Motory Turnigy s označením TR,neboSK ?
hobit22 píše:"Jaký je rozdíl mezi TR a SK " nedozvěděl vůbec nic.
Informácia, že sa jedná o dva rôzne motory z rôznych výrobných rád jedného výrobcu (TR-nižšia, SK-vyššia), o motory iných rozmerov, s iným tvarom predného a zadného čela, s inou lamináciou, inými ložiskami a iným hriadeľom, dostal si odkazy na katalógové listy oboch motorov hneď na prvej stránke tejto diskusie.
Čo iné si očakával ako odpoveď?
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Omlouvám se M2, ale Hobit má pravdu - asi nechtěl diskuzi o účinnostech, diagramech a výpočtech. Prostě položil jednoduchou otázku, na kterou dostal vlastně odpověď až teď na konci od Tebe. Já to četl celý, protože mne to zajímá a díky své el. orientaci vím o čem je řeč. Motory jsem počítal naposled ve škole, tak jsem se tu alespoň po 30 letech prohnal mozkové dnes již vetché závity. Tedy odborníci díky
To Katapult : Ale jako v tý reklamě - stačí říct že vám chutná. Jo, jsem posedlý lítáním, letadly, mám něco nalítaný s velkejma, ale s malejma málo. troufám si říct, že za těch 7 let po návratu k modelařině těch 150 hodin se podařilo. A to v létě lítám dle počasí taky každou volnou chvíli. Jedno poletování cca 1 hod čistého času, 365 dní v roce - 1/2 neletové počasí, 1/2 z 1/2 jiné povinnosti,??% lenost, ??% jiný důvod - úhrnem 30h/rok čistýho času
. Teda pokud Tě to neživí - a to bych Ti těžce záviděl 
To Katapult : Ale jako v tý reklamě - stačí říct že vám chutná. Jo, jsem posedlý lítáním, letadly, mám něco nalítaný s velkejma, ale s malejma málo. troufám si říct, že za těch 7 let po návratu k modelařině těch 150 hodin se podařilo. A to v létě lítám dle počasí taky každou volnou chvíli. Jedno poletování cca 1 hod čistého času, 365 dní v roce - 1/2 neletové počasí, 1/2 z 1/2 jiné povinnosti,??% lenost, ??% jiný důvod - úhrnem 30h/rok čistýho času
geo
Ad kecy na verejnom fóre
- no a čo, tu si každý môže písať čo chce, a zároveň každý musí rátať s tým že sa vždy nájde niekto kto mu bude z akéhokoľvek dôvodu odporovať (to je jedno či opodstatnene).
- keď to budú konzultácie za ktoré sa platí na hodinu, môže ten čo to platí človeka poslať do prdele že na tieto reči nie je zvedavý... ale tu?
- z takmer každého z príspevkov sa vnímavý človek môže poučiť. Niekedy nie celkom k téme a viac k psychológii, ale to predsa nevadí..
Ad 30 hodín za rok,
- lietam strašne málo.. ano keď mám na nabitie aku 2:30 (dvaapol minúty) motorového času, ťažko budem mať šancu tú hodinu denne _motorového_ času dosiahnuť.. takže možno mám za 5 rokov na Mege nabehaných 200 minút.?
...ale keď mám polomaketu čo letí celý čas na motore, aj keď na nižšom výkone, a aku vydrží vyše 15 minút na jedno nabitie (dlhšie ako trvá nabíjanie, či už NiCD alebo A123), a nebodaj má človek dve sady aku, tak je to o úplne iných číslach a z 3 hodín na letisku budú aj viac než 2 hodiny motorového času. A to teda niekto lieta oveľa viac.
Ad farba a tvar prepážky,
hm. Nenapadlo ma že by človek fakt nevidel na obrázky a pýtal by sa na fóre aký je rozdiel medzi červenomodrým motorom a čiernostrieborným..
..Ale budiž, ak to potreboval počuť, tak sorry že som nepochopil otázku - myslel som že ho bude zaujímať práve to, koľko to žerie a koľko z toho ide na teplo, prípadne akú teplotu vydrží vinutie a čo znesú osky a ložiská..
- no a čo, tu si každý môže písať čo chce, a zároveň každý musí rátať s tým že sa vždy nájde niekto kto mu bude z akéhokoľvek dôvodu odporovať (to je jedno či opodstatnene).
- keď to budú konzultácie za ktoré sa platí na hodinu, môže ten čo to platí človeka poslať do prdele že na tieto reči nie je zvedavý... ale tu?
- z takmer každého z príspevkov sa vnímavý človek môže poučiť. Niekedy nie celkom k téme a viac k psychológii, ale to predsa nevadí..
