HK 500 GT
Používám listy ze stavebnice a zatím OK. Nelítám akrobacii, takže nedokážu ocenit lepší. Nicméně jsem taky nemusel dovažovat, vše OK. Zkusil jsem objednat i ty HK karbonové, ale zatím na heli nejsou.
Ty už máš vyměněné plastové páky z hlavy, takže se není čeho bát. Minulý týden jsem dal jednu baterku, stopa v pořádku. Dám 5 minut pauzu na zahřátí, vyměním baterku a při roztáčení rotoru to má najednou jiný zvuk. Stopa listů z ničeho nic tak 1,5cm rozdíl. Divný zvuk, neletělo to a vibrovalo. Prostě se z ničeho nic rozštelovala stopa listů, při výměně baterky jsem na listy ani na nic jiného na heli nešáhl. Využil jsem to k výměně pák za kovové, takže teď je hlava komplet v kovu. Od té doby cca 15 letů všechno Ok, stopa se ani nehne. Takže setové plastové páky nebrat...
Ty už máš vyměněné plastové páky z hlavy, takže se není čeho bát. Minulý týden jsem dal jednu baterku, stopa v pořádku. Dám 5 minut pauzu na zahřátí, vyměním baterku a při roztáčení rotoru to má najednou jiný zvuk. Stopa listů z ničeho nic tak 1,5cm rozdíl. Divný zvuk, neletělo to a vibrovalo. Prostě se z ničeho nic rozštelovala stopa listů, při výměně baterky jsem na listy ani na nic jiného na heli nešáhl. Využil jsem to k výměně pák za kovové, takže teď je hlava komplet v kovu. Od té doby cca 15 letů všechno Ok, stopa se ani nehne. Takže setové plastové páky nebrat...
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
To je dobra zprava, jsem rad ze jsem ty paky koupil, taky jsem tam dal pro jistotu align pricnou. Jeste me strasi ta puvodni hlavni hridel, jinou zatim nemam, ale bez listu jsem to roztocil a vibrace jsou minimalni. Jeste par dni a pujdu to prubnout. Jinak ten vrtulnik me zas tolik nestal, vedel jsem do ceho jdu. Nakoupil jsem postupne stabenici uz asi pred 4 mesici, pak elektroniku a celkem to dalo asi 5k...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Jak jsem psal pár příspěvků zpátky, jsem taky majitel a lítám. Vyřešil jsem spoustu problémů, které kit má po pár hodinách práce. Původně jsem přemýšlel nad origo Trex500ESP z flying-hobby.com pravidelné akce za 425 babek. Nakonec jsem vzal HK500GT. A když to vyhodnotím, tak bych asi už koupil origo ESP. Mám v plánu během cca 2-3 měsíců stejně koupit ESP, protože za tu cenu z flying-hobby to nemá konkurenci ani v HKčku. HK si nechám na zkoušení nových věcí, např. první looping bych na ESP neriskoval
Když si spočítám všechny investice do HKčka (například Turnigy motor mi přišel vadný, musel jsem koupit ten druhý z hobbycity), celokovový zadek, karbon listy vrtulky (plastové jsou nic moc), origo příčná hřídel, Align hlavní kola, HK Heli regl nemá soft start, takže nemůžu používat dva letecké módy, trueblood gumy do hlavy (HK se nedají použít, neskutečně měkké), kovové páky do hlavy, karbonové VOP a SOP plochy (zatím teda mám plastové, ale jsou měkké, takže přistání se musí realizovat velice opatrně)
Dále je potřeba zkrátit ocasní trubku a pohrát si s fénem s kabinkou, protože snad všem přišla pokroucená...
Rozhodně to není vhodné jako první heli, protože začátečník neodhalí případné problémy a bude se s tím trápit. Nicméně trošku zkušenější člověk si s tím může vyhrát.
Pokud ale chceš už rovnou super stroj, tak HK to není.
Když si spočítám všechny investice do HKčka (například Turnigy motor mi přišel vadný, musel jsem koupit ten druhý z hobbycity), celokovový zadek, karbon listy vrtulky (plastové jsou nic moc), origo příčná hřídel, Align hlavní kola, HK Heli regl nemá soft start, takže nemůžu používat dva letecké módy, trueblood gumy do hlavy (HK se nedají použít, neskutečně měkké), kovové páky do hlavy, karbonové VOP a SOP plochy (zatím teda mám plastové, ale jsou měkké, takže přistání se musí realizovat velice opatrně)
Dále je potřeba zkrátit ocasní trubku a pohrát si s fénem s kabinkou, protože snad všem přišla pokroucená...
Rozhodně to není vhodné jako první heli, protože začátečník neodhalí případné problémy a bude se s tím trápit. Nicméně trošku zkušenější člověk si s tím může vyhrát.
