Blade 400 3D

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
demolátor

#361 Příspěvek od demolátor »

Ahoj v spolek, nějak mi neleze do hlavy jaký je sistém u dx6i u tohoto
L 2 3 4 H
THRO CUR NORM 0 20,5 42 52,5 66
THRO CUR STUNT 34 42 51 66,5 89
THRO CUR HOLD 12,5 12,5 12,5 12,5 12,5

PITC CUR NORM 54,5 66 75 83,5 91,5
PITC CUR STUNT 33,5 45 63 80 100
PITC CUR HOLD 35 42,5 50 75 100
Ve vysílačce si zvolím v menu thro cur u normu se mi oběví post 3=50%, u stundu post 4=92,5%, u hold post H=0% ale tady je toho daleko víc(zkopírovano od klabačky) a ještě v jiném pořadí. U pitc cur to je to samé.
Nevíte prosím jaký v tom je systém??
Kde se mění otáčky rotoru???
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#362 Příspěvek od AdamProg »

demolátor píše:Ahoj v spolek, nějak mi neleze do hlavy jaký je sistém u dx6i u tohoto
L 2 3 4 H
THRO CUR NORM 0 20,5 42 52,5 66
THRO CUR STUNT 34 42 51 66,5 89
THRO CUR HOLD 12,5 12,5 12,5 12,5 12,5

PITC CUR NORM 54,5 66 75 83,5 91,5
PITC CUR STUNT 33,5 45 63 80 100
PITC CUR HOLD 35 42,5 50 75 100
Ve vysílačce si zvolím v menu thro cur u normu se mi oběví post 3=50%, u stundu post 4=92,5%, u hold post H=0% ale tady je toho daleko víc(zkopírovano od klabačky) a ještě v jiném pořadí. U pitc cur to je to samé.
Nevíte prosím jaký v tom je systém??
Kde se mění otáčky rotoru???

Postupujes tak ze zvolis treba Throtle curv a pak vyberes mod(napr. stunt), pak vyberes bod(L, 2,3,4,H), a pak teprve nastavujes hodnotu.
Takhle nastavis jen jeden bod, musis to pak opakovat pro vsechny body, az nastavis celou krivku(klik - letovej rezim, klik - bod, klik - hodnota).
michalval

#363 Příspěvek od michalval »

Nevím, jak jsi obeznámen se svým rádiem,ale to co píšeš jsou 3 křivky p pro plyn a tři křivky pro kolektiv (úhel náběhu listů), pro každý režim jedna (normal, stunt a autorotaci = throttle hold).
Pro Throttle Hold je to křivka zvaná přímka vodorovná :) s úrovní otáček 12,5% to, aby se Ti vypnul motor. Normálně by to mělo být na nule, ale kvůli určité nedokonalosti originálního regulátoru je to lepší takhle, aby se Ti zase nerozeběhnul motor po přepnutí autorotace.
No a to ostatní jsou křivky pro režim normal a pro stunt, vždy jedna pro plyn a jedna pro kolektiv.
Každá křivka má pět bodů v grafu a ty čísla od Klabačky jsou Y-ové souřadnice a body L,2,3,4,H jsou X-ové souřadnice.
demolátor

#364 Příspěvek od demolátor »

Moc díky za odpověd. Jsem asi natvrdlý tak se prosím nezlobte, ale zajmalo by mě jak mám vysoké otáčky(za minutu)a z toho co jste mi psali jsem to moc nepochopil jak to zjistit. Chápu že nezjistim přímo otáčky za 1 minutu ale zhruba se to dá zjistit podle toho co mám nacvakané ve vysílači ne??? ¨Ještě jednou mockrát děkuji za trpělivost s neznalími a za odpovědi. :roll:
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od AdamProg »

demolátor píše:Moc díky za odpověd. Jsem asi natvrdlý tak se prosím nezlobte, ale zajmalo by mě jak mám vysoké otáčky(za minutu)a z toho co jste mi psali jsem to moc nepochopil jak to zjistit. Chápu že nezjistim přímo otáčky za 1 minutu ale zhruba se to dá zjistit podle toho co mám nacvakané ve vysílači ne??? ¨Ještě jednou mockrát děkuji za trpělivost s neznalími a za odpovědi. :roll:

