T-rex 450 Pro - zkušenosti

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od psena »

zdzd píše:Ach jo. Zapomeň na normal. V tom jen nastav limity na gyru, ať se to nikde nešprajcuje. Pak se přepni do HL a rychlost piruety vyřeš na TX % výchylky vrtulky. Toť vše a jednodušeji to už nejde. A normal už pak nikdy nezapínej, není k ničemu.

Jasne, litam v HL (teda o litani to jeste moc neni) , poradne vyzkousim co mi radite , nahodim tam ATV 120% a uvidim co se bude dit.
Radsi mizim, at tu vsechny nanastvu, dalsi otazky polozim az v nasledujicim kalendarnim mesici, doufam, ze budou uz uvedomelejsi. :)
Kenny McCormick

#122 Příspěvek od Kenny McCormick »

Myslim ze viem, co chces povedat s tymi stupnami.
Skus nafotit dorazy smykatka na vrtulke aby pritom bolo vidiet uhol listov. A uploadnut...
Kenny McCormick

#123 Příspěvek od Kenny McCormick »

Mam technicky dotaz na skusenejsich.

Niekto tu pisal, ze po 5 min. letu dobijal do baterky 1900.
Ja zo svojou kopiou to mam tiez tak... Scorpion 2221-8 motor nejak vela zere, uz aj travu pri starte...

Mam 13T pastorok zo stavebnice. Ak dam 12T /prip len 11T/, ponecham krivku plynu /otacky sa mi zdaju aj tak vysoke na mna pre bezne poletovanie/ aj krivku kolektivu -5/+9, ziskam nejaky letovy cas naviac :?: :?: :?:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#124 Příspěvek od XB8R »

Kenny McCormick píše:Mam technicky dotaz na skusenejsich.

Ja zo svojou kopiou to mam tiez tak... Scorpion 2221-8 motor nejak vela zere, uz aj travu pri starte...

Mam 13T pastorok zo stavebnice. Ak dam 12T /prip len 11T/, ponecham krivku plynu /otacky sa mi zdaju aj tak vysoke na mna pre bezne poletovanie/ aj krivku kolektivu -5/+9, ziskam nejaky letovy cas naviac :?: :?: :?:
Já jsem po pěti minutách visení a lehkého poletování v hale na IDLE1 a IDLE2 dobíjel 1200 - 1300 mAh do aku s kapacitou 2200 mAh. Motor mám 450M, pastorek 14z a regulátor Align na křivky.
Logo 500 VBar, nano CPX
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od pkotatko »

Kenny McCormick píše:Mam technicky dotaz na skusenejsich.

Teoreticky ano. A proč nesnížíš otáčky na křivkách ? Tím taky trochu prodloužíš letový čas. Kolik točíš ? Na poletování stačí klidně něco okolo 2400 - 2500. Dá se i níž. Ale pak už pozor.
Já mám křivku na kterou lítám 100-100-90-100-100. Točím přes 3 tis. Vše v serii a lítám v létě 5,5 min. V zimě je letový čas o minutu kratší.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
psena
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od psena »

Ted jsem to meril, 450M motor a na 5 a pul min litani (nenarocnyho) 1403mAh.
Rici

#127 Příspěvek od Rici »

Já mám ten starší setový motor, bezpádlo, 98-94-90-94-98 a za 6 min (přemety, výkruty) dobíjím cca 1900mAh. Takže výdrž myslím solidní. Jo a točí to cca 3150.
xtreo

#128 Příspěvek od xtreo »

XB8R píše:Dnes přišel T-Rex 450 Pro kamarádovi a má stejně doprasenou kabinu jako jse měl já - nakydaná silná vrstva bezbarvého laku, která byla popraskaná a kabina je vzadu křivá(krabice byla stejně jako o mě netknutá). Align prostě ty kabiny neumí :-(

Mne prisel dnes a na kabine nevidim nic spatneho. Zadna silna vrstva laku, zadne praskliny. Ovsem nutno dodat, ze je to vubec prvni vrtulnik ktery vidim. :-) Na spodku kabiny je holograficka nalepka Align s jakymsi cislem. A to jsem k tomu jeste zdarma dostal akumulator 3S1P 11.1V 2250mAh/40C, ponevadz meli na helipross asi nejakou novorocni akci.

Obrázek
Naposledy upravil(a) xtreo dne pát 26.02.2010 18:18, celkem upraveno 1 x.
- Phoenix RC Simulátor, DX6i (MOD 2)
- ALIGN T-REX 450 Pro Super Combo (ve výstavbě)
- Do budoucna hledám někoho ochotného z HK a okolí na pomoc
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od XB8R »

xtreo píše:
XB8R píše:Dnes přišel T-Rex 450 Pro kamarádovi a má stejně doprasenou kabinu jako jse měl já - nakydaná silná vrstva bezbarvého laku, která byla popraskaná a kabina je vzadu křivá(krabice byla stejně jako o mě netknutá). Align prostě ty kabiny neumí :-(

Mne prisel dnes a na kabine nevidim nic spatneho. Zadna silna vrstva laku, zadne praskliny. Ovsem nutno dodat, ze je to vubec prvni vrtulnik ktery vidim. :-) Na spodku kabiny je holograficka nalepka Align s jakymsi cislem. A to jsem k tomu jeste zdarma dostal akumulator 3S1P 11.1V 2250mAh/40C, ponevadz meli na helipross asi nejakou novorocni akci.

