Victronix píše:Dneska jsem chtěl vyzkoušet lyže na Minimaga. Lítal jsem při -18°C. Prvních pět minut paráda. Letadlo bylo ode mě asi tak 80-100m a letadlo se zbláznilo. Nedokázal jsem je udržet a skončilo to pádem na čumák. Zlámaná vrtule, podvozek vohnutej, křídlo nalomený. Zkoušel jsem test - check range - a na těch cca 20 metrech v pravidelných intervalech - asi 1 nebo 2 sekundy se při přidaným plynu zapínal a vypínal motor. Zapnul - vypnul - zapnul - vypnul - zapnul - vypnul. Byl to šok.Zatím jsem nezjistil jestli to bylo přijímačem nebo vysílačem. Celkem mě to zamrzelo, protože je tam přijímač AR6200 a tomu jsem věřil. Nevím jestli to bylo vysílačem nebo přijímačem. Zítra to vyzkouším. Snad na to najdu čas.
Zkus zapnout vysílačku nechat ji pár minut na mrazu a zkontroluj monitor serv jestli ti na plynu nelítá ukazatel.Jo a koukni se na číslo serie jestli nemáš tu vadnou mám s tím dost zkušeností Usmívající .Ale už mám vše vyřešeno a vysílačka funguje jak má.Včera jsem to testoval při lítání s Cessnou vše v pořadku akorát baterie v letadle v takových mrazech nedávaj takový výkon
Dneska k večeru bylo cca. -8°C. Test "Check range" na vzdálenost odhadem 30 metrů odhalil, že spojení nefunguje jak by mělo. Zkusil jsem tedy druhý AR6200 a výsledek byl stejný. Prostě letadlo neposlouchá. Při normálním režimu (vypnutý Check Range)funguje vše jak má. Lítal jsem, ale radši jen nad hlavou.
Je to při tak nízké teplotě a na zasněžené pláni normální? Nebo mám vadný vysílač.
V létě jsem Check range zkoušel a fungoval i na 50 metrů krásně.
DX6i Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
po dnesnej nehode som stratil s prijimaca AR6200 ten sekundarny (mensi) prijimac. Bude mi prijimac fungovat aj bez neho a v akom dosahu?
dik za odpoved
Satelitní přijímač zajišťuje diverzitní příjem a multilink (příjem běží souběžně na dvou kanálech). Tím je dosaženo podstatně větší spolehlivosti přenosu.
Bez satelitního přijímače bude dosah zkrácený a pravděpodobně podobný, jako mají AR6100/AR6100e, tj. přijímače třídy parkflyer. Pro malé modely by to mohlo stačit. Rozhodně to nedoporučuji pro střední a vetší větroně.
Dále by mohl být problém při bindování - to závisí na konkrétním firmware přijímače.
Můžete mi někdo poradit, jak vyzkoušet DX6i-čko jestli funguje jak má a jestli vysílá? Koupil jsem starší vysílač a nový přijímač, jenže nejde spárovat (po minutě vůbec nic).
Bind konektor na svorkách BAT a napájecí kabel na svorkách Ch3.
miro-kawa píše:Můžete mi někdo poradit, jak vyzkoušet DX6i-čko jestli funguje jak má a jestli vysílá? Koupil jsem starší vysílač a nový přijímač, jenže nejde spárovat (po minutě vůbec nic). Bind konektor na svorkách BAT a napájecí kabel na svorkách Ch3.
Bind konektor na Batt a stavu z reglu na throtle u spektra by to mel byt ch 1.
Řeším zapojení a nastavení 4 servového křídla ve větroni Cularis. Křidélka chci zapojit každé zvlášť, ať se dá nastavit diferenciace a chci je používat i jako klapky vyklápěné vzhůru pro zvýšení přeletové rychlosti a butterfly. Klapky chci zapojit přes Y-kabel do GEAR, ale když jsem to zkoušel, tak se klapky vychylují navzájem opačně. Jak docílit, aby se vychylovaly stejným směrem?
Pokud se ti určitě nechce kupovat servorevers tak já dávám táhlo na opačnou stranu páky serva, pokud tam máš servo na plocho dělám holt zásah do uložení a servo o 180st. otočím.Lépe řečeno, dělal, kvůli těmto ůpravám jsem si koupil osmikanál (9) abych si to mohl namixovat.Zásahy do serva jsem nikdy nezkoušel ale návod jsem na to někde na netu viděl. Koupil jsem v HK "obávanou???" Turnigy 9X, combo assan 2,4 se 6a7k přijímačem, (na větroně je ale lepší RX 8k s plným dosahem cca 1200kč). a stálo to stejně co DX6i. Zatím jsem spokojen.
kde v dnešní době koupit levně dx6i s přijímačem? na HC už jí nevedou a TheBarnFloor jí má sice za 199usd ale 45usd to hází poštu a nenabídne mi to levnější
Vita_Valke píše:kde v dnešní době koupit levně dx6i s přijímačem? na HC už jí nevedou a TheBarnFloor jí má sice za 199usd ale 45usd to hází poštu a nenabídne mi to levnější
Bral jsem ji taky na TheBarnFloor. Když si ji dáš do košíku, cena spadne z 199$ na 165$. Nevím, proč to tak mají udělané