Otacky spolehlive zjistis otackomerem. Vypoctem to bohuzel jde jen hodne orientacne, protoze nezname charakteristiky motoru a regulatoru. Prevod spoctes presne, ale otacky moturku uz ne, priblizne jde spocitat maximalni otacky KV*U*ucinost, ale pri ruznych zatizeni a ruznych procentech na regulatoru, to uz muze byt jinaci. Zkus se kouknout na nejakou heli kalkulacku napr. http://dhrc.rchomepage.com/calc.htm . Ale jsou to spise vypocty na to aby si nesel do nejakych nebezpecnych otacek, nez na presny vypocet.
rikisali

#366 Příspěvek od rikisali »

Panove, rozhodl jsem se jit do toho Krev400 a snad nekdy bych si sel do skladacky T Rexe (az jednou ... mozna).

Cetl jsem hodne, ze lidi nadavaji na nabijecku, ktera je soucasti setu. Jaky mate nazor - mam si hned koupit nejakou nabijecku? kterou? ma byt do zastrcky nebo na autobaterku. Lidi pisou, ze nabji ze zdorje v PC. Muzete mi to prosim vysvetlit.
Neco podobneho se resilo i v tomto foru asi pred rokem, ale od te doby odteklo dost vody a veci se mohli zmenit.

Dekuji za odpoved.
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
michalval

#367 Příspěvek od michalval »

Setová nabíječka taky nabíjí, otázka je, jak kvalitně balancuje (neboli vyrovnává napětí jednotlivých článků). Čím kvalitnější nabíjení/ balancování, tím delší životnost baterky, a taky její kapacita, potažmo délka letu. Koupit jinou nabíječku podle mě má smysl. Ovšem odpověď na otázku "jakou ?" je na nekonečnou debatu.To je asi jako otázka jaké si koupit auto - je to otázka ceny, funkcí a výkonu. Regulérní nabíječkou s balancérem navíc můžeš nabíjet i jiné baterky, např. do rádia apod. Když pak vyměníš helinu za větší, nabíječka ti zůstane. Nejsem odborník na elektroniku - v sekci Elektronika toho najdeš mraky.
Jedna věc je nabíječka s balancérem a druhá je zdroj. Přes zdroj to nabíjíš ze sítě, bez zdroje z autobaterky. Předpokládám, že doma ze sítě budeš nabíjet taky, pokud doma nemáš zásobu autobaterek :) Je pár výjimek, kdy má nabíječka integrovaný zároveň zdroj, ale podle mě je to zbytečné.
rikisali

#368 Příspěvek od rikisali »

dik za odpoved, v ruznych vlaknech ruzni lide doporucuji ruzne. Treba nekdo doporucoval Raytronic C14. Kdyz se ale kouknu na nabidku Raytronic, tak nechapu kolikaticlankovou nabijecku mam chtit. Stacila by mi treba jen C10?
Kolikaticlankova baterka je vlastne v Blade400. Ty ale tvrdis, ze pro zacatek bych mohl zustat u setove nabijecky.
No a na vecsi helinu (do budoucna) by se mi hodila spise jaka nabijecka/balancer/zdroj.
Nechci vypadat jako lenoch, opravdu ctu toto forum, ale i ruzne teoreticke clanky na netu, ale prakticke veci (bez zakladni znalosti) - ktera baterka do ktere heliny a tedy jake ma mit nabijecka pro tu kterou helinu - se tam clovek nedocte.
Jeste mne napada, ze ta C14 ma i integrovany zdroj, proc si myslis, ze to nema smysl. Cenove to vyjde vyhodneji.
Blade mSR + DX5e
Draco Profipack

Traxxas E-Revo VXL 1/16
bigsam72

#369 Příspěvek od bigsam72 »

rikisali píše:Dovolim si otazku z uplne jineho soudku,
jsem skoro uplny zacatecnik v RC. Po par mesicich s Bladem mSR planuji na ven koupit Blade 400. Ten se prodava bud jako RTF vc DX6i nebo bez Tx a Rx. Vzhledem k tomu, ze jsem nasel novou Futubu FF7 ve sleve za 199liber, tak mi to prijde jako lepsi alternativa nez DX6 (celkem bude rozdil asi 80liber).
Dotaz - bude mi fungovat FF7 s Blade 400? Zvladne uplny amater v RC zapojit prijimac do heliny a sparovat s vysilacem? Bude mozna sparovat muj Blade mSR s novym vysilacem FF7 od Futuby? Budu muset helinu nejak zvlast nastavovat a zalitavat? Je tam jeste nejaky zadrhel, ktery mne vubec nenapadl.
Nebo si myslite, ze si nemam nic komplikovat a jit si do setu s DX6, ktery je jiz z vyroby zalitany?
Dekuji za odpovedi a komentare.

