How high a how fast z HC.

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Katapult
Kontaktovat uživatele:

To muznik

#16 Příspěvek od Katapult »

To muznik:

Máš to video dobré,ale příliš krátké.Ten zázrak cos odečetl 40m a pak pokrsčuješ v metrech je brutus.Jak to odečíst když budu např.536 vysoko?Neukáže to přesně ta krabička?Potom po připojení?
j.e.n.i.k.82

#17 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

maroslong píše:Jó, jó "levnější"

Na HC si k tomu muzes prihodit i spoustu dalsich veci.. Od vyrobce si toho moc nekoupis... Na HC se samozrejme prodava nova verze, tak jak je u ni uvedeno. A to minimalne od poloviny lonskeho roku. Pokud to potrebujes nutne, tak si priplatis za EMS, coz u vyrobce take myslim nejde. Pokud nejsou Vanoce nebo Novy rok, tak neni prilis velky rozdil v dodaci dobe z USA a z HC.. A kde jsou ted tve priority :)

Katapult píše:Jak to odečíst když budu např. 536 vysoko?

Odecita se to vcelku snadno... Prejedes nad diodou prstem (proste zatemnis svetlo) a pocitas zablesky.. Tj. 5x blik pauza 3x blik pauza 6x blik a vysledek je 536m. Jen je treba spravne nastavit metry nebo stopy nez to zacnes pouzivat :)
muznik
Kontaktovat uživatele:

Re: To muznik

#18 Příspěvek od muznik »

to "Katapult"
Použití v házedle F3K je určité specifikum. Bylo to využito pro měření výšky výhozu. Tzn. po výhozu jsem šel hned dolů, nehledal termiku a odečetl výsledek. Odečítání větších výšek viz příspěvek výše. Po zapnutí si HowHigh pamatuje poslední naměřenou veličinu. Kalibraci tlaku (nad. výšky )provede po zapnutí napájení. U výrobce bývají většinou novější varianty. HC dokud nevyprodá starou zásilku nebere novou. Informoval jsem se u nich, kterou že to verzi mi tenkrát prodají a nebyli mi schopni odpovědět.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od maroslong »

j.e.n.i.k.82 píše:A kde jsou ted tve priority :)

Nechcem sa hádať, tak len stručne. V poslednej dobe mám zlé skúsenosti z Hong Kongskou poštou, aj osobné aj odpočuté z okolia. Posledná zásielka z HC pre kamoša mi prišla za 34 dní, momentálne je na ceste ďalšia už tri týždne... A nebývam na samote v horách... Ďalej rozdiel 1 či 2 doláre je podľa mňa nepodstatný a zanedbateľný. To, čo píšu na HC všeobecne beriem z veľkou rezervou, tiež z vlastných skúseností. A momentálne ide len o túto konkrétnu vec. Takže len preto z USA a nie z HK.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Lindbergh »

maroslong píše:
j.e.n.i.k.82 píše:A kde jsou ted tve priority :)

Nechcem sa hádať, tak len stručne. V poslednej dobe mám zlé skúsenosti z Hong Kongskou poštou, aj osobné aj odpočuté z okolia. Posledná zásielka z HC pre kamoša mi prišla za 34 dní, momentálne je na ceste ďalšia už tri týždne... A nebývam na samote v horách... Ďalej rozdiel 1 či 2 doláre je podľa mňa nepodstatný a zanedbateľný. To, čo píšu na HC všeobecne beriem z veľkou rezervou, tiež z vlastných skúseností. A momentálne ide len o túto konkrétnu vec. Takže len preto z USA a nie z HK.

Píše se mně to dost s těžkým srdcem, ale musím s tebou souhlasit. Mám podobné zkušenost, jen těch kontaktů z USA moc nemám. Mohl by jsi sem dát pár odkazů, odkud nakupuješ a máš kladné reference? Dík.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od maroslong »

Hm veľmi rád, ale nákupy z USA sa netýkajú modelárstva, ale mojej ďalšej veľkej záľuby – pool biliardu (nešlo o tovar, ale o poštu). U nás je bohužiaľ veľmi mizerný výber – malý trh. Takže konkrétne modelárske obchody neporadím.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Lindbergh »

maroslong píše:Hm veľmi rád, ale nákupy z USA sa netýkajú modelárstva, ale mojej ďalšej veľkej záľuby – pool biliardu (nešlo o tovar, ale o poštu). U nás je bohužiaľ veľmi mizerný výber – malý trh. Takže konkrétne modelárske obchody neporadím.

Jo jinak skleróza je hrozná nemoc...Tak až teď jsem si vzpoměl na toto vlkno... :roll:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=16641
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
jirad
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jirad »

Ahoj, How-High v2 mam a slape k plne spokojenosti.
Jako velky plus beru minimalni hmotnost, velikost a "placatost", vleze se kamkoliv. Dioda blika neprehlednutelne jasne a je krasne citelna i na slunci (za predpokladu, ze uzivatel zvladne pocitat do deseti :-)), coz se o led-segmentovym jednomistnym zobrazovacim prvku zrovna rict neda.
Vyblikani posledni maximalni vysky se aktivuje bud zakmitanim prstem pred diodou proti svetlu, nebo odpojenim a pripojenim napajeni.
Pokud neni k dispozici volnej kanal, da se v pohode krmit i z externi knoflikove baterky (moc nezere).
Mel jsem moznost ho nejakej cas vozit soubezne se Z-logem a dosazenou maximalni vysku meri +/- shodne, Z-log toho umi samozrejme vic.
Jinak zasilka od vyrobce z USA byla ve schrance ani ne za tejden po zaplaceni.
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od maroslong »

Tak How High 2 včera večer zaplatený, dnes ráno už prišiel mail že je odoslaný. Som zvedavý kedy dorazí. V tom Káčku je miesta ako v dámskych hodinkách. :)
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Katapult »

A jak poznám jedničku od dvojky,je to označené?
jirad
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od jirad »

Podle dostupnejch informaci vidim jeden rozdil v tom, ze u v1 musis zakmitat prstem pro vyblikani dosazene vysky po letu PRED odpojenim napajeni, jinak se ten udaj smazne, zatimco v2 si pamatuje posledni namerenou hodnotu i po odpojeni napajeni, takze Ti ji automaticky zablika pri pristim pripojeni na zdroj (pro aktivaci vyblikani lze u v2 krome kmitani prstu pouzit i odpojeni a pripojeni napajeni).
Druhej vyraznej rozdil je v moznosti zvolit si u v2 jednotky ft/m aktivaci "setupu" po zapnuti, zatimco v1 byla natvrdo bud v ft nebo v m, podle toho, co sis objednal (podle moznosti zmeny jednotek je ta verze asi nejsnaz rozlisitelna). Tipuju, ze uz stejne vsade koupis v2 :-).
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od maroslong »

Tak How High dnes dorazil z USA. Super, trvalo to 5 pracovných dní. Poštovné $2. Zajtra idem vyskúšať. :D
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Katapult »

Tak daj každopádně vědět....
Katapult
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Katapult »

Nazdar fšeckým,
dnes sem sa konečne rozhoupal a použil How High a ukázalo ně to 2088.Nevíte co to je?
Dík za radu.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od maroslong »

To je hodnota ktorá je tam od testovania vo výrobe (hoci v návode je písané 1000 až 1100, ja som mal 1050). Po prvom prekročení rozdielu výšky nad cca 15m sa táto hodnota prepíše nameranou hodnotou.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“