Obrázek
S tou kabinou si měl asi štěstí :-) S kamarádem jsem zkusili objednat tyto kabiny http://www.helidirect.com/fusuno-burnin ... -13274.hdx Jsem na ně zvědavej, až dorazí tak poreferuju.
Logo 500 VBar, nano CPX
psena
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od psena »

Ja jsem take nemel kabinku uplne v poradku, mam tam dve praskliny laku, az pri slozeni a litani jsem zjistil, ze ty dve prasklinky vepredu presne pasuji na rohy od baterie. Tak nevim...ze by pred ji odeslanim testovali? :D :D Bylo to v kombu a v krabici to nemelo duvod se takhle ponicit.
psena
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od psena »

pkotatko, krtek2k, zdzd, McCormick:
Diky za rady, dnes jsem testoval a zkousel a SAMOZREJME jste mi radili dobre s nastavenim ATV, nastaveni v HL nema vubec nic spolecneho s Normal modem.
Moje mylna domnenka byla, ze pokud nastavim ATV v normal modu aby se kryl rozsah packy rudderu s pohybem smykatka od kraje do kraje bude to tak i v HL. Omyl samozrejme....v HL muzu nastavit ATV v daleko vetsim rozsahu a porad je videt zmena v rychlosti otaceni.
Nastavil jsem rychlost otaceni cca 1s/360° a jsem konecne spookojenej a stastnej!
Rozhodne bych ale takove rychlosti nedosahl, bez upgradu posunuti gripu zadnich listu, protoze jak pise pkotatko, ze ma 90° na obou stranach, tak to mam ted po upgradu, origo stav byl na smykatku doleva o polovinu min.
Jeste jednou diky vsem, aspon jsme ozivili trosku tohle nezaslouzene mrtvy tema... HK450 ma xx stranek a o Rexovi ani tuk (narozdil napriklad od Helifreaku, kde je asi 1000 temat)
Ale mozna je to dobre, proste to znamena, ze s Prockem se proste lita a nic jinyho neresi :D
Kenny McCormick

#132 Příspěvek od Kenny McCormick »

pkotatko píše: Kolik točíš ? Na poletování stačí klidně něco okolo 2400 - 2500. Dá se i níž. Ale pak už pozor.
Já mám křivku na kterou lítám 100-100-90-100-100. Točím přes 3 tis. Vše v serii a lítám v létě 5,5 min. V zimě je letový čas o minutu kratší.

Kurna, to keby som vedel... dal som tie 335 listy a visi to pri 65% vykone a cca 2 stupne nabehu listov. Zive je to stale. Krivka znizena na 85-75-65-75-85, menej uz sa bojim dat, tak rozmyslam o vymene pastorku. Ale podla toho ten motor fakt vela zere...... Treba mi pridavnu nadrz s benzinom k tomu...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od pkotatko »

Ono je všechno relativní. Mě dneska 5 minut stačí až až. Prostě toho už mám dost a lítat o dvě minuty dýl, tak s tím určitě praštím. Když jsem začínal, tak mi takovýto čas taky nestačil a koukal jsem jak ho prodloužit.
Na baterky se ještě tenkrát čekalo hodinu. Nakonec jsem to přestal řešit, měl jsem dvě nabíječky a tři paky baterek. Pak už to šlo.
Dneska mám jednu slušnou nabíječku a dva paky Hyperionek G3. Peru do nich podle nálady 8 - 10 A. S takovou se dá lítat skoro nepřetržitě. Přistanu přehodím baterky, dám cigáro a můžu jít znova. Pohoda.
Pokud nekouříš tak to máš blbý..... :D :D :D
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od pkotatko »

Ještě jedna věc, máš dlouhé listy, na to nezapoměň, Pak ta spotřeba sedí. Nic není zadarmo. Já lítám ty origo uhlíky Align
http://flying-hobby.com/catalog/product ... ts_id=4455
jsem s nima moc spokojenej a skoro bych je přirovnal k Radixům.
Zkoušel jsem i Radixy, MSC Championy. Aligny z odkazu mi prostě vyhovují víc. A žerou nějméně výkonu. Ani se mi ze začátku nechtělo věřit že se chlapcům Aligním něco tak povedlo.
freddix

#135 Příspěvek od freddix »

Já si na letový čas nestěžuju ani trochu. Mám 2,2Ah baterky z HC(Zippy) a stopky mám nastaveny na 8 min. No a dobíjím max 1,5Ah...
Nelétám žádné 3D apod. ale taky jen nevisím. Osmičky po obloze, sem tam výkrut, sem tam přemet... vrchol blbnutí je u mě přemety na místě :-)
No a do budoucna ani zvyšování otáček neplánuju. Začínám zkoušet couvání(není potřeba vyšší výkon) a pomalu se chystám na záda(to samé).
Letadla, hrtulníky a tak různě.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“