sám nemám na autorataci koule ......bojim bojim
ale pokud bych se já učil přistání v režimu autorotace tak bych asi začal nejdříve přistání z nějaké dejme tomu 4-6m víšky takzvaně si osahat tu hranici toho kdy nosný rotor má listy v +ových hodnotách a rotor stále vrtulník brzdí v pádu či je schopen zastavit nad zemí - kolik je rezrva energie v rotujících listech a pak bych asi chvilku nechal být autorotaci autorotací - týden v poho lítal a pak bych to znova zkusil - ono se to člověku postupně rozleží v hlavě začne si dávat věci do hromady (popřípadě se někoho zeptá)
a pakby následovalo přistání z daleko podstatně větší víšky při rychlejšim dopředném letu (myslím si že poprvé zkoušet autorotaci stylem ,,vylítnu kam to pude a pak to tam cvaknu bez dopředné rychlosti..." je chyba největší..... (no nevim můj názor......) někdo tu psal že je lepší přistávat při protivětru ANO ale jde to zcela nahradit tou rychlostí v dopředném letu..... a pak tu zazněla od někoho dobrá rada aby se brzdilo couvaným letem kdy nehrozí poškození vyrovnávacího rotoru při nesnázích pilotáže ale rdim k tomu nejprve doma nacvičit na simu - jinak průser !!!!
za tu chvilku co létám jsem použil autorotaci jen 3x ale nikdy to nebylo úmyslně pokaždý to bylo kůly kvlitě použitých materiálů - komponentů
ale musím na druhou stranu uznat že pokud člověk je v nesnázích ani ho nenapadne že před tim nikdy neautorotoval ......... asi se toho zbytečně bojím.....
a jestli bych mohl poprosit kdyby někdo tu viděl že jsem napsal úplnou hovadinu - byl bych rád aby mě někdo opravil ...... děkuji
s pozdravem ............
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta

...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)