Vez ze je lepsi koupit TREX450PRO, a k nemu DX6i ... Ja sam mel cestu Blaxe CX3, Blade 400, TREX450PRO a ted mam jeste TREX500esp
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#370 Příspěvek od oskar 007 »

Zdravím všechny bladaře. Jak jste na tom s vybaní co se týče elektroniky v helině. Mám takový problém, že dnes za letu mi odešlo už druhé servo. Ty origoš serva nejsou nějak drahé ,ale má to cenu kupovat ty setové???
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
1one

#371 Příspěvek od 1one »

Ty origo serva jsou dobre tak do prvniho pádu. Pak bych je vyměnil za kvalitnější s kovovejma převodama. Ušetříš tim nervy i peníze.
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#372 Příspěvek od oskar 007 »

tak dík za potvrzení mého názoru. Ještě mi sem můžeš hodit odkaz čím bys to osadil ty. Mě se dnes ztalo to, že si tak visím a najednou jsem šel prudce po ocase na zem.... Jakž takž sem to ustál... Škoda je: vadné servo a lehce ohnutá ocasní trubka nahoru ale ve směru. asi ji nebudu měnit.
www.hrabanek-sroubky.cz
1one

#373 Příspěvek od 1one »

rikisali píše:dik za odpoved, v ruznych vlaknech ruzni lide doporucuji ruzne. Treba nekdo doporucoval Raytronic C14. Kdyz se ale kouknu na nabidku Raytronic, tak nechapu kolikaticlankovou nabijecku mam chtit. Stacila by mi treba jen C10?
Kolikaticlankova baterka je vlastne v Blade400. Ty ale tvrdis, ze pro zacatek bych mohl zustat u setove nabijecky.
No a na vecsi helinu (do budoucna) by se mi hodila spise jaka nabijecka/balancer/zdroj.
Nechci vypadat jako lenoch, opravdu ctu toto forum, ale i ruzne teoreticke clanky na netu, ale prakticke veci (bez zakladni znalosti) - ktera baterka do ktere heliny a tedy jake ma mit nabijecka pro tu kterou helinu - se tam clovek nedocte.
Jeste mne napada, ze ta C14 ma i integrovany zdroj, proc si myslis, ze to nema smysl. Cenove to vyjde vyhodneji.

Origo bat neni nic moc a je předražená. Druhou takovou už vžádném případě nekupuj. Co se týče setové nabíječky ... no nabíji ale řek bych že baterce spíš škodí. Dnes seženeš levné nabíječky s balancerem kolem 2-3 tis ,které uměj nabíjet do 6 článku až 10A, ,ta stačí. Co se týče zdroje,záleží jakým proudem chceš nabíjet. Já na doma mam takovej malej zdroj 5A z LCD monitoru. Doma nepotřeuju nabíjet rychle ,na place jo .Pokud nechceš utrácet tak použij jakejkoliv zdroj co da pár amper...viz PC zdoj... znej si vemeš jen ty káblíky kde je 12v
Blade 400 (prodán), T-rex 450 V2 (prodán) ,Trex 450 pro , Protos
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#374 Příspěvek od oskar 007 »

jo mám stabilizovaný zdroj a kněmu icharger 106 b. baterku mám jednu origo a pak nějaké obyč z číny, ale fungují. Nejraději bych prodal celého blada a pořídil něco jako rex 450 pro. Ale jsem student a vše si hradím sám :cry: takže sem rád za to co mám.
www.hrabanek-sroubky.cz
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#375 Příspěvek od oskar 007 »

kucí, a co takhle cykliku vybavit http://www.heliservis.eu/51|.d.hb2216mg ... dovka.html
asi na ocas taky nějaké dobré servo a měla by z toho být uplně jiná helina ne? Piště rady. Nebo to raději hodit do nějakého HK a blade prodát. Co vy na to?
www.hrabanek-sroubky.cz
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“