Pokud ale chceš už rovnou super stroj, tak HK to není.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych měl najednou 10k tak ESP asi taky koupim, je jasný že by se stím nemusely řešit problémy co s HK. Njn, ale takhle jsem to skoro v peněžence necítil a můžu zkusit 500 heli. Neříkám že je to luxus, ale vono mě to i baví:lol:
PepoPPP takže jěště je třeba vyměnit gumy v hlavě? Jak se projevuje ta měkost, zakmitává ocas nahoru dolu? A k tomu soukolí, takže nejde zkombinovat HK a Align, tedy koupit obe kola a ložisko orig? Kde se dobře objednávaj tyhle díly?
Moje kabina byla v poho, nezkroucená...
PepoPPP takže jěště je třeba vyměnit gumy v hlavě? Jak se projevuje ta měkost, zakmitává ocas nahoru dolu? A k tomu soukolí, takže nejde zkombinovat HK a Align, tedy koupit obe kola a ložisko orig? Kde se dobře objednávaj tyhle díly?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
To gamer007: Chápu, taky jsem investici do ESP hodně zvažoval a nakonec se stejně vydal cestou HK500GT, hlavně kvůli financím. Dá se určitě s HK levněji skočil do 500 heli, ale musí se právě počítat s těmi drobnými problémy. Pokud se s tím někdo nechce trápit a upravovat, to je lepší ESP. Mě to šroubkování taky baví, takže si HK určitě nechám, ale koupím ještě ESP na chvíle, kdy si bude chtít zalétat relativně bez technických problémů
HK chce hodně údržby, třeba to jednosměrné ložisko od Align nesedí, takže se musí použít HK ložisko, které nic nevydrží. 5 letů a už cvaká, takže zase rozdělat, vyměnit za nové a doufat, že nové vydrží déle
Než se uvede HK do letuschopného zalétaného stavu, tak to chce dost práce a znalostí.
Gumy v hlavě jsem měnil rovnou, ani jsem s nimi nelétal. Mám pár sad z USA: Trueblood dampers ještě když jsem objednával do HK450. Mám je z http://www.readyheli.com/Swashplate_leveler_head_dampers_s/107.htm
Stojí 6 babek jedna sada, což je fakt pakatel. Už když jsem jen hlavou protáhl příčnou hřídel a zkusil s ní bez gripů hýbat, tak se HK gumy mačkají. Truebloody jsou opravdu tuhé, takže určitě lepší. Navíc vydrží dlouho, takže nasadím a vyměňuju až při opravdu velké nehodě. Za minulý rok jsem na HK450 měnil jednou jedinkrát za cca 200 letů po nehodě. Origo HK by to určitě nezvládli.
Soukolí se skládá v zásadě ze 4 částí: hlavní kolo, autorotační kolo, pouzdro ložiska a samotné ložisko. Dají se libovolně kombinovat obě kola Align a HK. Nicméně pouzdro a ložisko zaměňovat nejde. Ložisko Align do HK pouzdra bude prokluzovat, protože je ložisko trošku menšího průměru. Naopak jsem to nezkoušel, protože Align pouzdro mám teprve teď objednané.
Gumy v hlavě jsem měnil rovnou, ani jsem s nimi nelétal. Mám pár sad z USA: Trueblood dampers ještě když jsem objednával do HK450. Mám je z http://www.readyheli.com/Swashplate_leveler_head_dampers_s/107.htm
Stojí 6 babek jedna sada, což je fakt pakatel. Už když jsem jen hlavou protáhl příčnou hřídel a zkusil s ní bez gripů hýbat, tak se HK gumy mačkají. Truebloody jsou opravdu tuhé, takže určitě lepší. Navíc vydrží dlouho, takže nasadím a vyměňuju až při opravdu velké nehodě. Za minulý rok jsem na HK450 měnil jednou jedinkrát za cca 200 letů po nehodě. Origo HK by to určitě nezvládli.
Soukolí se skládá v zásadě ze 4 částí: hlavní kolo, autorotační kolo, pouzdro ložiska a samotné ložisko. Dají se libovolně kombinovat obě kola Align a HK. Nicméně pouzdro a ložisko zaměňovat nejde. Ložisko Align do HK pouzdra bude prokluzovat, protože je ložisko trošku menšího průměru. Naopak jsem to nezkoušel, protože Align pouzdro mám teprve teď objednané.
gamer007 píše:Kdybych měl najednou 10k tak ESP asi taky koupim, je jasný že by se stím nemusely řešit problémy co s HK. Njn, ale takhle jsem to skoro v peněžence necítil a můžu zkusit 500 heli. Neříkám že je to luxus, ale vono mě to i baví:lol:
Zdravím chlapi
tak to tu už pěkně dlouho pročítám a skoro všichni až na pár vyjímek jsou zklamaný z toho" nádhernýho a levnýho vrťase". Já ne.
Za ty prachy je nějaká kvalita, pokud si musím něco upravit, rozebrat, přelepit - tak snad není problém - to musím udělat i s jinýma a ten kdo chce vybalit z krabice a jít to prubnout, tak se musí poohlédnout po něčem jiném, ale taky to musí zaplatit.
Za moji osobu jednoznačně doporučuji.