Ad 30 hodín za rok,
- lietam strašne málo.. ano keď mám na nabitie aku 2:30 (dvaapol minúty) motorového času, ťažko budem mať šancu tú hodinu denne _motorového_ času dosiahnuť.. takže možno mám za 5 rokov na Mege nabehaných 200 minút.?
...ale keď mám polomaketu čo letí celý čas na motore, aj keď na nižšom výkone, a aku vydrží vyše 15 minút na jedno nabitie (dlhšie ako trvá nabíjanie, či už NiCD alebo A123), a nebodaj má človek dve sady aku, tak je to o úplne iných číslach a z 3 hodín na letisku budú aj viac než 2 hodiny motorového času. A to teda niekto lieta oveľa viac.
Ad farba a tvar prepážky,
hm. Nenapadlo ma že by človek fakt nevidel na obrázky a pýtal by sa na fóre aký je rozdiel medzi červenomodrým motorom a čiernostrieborným..
..Ale budiž, ak to potreboval počuť, tak sorry že som nepochopil otázku - myslel som že ho bude zaujímať práve to, koľko to žerie a koľko z toho ide na teplo, prípadne akú teplotu vydrží vinutie a čo znesú osky a ložiská..
To Coro - v žádném případě jsem nikoho nenapadal ani neosočoval. Plně souhlasím s Tebou, že zde může v souladu s pravidly fóra říct resp napsat svůj názor každý. Jen jsem podotkl, že Hobita (doufám, že jsem mu rozuměl správně) zajímalo co nebo do čeho jít raději. Protože v cenách se tyhle dvě alternativy moc neliší. Data od profíků mu třeba moc neříkají - ale abych se Hobita nějak negativně nedotkl - prostě jsem si to asi vyložil jinak, prosím všechny kterých se můj příspěvek dotkl - omlouvám se
Ad času týkající se - těch 30h u mne je se vším co lítá z mého hangáru - nikoliv na jeden motor, jednu akku. Pravda je že mé baterie mají víc cyklů a provozních hodin než motory - mám jich méně než motorů.
Jak již tady bylo několikrát na fóru použitý téma China vs Ostatní, tak je to určitě jen o použití, využití, kapse. Např českých výrobků by na prstech spočítal a to ještě pár jich už počítá předat do Číny výrobu....
Všichni víme, že jsou z Asie sr...y ale taky jsou věci které všichni tady vychvalují a přitom jsou tam vyráběny. A vůbec mne ta výroba tam netěší, ale víte kolik by stála vysílačka vyrobená u nás???
To bych asi lepil modely z papíru a nelítací ...
Ad času týkající se - těch 30h u mne je se vším co lítá z mého hangáru - nikoliv na jeden motor, jednu akku. Pravda je že mé baterie mají víc cyklů a provozních hodin než motory - mám jich méně než motorů.
Jak již tady bylo několikrát na fóru použitý téma China vs Ostatní, tak je to určitě jen o použití, využití, kapse. Např českých výrobků by na prstech spočítal a to ještě pár jich už počítá předat do Číny výrobu....
geo
geo píše:.....Všichni víme, že jsou z Asie sr...y ale taky jsou věci které všichni tady vychvalují a přitom jsou tam vyráběny. A vůbec mne ta výroba tam netěší, ale víte kolik by stála vysílačka vyrobená u nás???
![]()
To bych asi lepil modely z papíru a nelítací ...
Neber (a nikto) to tak osobne, však sme tu len tak aby sme sa zabavili, lebo nemôžme momentálne lietať
Jednoznačnú odpoveď nemohol dostať, je predsa obrovský rozdiel medzi režimom v akom bude motor použitý v rôznych modeloch..
Na to dostal radu pozrieť si ku každému grafy, a potom prebehlo vysvetľovanie že Ohmov zákon zrejme platí - to hádam nikomu vadiť nemusí.
On je napríklad rozdiel pre mňa, či mi žerie motor naprázdno 2A alebo 600mA , keď lietam 10 minut na 4A odberu, ale pre štart a blbnutie mám 20A max. Nebudem optimalizovať na tých 20A, radšej na odber takmer naprázdno.... Ale pre vetrone ktoré motor zapínajú len naplno, je nejaký odber naprázdno takmer nepodstatný.
Vraj SK sú lepšie, a mňa osobne znechutili.. Keby ma do nich niekto natlačil, mohol by som hrať urazeného.
Čo je lepšie, Audi alebo Toyota?
Inak to že čína je šmejd, takto to zjednodušiť je úplná blbosť. Vyrobia v takej kvalite ako sa objedná, zodpovedá cene. Už som niekde písal že sa tu tvárime ako majstri sveta ale pritom sme rozvojová zem.. nám chodí vlak z blavy do košíc 6 hodín.. a v tej číne chodí 300km/h a stavajú ďalšie..