AURORA versus FUTABA T8
No,aby me tady někdo nenařkl že si vymýšlím,tady je odkaz.Asi dva řádky před těma videi.
http://www.radiem-rizene-modely.cz/stor ... el-1HI1192
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Míra 66 píše:No,aby me tady někdo nenařkl že si vymýšlím,tady je odkaz.Asi dva řádky před těma videi.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Rc souprava
Ještě kdo jim za tu výměnu zaplatil?
Ne vážně,taky jsem chtěl auroru,zvítězila 8FG.Větší výběr přijímačů,jsou menší,6kanál u nás za 16 stovek,7kanál rovný 2tis.Dotykovej displej nechci,náchylnej na úraz i na spotřebu,v mrazech zatuhne.A telemetrie?zatím nedostupná,čidla drahá,doted nebyla a nikomu to nevadilo,v klidu lítal bez ní.Ceny čidel v rozmezí 800-1300kč-radši další přijímač.Za letu stejně nemůžu koukat na displej a na letové údaje k pozdějšímu přečtení se prodavá i jiná elektronika.Navíc čím víc toho je v modelu,tím větší možnost poruchy.Navíc i u futaby už se něco šušká o telemetrii,což souvisí s hlavní výhodou 8fg-upgrade softweru.Další plus je že je to vlastně 10kanál,a taky vzhled-je technicky střízlivá,aurora spíš poutovka.Já ji koupil za stejnou cenu jako stojí aurora.Je fakt že jsem dlouho porovnával,ale já si k futabě dokoupím modré páčky a bude hezčí. 
Rc souprava
Myslím že obidve by mali byť absolútne bez problému čo sa týka možností nastavenia.
Rozumiem sa počítačom tak to obrazne prirovnám k nim:
- Aurora mi pripadá ako notebook MSI s 22" obrazovkou - krásne na položenie doma na poličku, akurát prakticky trošku mimo. (myslené obrazne, akože má 10 kilo, vydrží na baterky 15 minut a občas čosi nefunguje úplne dobre - no ale nekúp to za tie prachy..).
- Tá Futaba je asi v pohode čo sa týka funkčnosti, ale prirovnal by som k sterému Psionu, funguje všetko, vydrží všetko, zvláda v praxi všetko normálne... akurát dnes už existujú malé netbooky ktoré sú kompatibilné s klasickým PC a dajú sa použiť veci ktoré výrobca nenadrátoval do romky.
Rozumiem sa počítačom tak to obrazne prirovnám k nim:
- Aurora mi pripadá ako notebook MSI s 22" obrazovkou - krásne na položenie doma na poličku, akurát prakticky trošku mimo. (myslené obrazne, akože má 10 kilo, vydrží na baterky 15 minut a občas čosi nefunguje úplne dobre - no ale nekúp to za tie prachy..).
- Tá Futaba je asi v pohode čo sa týka funkčnosti, ale prirovnal by som k sterému Psionu, funguje všetko, vydrží všetko, zvláda v praxi všetko normálne... akurát dnes už existujú malé netbooky ktoré sú kompatibilné s klasickým PC a dajú sa použiť veci ktoré výrobca nenadrátoval do romky.
Rc souprava
8FG mám teprve 3 týdny-na mé modely elektrolety do rozpětí 1.5m a easy glidera bohatě stačí.Až na léto plánuji velkého větroně + elektru na 7 serv.Ale v podstatě si myslím že nikdo nevyužívá rc soupravu na víc jak 30-40% i kdyby byla sebedražší.Každý si musí vybrat co potřebuje.Ale jsou si tak nějak vyrovnané.
Rc souprava
Soft nejde,u futaby ano.Ještě jen k funkcím-je hezké mít hodně čudlíků a možnost přiřadit všechno ke všemu.Jenže kdo si to má pak na letišti pamatovat? 
Re: Rc souprava
sigi123 píše:-je hezké mít hodně čudlíků a možnost přiřadit všechno ke všemu.Jenže kdo si to má pak na letišti pamatovat?
Keď máš svoj vysielač a na všetkých modeloch to máš rovnako, tak si to pamätáš poslepu a proste bez rozmýšlania len siahneš kam treba. Samozrejme, mať priradenie pre každý model inak, by asi bol pekný chaos.