Victronix píše:tox232 píše:Victronix píše:Dneska jsem chtěl vyzkoušet lyže na Minimaga. Lítal jsem při -18°C.
Prvních pět minut paráda. Letadlo bylo ode mě asi tak 80-100m a letadlo se zbláznilo. Nedokázal jsem je udržet a skončilo to pádem na čumák.
Zlámaná vrtule, podvozek vohnutej, křídlo nalomený.
Zkoušel jsem test - check range - a na těch cca 20 metrech v pravidelných intervalech - asi 1 nebo 2 sekundy se při přidaným plynu zapínal a vypínal motor. Zapnul - vypnul - zapnul - vypnul - zapnul - vypnul. Byl to šok.Zatím jsem nezjistil jestli to bylo přijímačem nebo vysílačem. Celkem mě to zamrzelo, protože je tam přijímač AR6200 a tomu jsem věřil. Nevím jestli to bylo vysílačem nebo přijímačem. Zítra to vyzkouším. Snad na to najdu čas.
Zkus zapnout vysílačku nechat ji pár minut na mrazu a zkontroluj monitor serv jestli ti na plynu nelítá ukazatel.Jo a koukni se na číslo serie jestli nemáš tu vadnou mám s tím dost zkušeností Usmívající .Ale už mám vše vyřešeno a vysílačka funguje jak má.Včera jsem to testoval při lítání s Cessnou vše v pořadku akorát baterie v letadle v takových mrazech nedávaj takový výkon
Dneska k večeru bylo cca. -8°C. Test "Check range" na vzdálenost odhadem 30 metrů odhalil, že spojení nefunguje jak by mělo. Zkusil jsem tedy druhý AR6200 a výsledek byl stejný. Prostě letadlo neposlouchá. Při normálním režimu (vypnutý Check Range)funguje vše jak má. Lítal jsem, ale radši jen nad hlavou.
Je to při tak nízké teplotě a na zasněžené pláni normální? Nebo mám vadný vysílač.
V létě jsem Check range zkoušel a fungoval i na 50 metrů krásně.
Čau lidi Tak mám ten poznatek - čím je tepleji tím mám lepší dosah.
Dělá to někomu stejně? Nebo mám v háji vysílač?