Tak letu zdar karel Kavka
T-rex 450 V2, HUGHES 500E, HORNET 3D PRO, RAPTOR 30, HK 500 GT
SPEKTRUM DX6i
----------------------------------------------------
HK 450, COPTER 450 CA
SPEKTRUM DX6i
----------------------------------------------------
HK 450, COPTER 450 CA
souhlasím
se smudlibrkem Na to jak mizerně pilotuji to lítá v pohodě, zalevno jsem se trochu naučil lítat a dávat to dohromady, ted mám 3 směsky Hk a copterx a míchám to jak to přijde do ruky. Když přijde rána jsem otrávený ale nerozbrečím se, protože dílečky jsou za pár korun a skládám to čím dál tím rychleji a zdá se i lépe, šroubečkování je taky bezva relax. Jinak narovnat jde všechno 
Tak myslím, že tohle přesně vystihuje jak se musí k HK 500 GT přistupovat. Jsem na tom úplně stejně
Žádná velká akrobacie, lítám s tím jako s letadlem, moje maximum je souvrat, rychlé a utažené osmičky metr nad zemí a už se pomalu odvažuju na looping, kde asi HK přijde ke své první ráně
Aby HK dobře a bezproblémově létalo, musí se prostě člověk smířit se šroubkováním a že někde něco občas nesedí já osobně řeším plnou krabicí dílů ať už z hobbycity a nebo originál Align (levnější díly, všechny osy, hlavní kola, apod.). Od každého dílu mám dva tři kusy a než třeba namontuju hlavní kola s ložiskem, tak to prostě kombinuju HK a Align dokud to nesedí správně. Někde se hodí Align, někde HK díl, tak to chce mít zásobu.
Zdravím Vás pánové ve spolek (a dámy)
Potřeboval bych poradit ohledně aku do T500/HK500
Potřeboval bych vědět zda někdo nevíte jestli do T500 lze použít aku
HYPERION VX G3 a to variantu 3,3Ah - jestli se vejde - a když ne tak co je potřeba vše upravit a nebo to prostě bude dost obtížné a zbytečné
......... normálně se 5tistovka krmí 2,2 - 2.6 Ah a ty se tam vlezou normálně bez problémů ale právě by mě zajímalo jek se vejde ta 3,3Ah varianta
kdyby někdo věděl tak prosím písněte - třeba i do SZ at tady moc neuhýbáme od původní diskuze
s pozdravem a díky za vaší pomoc ...........
Potřeboval bych poradit ohledně aku do T500/HK500
Potřeboval bych vědět zda někdo nevíte jestli do T500 lze použít aku
HYPERION VX G3 a to variantu 3,3Ah - jestli se vejde - a když ne tak co je potřeba vše upravit a nebo to prostě bude dost obtížné a zbytečné
......... normálně se 5tistovka krmí 2,2 - 2.6 Ah a ty se tam vlezou normálně bez problémů ale právě by mě zajímalo jek se vejde ta 3,3Ah varianta
kdyby někdo věděl tak prosím písněte - třeba i do SZ at tady moc neuhýbáme od původní diskuze
s pozdravem a díky za vaší pomoc ...........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
Nevím jak Hyperion, ale já lítám tyto Turnigy: http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9489
Velikost a váhu si můžeš přečíst na HK v tom linku. Standartně nesednou, kapota se nevejde. Seřízl jsem dremelem rám, pak je to v pohodě. Popis úpravy jsem tady dával pár dní zpátky.
Jinak mám další nepříjemné zkušenosti z ranního lítání. Těsně nad zemí při první baterce se objevilo nějaké cvakání. Přistanu, prohlídnu a na HK černém hlavní kole vylomený zub. Z ničeho nic i přes perfektní zubovou vůli. A dále už mi zase rachotí HK jednosměrné ložisko. Během 35 startů už 3tí. Takže řeším definitivním přechodem na celou sestavu (pouzdro, ložisko, hlavní a autorotační kolo) od Align. Je to ranec jako blázen, skoro tisícovka, ale už mě to přestává bavit. HK kola jsou jako bláto, navíc se to celé mele do osmičky...
Hned při příští akci na flying-hobby pořídím ESP a HK nechám na mlácení.
Velikost a váhu si můžeš přečíst na HK v tom linku. Standartně nesednou, kapota se nevejde. Seřízl jsem dremelem rám, pak je to v pohodě. Popis úpravy jsem tady dával pár dní zpátky.
Jinak mám další nepříjemné zkušenosti z ranního lítání. Těsně nad zemí při první baterce se objevilo nějaké cvakání. Přistanu, prohlídnu a na HK černém hlavní kole vylomený zub. Z ničeho nic i přes perfektní zubovou vůli. A dále už mi zase rachotí HK jednosměrné ložisko. Během 35 startů už 3tí. Takže řeším definitivním přechodem na celou sestavu (pouzdro, ložisko, hlavní a autorotační kolo) od Align. Je to ranec jako blázen, skoro tisícovka, ale už mě to přestává bavit. HK kola jsou jako bláto, navíc se to celé mele do osmičky...
Hned při příští akci na flying-hobby pořídím ESP a HK nechám na mlácení.
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX