené jsou...

To smykatko na lavu stranu vobec nejde na doraz. Musi ist uplne, az tak, ze ta mosadzna trubka na smykatku vlezie dovnutra k lozisku. Posun servo na trubke.
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

Rotorová hlava

#199 Příspěvek od pcmaxik »

No ještě zvažuji nad výměnou hlavy za tuto

http://www.ac-rc.com/product_info.php?p ... tjl4lp9g54

Nebo tuto.

Budou pasovat na HK-450 full aloy?

Doufám že ano.

Tak by se mi asi vyřešily problémy.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
Kenny McCormick

#200 Příspěvek od Kenny McCormick »

Bizon píše:Nebo další možnost jsou moc nízké otáčky. Řešil jsem to na Wolfovi, otáčky prostě vrtulce nestačily na to aby vrtulník udržela...

To je tiez pravda, pri malych otackach na zemi sa to bude tocit tak ako na videu, pri vyssich bude vyssi tah a prestane ale ja tak treba posunut to servo a mozno aj trochu zvysit vychylky. Na gyre daj 100%.
Na druhom videu jasne vidiet, ze to smykatko "nedochadza".
Marty17

#201 Příspěvek od Marty17 »

Zvíšení otáček je přímouměrné , tak že čím vyšší otáčky, tím zas bude rotor potřebovat větší sílu vrtulky
i když při velkých otáčkách ji neni tolik třeba..Tady se mu to děje už na startu, kdy jsou otáčky malé a kde by se točení mohlo projevit, ne však v takové míře..Určitě posunout servo po trubce a bude to OK..
hlavně klídek..:)
Marty17

#202 Příspěvek od Marty17 »

Ještě se Vás optám..Nemáte někdo náhodou držák vzpěr na trubku..ten jak drží vodorovnou ocasní plochu. Včera jsem zaplul ocasem do země a zlomil jsem ji..:) Díky
hlavně klídek..:)
1ondra9

Re: Hk- 450 zkušenosti

#203 Příspěvek od 1ondra9 »

pcmaxik píše:Zdravím všechny

Mám už od podzimu HK-450, po jedné z kolizí jsem jeje upgradoval na full hliník. Mám ale pořád problém s vibracemi. Jak jsem kontroloval hlavu tak mám dost velkou vůli na desce cykliky. Celkově na hlavě jsou vůle, měl jsem ji rozebranou ale stále to je nic moc. Uvažuji tam koupit lepší hlavu, ale nevím zda to bude to pravé ořechové.

Vyplatí se tato investice, případně máte někdo zkušenost s touto hlavou??

Děkuji všem.

Ahoj zdravím tě ............

Víš ono s těma vůlema si moc nepolepšíš ani kdybys vše vyměnil za nové ... ono časem ty vůle vyskáčou znovu jak po dešti - to je problém všech strojů z produkce HK !!!
Je třeba na snadě zauvažovat a přejít k názoru zda by nebylo lepší přejít na nějaký upgrade kdy bys mohl vyměnit celou rotorovou sestavu (unašeče-hlava-přepákování-,,swashplate"- hřídel) a tímto se zbavit nepříjemných problémů s vybracemi a celkově špatnou stopou lupení........

třeba tohle - http://www.cnchelicopter.com/servlet/th ... -SE/Detail

Do jaké míry by ti to pomohlo nevím (450 nevlastním) to by ti musel říci nějekdo ,kdo tenhle upgrade podstoupil ......... ale myslím si pokud by to pasovalo že by to nemuselo být špatné........ ale znovu opakuji že netuším do jaké míry se toto vyplatí a o kolik si polepšíš - ono i na Tý-rexech sou vůle .......... :wink:
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
pcmaxik
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od pcmaxik »

No já právě doufám že se někdo takový najde co tohle podstoupil a měnil celou rotorovou hlavu. Mě se to jeví jako relativně nejlevnější. Pak už jen zbývá našetřit a koupit T-REX 450 PRO super combo. Ale to je trochu větší investice. Tak uvidím zda se někdo najde se stejnou zkušeností.
SpectrumDX7s
www.helitesin.cz
1ondra9

#205 Příspěvek od 1ondra9 »

pcmaxik píše:No já právě doufám že se někdo takový najde co tohle podstoupil a měnil celou rotorovou hlavu. Mě se to jeví jako relativně nejlevnější. Pak už jen zbývá našetřit a koupit T-REX 450 PRO super combo. Ale to je trochu větší investice. Tak uvidím zda se někdo najde se stejnou zkušeností.

No vidíš a kdybis sis o kousek přišetřil a koupil T450PROčko rovnou tak dnes nemusíš řešit tohle ............

Jinak ona by tam možná pasovala i origo hlava z nějakého SEV2 - nebo tak něco ale ????? to zasraný ale :-)

s pozdravem ..............

AURORA 9
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od AdamProg »

1ondra9 píše:Ahoj zdravím tě ............

Víš ono s těma vůlema si moc nepolepšíš ani kdybys vše vyměnil za nové ... ono časem ty vůle vyskáčou znovu jak po dešti - to je problém všech strojů z produkce HK !!!
Je třeba na snadě zauvažovat a přejít k názoru zda by nebylo lepší přejít na nějaký upgrade kdy bys mohl vyměnit celou rotorovou sestavu (unašeče-hlava-přepákování-,,swashplate"- hřídel) a tímto se zbavit nepříjemných problémů s vybracemi a celkově špatnou stopou lupení........

Do jaké míry by ti to pomohlo nevím (450 nevlastním) to by ti musel říci nějekdo ,kdo tenhle upgrade podstoupil ......... ale myslím si pokud by to pasovalo že by to nemuselo být špatné........ ale znovu opakuji že netuším do jaké míry se toto vyplatí a o kolik si polepšíš - ono i na Tý-rexech sou vůle .......... :wink:

Nad tvou radou mi zustava rozum stat.
Radis mu starou rotorovou hlavu, se slabou pricnou hridely, ktera je za ne zrovna uzasnou cenou. Ta rotorova hlava je jeste k tomu kopie jak vysita.
A pak pises ze sni nemas zkusenost a ze vlastne ani nemas Trex450.
Pak zduraznujes ze je to mozna rada na hovno...
Proboha nemusis nutne psat ke kazdemu prispevku za kazdou cenu :-D
1ondra9

#207 Příspěvek od 1ondra9 »

AdamProg píše:
1ondra9 píše:Ahoj zdravím tě ............

Nad tvou radou mi zustava rozum stat.
Radis mu starou rotorovou hlavu, se slabou pricnou hridely, ktera je za ne zrovna uzasnou cenou. Ta rotorova hlava je jeste k tomu kopie jak vysita.
A pak pises ze sni nemas zkusenost a ze vlastne ani nemas Trex450.
Pak zduraznujes ze je to mozna rada na hovno...
Proboha nemusis nutne psat ke kazdemu prispevku za kazdou cenu :-D

Tak můj příspěvek přejdi bez povšimnutí oka (což už se vlastně nepovedlo)
a já jse Všem zůčasněným omlouvám za můj příspěvek který vůbec nikomu nepomohl ba dokonce někoho pobouřil ......

A teď možná zase někoho naseru......... :roll: ale zkusim to..........
..........jen tak pro info ..... kerá sestava rotorový hlavy by byla k zvážení - koupit či nekoupit ?? - nerejpám !!!! jen by mě to skutečně zajímalo jelikož jak jsi psal Txxx 450 nevlastním...........

origo align ???

AURORA 9
flubber
Kontaktovat uživatele:

#208 Příspěvek od flubber »

Napíšu vlastní zkušenost. Vibrace nemusejí být nutně způsobené vůlema v hlavě. Pokud helina vibruje, tak jsou buď nevyvážené listy, listy mimo stopu, nevyvážené pádla, nevycentrované pádla (tyč je na jedné straně delší než na druhé), příliš naplý řemen, samozřejmě křivé hřídele (hlavní, příčná, ocasní, motoru!) nebo nevyvážený ocas. Taky to můžou být vyšmajdané ložiska. Na HK jsem měl v hlavě vůle fakt brutální a jediný výsledek byl, že helina nedržela směr. Po každém obratu se někam sunula. Vibrace žádné.

Postup zjištění příčiny vibrací tu byl popsaný X krát. Všechno sundat, vyvážit a postupně nasazovat...

Tím chci jenom naznačit, že není nutné zrovna investovat do nové hlavy, ale je třeba najít příčinu.
flubber
Kontaktovat uživatele:

#209 Příspěvek od flubber »

K problému KJ: vrtulka musí udržet helinu jakš takš v rovině i při nízkém plynu. Když pomalu přidávám plyn, tak se vlivem kroutícího momentu na hladké zemi helina pootočí o 45-90°, ale už při 25% plynu udržuje směr.

Asi bych zkusil odpojit gyro a servo připojit přímo na přijímač (bacha na správný revers a helinu zkoušej při rozumných otáčkách na zemi). Pokud to bude chodit tak, že helinu sice neudržíš v přímém směru s kniplem v neutrálu (bez gyra by to byl zázrak), ale při pravé výchylce se bude točit doprava a při levé doleva, tak je chyba buď v samotném gyru, nebo v jeho nastavení. Vyzkoušej a dej vědět jak to dopadlo, ať můžeme bádat dál.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#210 Příspěvek od AdamProg »

1ondra9 píše:Tak můj příspěvek přejdi bez povšimnutí oka (což už se vlastně nepovedlo)
a já jse Všem zůčasněným omlouvám za můj příspěvek který vůbec nikomu nepomohl ba dokonce někoho pobouřil ......

A teď možná zase někoho naseru......... :roll: ale zkusim to..........
..........jen tak pro info ..... kerá sestava rotorový hlavy by byla k zvážení - koupit či nekoupit ?? - nerejpám !!!! jen by mě to skutečně zajímalo jelikož jak jsi psal Txxx 450 nevlastním...........

origo align ???

Doufam ze se te muj prispevek nejak osobne nedotkl.
Je mi jedno kolik kdo pise prispevku. Ja sem zareagoval, jen kvuli tomu, ze mi ta rotorova hlava, neprisla jako dobra rada, proto sem to nepresel. To "psani prispevku za kazdou cenu", me to tak prislo, kdyz sem premyslel, proc si to sem psal, kdyz si tim nejses jistej(jak si sam popisoval).

Jinak ja mam v rotorovych hlavach take vule a s vybracema problemy nemam. Mozna ze by chtelo nejak vyjasnit druhy vuli.
1) Prime vule, soucast na soucast, ty by meli byt velmy male.
2) Vule mechaniky, napriklad vule mezi cyklikou a gripem. Tam se sectou vsechny nepatrne vule, vsech pak, lozisek a kloubku a vysledna vule je velka, coz je normalni.
A jak psal flubber, urcite je lepsi problem najit, protoze to by si pak mohlo stat, ze vymenis skoro uplne vsechno, a zbytecne.

Jinak ja nemam orginal Align, abych mohl porovnat kvalitu HK a Trex. Ale samozrejme, ze jak napovida cena Align bude doufam kvalitnejsi. Ale bohuzel samostatnou Align rotorovou hlavu sem nevidel, a jestli je, tak asi bude znatelne drazsi. Ale urcite bych doporucoval hlavu SEv2, nebo novejsi.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“