létání v děšti? Asi jo.
-
OuvejAchich
To by mohlo být dobré. Hydrofobní, oleofobní, špína se snadno odstraní, stačí jen tenoulinká vrstvička, atd.... Využití v modelařině by se jistě našlo. Ze spalováků by se hnedle líp utíral olej, houbolety by nebyly otlapkané, napadá mě toho ještě dost. Docela rád bych si to vyzkoušel, třeba se opravdu povedl vyvinout "zázračný" prostředek. 
"Cuiusvis hominis est errare;
nullius nisi insipientis in errore perseverare."
A motor tím půjde nastříkat aby se tam nedostala voda?
Třeba u houboletů mám elektroniku buď venku nebo není proti dešti úplně maximálně chráněná.
Jinak co vím tak ty vejce se dávaly na zimu do vápna a na jaře se vyhazovaly protože většina byla úplně zkažená a nebo to chutnalo jako to vápno
Tomu se říkalo to vodní sklo?,nebo si to pletu?
No nechám se překvapit co z toho nakonec vyleze (nemyslím ty vejce, ale to sklo na modely)

Jinak co vím tak ty vejce se dávaly na zimu do vápna a na jaře se vyhazovaly protože většina byla úplně zkažená a nebo to chutnalo jako to vápno
No nechám se překvapit co z toho nakonec vyleze (nemyslím ty vejce, ale to sklo na modely)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Re: létání v děšti? Asi jo.
kovaco píše:Zdravím profíky.
Jaký máte názor na nový objev, kterému se říká vodní sklo? Pomůže nám létat v dešti?
OK53
Aniž bych se chtěl někoho dotknout, myslím si, že zde řešíte blbosti... Létání v děšti???
1. Proč?
2.Když už nastane déšť, záleží na tom, jaké je povahy. Když to bude náhlá letní průtrž nedejbože s blesky, přistanu okamžitě nouzovým sestupem, bleskově vše sbalím a šup do auta nebo do budovy, je-li nablízku. Je-li to takové lehké mžení či mrholení, létám v klidu dál...
3. Většina letadel či heli má dnes takovou povrchovou úpravu, že běžný déšť konstrukci nevadí. Pokud je to balsa s papírovým potahem nedostatečně impregnovaným, pak možná ano.
4.Kritickým místem je eletronika,elektroinstalace, popř. serva montovaná vně u akrobatů a heli. Tam žádný sebelepší spray z principu nepomůže.
5.Problémem může být i nekrytý Tx a stékání vody po kniplech a anténě dovnitř. Vím, že existují návleky proti dešti ale že by někdo šel lítat cíleně, když začne slejvák...?
-
were
- Kontaktovat uživatele:
http://www.inovace.cz/zajimavosti/tekut ... ve-spreji/
nevim co jsi na tom nemoh najit - z popis jsem tusil, ze se jedna o nanotechnologii a tak jsem zkusil najit "nanosklo" a tohle je hned prvni co mi to vyhodilo
nevim co jsi na tom nemoh najit - z popis jsem tusil, ze se jedna o nanotechnologii a tak jsem zkusil najit "nanosklo" a tohle je hned prvni co mi to vyhodilo
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
Mirek J. píše:3. Většina letadel či heli má dnes takovou povrchovou úpravu, že běžný déšť konstrukci nevadí. Pokud je to balsa s papírovým potahem nedostatečně impregnovaným, pak možná ano.
Ja jsem hodne letal ted v zime - a houboletum teda vlhkost vadi jako sfina.
Genagen píše:Mirek J. píše:3. Většina letadel či heli má dnes takovou povrchovou úpravu, že běžný déšť konstrukci nevadí. Pokud je to balsa s papírovým potahem nedostatečně impregnovaným, pak možná ano.
Ja jsem hodne letal ted v zime - a houboletum teda vlhkost vadi jako sfina.
Jo? A co Ti to s nimi dělalo?
-
OuvejAchich
simonpk píše:zdravim myslite ze by se to dalo pouzit i na epp ?
Je to velice pravděpodobné. Neobsahuje to žádná agresivní rozpouštědla, do směsi se k nanočásticím křemičitého písku (skla) přidá pouze voda nebo ethanol, dle aplikace.
"Cuiusvis hominis est errare;
Zároveň je lze snadno omýt vodou nebo otřít vlhkým hadříkem.
Povrchy, které je obvykle nutné drasticky sterilizovat žíravinami, se při potažení tekutým sklem daly udržovat jenom horkou vodou
To si nějak protiřečí, ne? A jak by se dalo lítat v dešti nebo jak by to přežilo polití kafem?
Zdroj: osel.cz