HK 600 GT - je tu nějak nudno:-DDD
dobře, to s tím Haity je super příklad. Ale opravdu by mě zalímalo, čít toto vybavit - už z principu použít komponenty z HK a porovnat cenu s Rexem - GYRO, serva, baterky, motor. Co použít ? A za kolik. A kolik by stál celý balík i s dopravou a s jakým by sedalo počítat clem a DPH tzn kolik bude výsledná cena při použití všeho z HK. Díky
- Kenny McCormick
Re: Něco tu nehraje
orel píše:Pánové,kdyby bylo skutečností vše co se tady mele o klonech slavného
T Rexe (ten taky není žádná velká sláva),tak vzledem k počtu kusů
prodaných klonů by muselo být po celém světě následkem rozpadnutého
vrtulníku ve vzduchu více mrtvých ,jak na Haiti.
Pravda je někde uprostřed.
Dobry postreh...
Ja suhlasim s nazorom, ze ked sa to ma osadzovat porovnatelnou elektronikou s Align ESP, tak sa to ani neoplati. Cize skor nejakou overenou lacnejsou. Cena by sa inak prilis priblizila "originalu", ale kvalita kitu je iste o nieco nizsia. O kolko, to ukaze cas a "bohatsi" uzivatelia, co budu vychytavat muchy.
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
petrpetr píše:AdamProg píše:... Ale nejsem presvedcen ze by to melo zvednout cenu az na orginal...
tak já tě přesvědčím.
HK600
Drak 2600
Listí 2000
motor 2000
ESC 2000
Bec + bat 1000
Potrženo sečteno 9600.
T-Rex 600 ESC se dá koupit za 11k. Stojí úspora 1400 za to utrpení svatého Šebestiána? Upravovat vrtulník, měnit hned hřídele a šrouby?
Jiná situace nastává v okamžiku kdy si do 600 koupíš listí za 17$ regl za 30 atd. V tom případě dobře ti tak.
A za další, nemusím posílat HK na ultarazvuk nebo na rengen, co je to zač jsem jasně viděl už po desátem letu.
no myslim ze tam usetris i trochu vic ... listi 500-1000KC(uhlik) , motor nakejch 1000KC a trexe 600 kit ESC poridis minimalne za 12 000KC levneji jsem ho nenasel.
kazdopadne to je k zamysleni,protoze komplet vybavena heli s 1x baterkou dovoz cina , align bude stat nakejch 18 000Kc a hk vychazi tak okolo 14 500KC coz je uspora nakejch 3 500 kc ale kde mas jeste postovne a jistotu ze ti to nezadrzi celnici a nezaplatis dph.
jinak pokud pujdu do teto velikosti urco koupim tady v ČR origo align 600 ESP kit nakejch 12 000Kc a elektroniku dokoupim v cine (batreky,serva cyklika,gyro,servo vrtulka)coz bude uspora na cene za elektroniku i postovnym proti kompletne vybavene heli pripravene k letu
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
-
petrpetr
- Kontaktovat uživatele:
dj_krata píše:...no myslim ze tam usetris i trochu vic ... listi 500-1000KC(uhlik) , motor dobre fungujici sestavy heli...
Ceny jsem bral za věci které jsou srovnatelné s tím co najseš v krabici spolu s Rexem. Mužeš tam osatit motor za 130$ nebo za 30$. Jaký tam bude rozdíl si umíme všichni představit.
T-rex 600 za 11K jsem našel na ebay. Poštovné a clo do toho motat nebudu protože to zaplatíš u obého. I když u toho HK praděpodobně o něco málo víc protože je objednávka složena z více dílčích částí, každá má vlasní obal nebo krabici. T-rex přijde v jedné. Když cokoliv vyndáš tak už to tam nevrátíš nikdy tak aby šla krabice zase zavřít. Mám podezření, že jim to tam do těch krabic skládají přeborníci na tetris. Bude to rozdíl v poštovném 00 nic. To jen tak pro zajímavost.
Budu li se držet tvého výpočtu a úspory 3500 a od ní odečtu něco na díly které hned od začátku budu muset vyměnit (hřídele, šrouby, převodové kolo atd. Protože tomu tak u všech HK doposud bylo), dále, když odečtu několik hodin laborování nad řešením oněch již zde zmiňovaných "kurvítek" , tak je rozdíl v ceně 0.
Nechci se zde pouštět do polemiky nad kvalitou HK600. Neviděl jsem to, v ruce jsem to neměl. Ale doposavaď mě Hobbyking nepřesvědčil o kvalitě produkovaných strojů.
Pouze se tu snažím poukázat na fakt, že se HK600 a ani jakékoliv jiné HK prostě nemůže vyplatit.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
Kotvik píše:Napadla mně jedna věc:
- přineste někdo kovový HK (je jedno jestli 250/450/500/600) resp. hlavní díly rotoru a tak.
- dodáme kovový Align to samý
a nechám to v práci zrentgenovat případně udělat kapilární zkoušky povrchových vad a tvrdosti
A porovnáme!
Takhle je to jen ...co by...kdyby...
BTW ve vzduchu se mi par metrů před obličejem rozpadl Mini Titan SE, takže člověk si musí dávat pozor i když lítá s jak vy říkáte "značkovým" strojem
Tak to bych bral HK450;) Klidne bych si nechal zregenovat i znackove dily. Aspon by mel clovek jistotu ze v tom nejsou zadne vady(skryte vady sou nejzradnejsi a clovek je bezne nema sanci odhalit).
Jestli to myslis vazne pockal bych az budu mit po nejake vetsi havarce, nechce se mi to jen tak rozebirat a zase skladat
Osobne se domnivam, ze sety Align sou velice vyhodne, hlavne pokud clovek schani vrtulnik s kvalitni elektornikou. V tom pripade je to nejlevnejsi cesta. Zkuseni ji doporucuji protoze je nejlepsi.
Problem vidim jenom v tom, pokud clovek chce jinou elektroniku, nez je v setu. Bud chce clovek neco jeste lepsiho, coz je malo pravdepodobna varianta, ale treba mu lezi v supliku cela vybava z neceho jineho. Pokud by koupil set, musel by elektroniku rozprodat, a to pravdepodobne s velkou ztratou.
Casta varianta je, ze spise lidi chteji co nejlevnejsi eletroniku, a co nejlevnejsi porizovaci cenu. Tato cesta je riskatni, v tom ze to nebude fungovat, tak jak ma. Hold cesta kompromisu.
Proto myslim ze pokud clovek na to ma, a nechce riskovat, a mozna neco doresivat, tak at jde rozhodne do setoveho orginalu.
Ale pokud, presto se clovek chce v tom stourat a pravdepodobne dost usetrit, tak je prima ze jsou fora, kde se muze poradit, a zjistit od tech co se v necem spalili, aby to nekupoval, a nebo jak to vyresit.
Pokud clovek zustane u teto sestavy tak usetri, ale vetsinou si clovek poridi stejne pak kvalitnejsi elektorniku, kterou kdyby koupil, hned tak by ve vysledku usetril.
Kazdy mate v podstate pravdu, otazka jak se vyvetvy vyvoj konkretniho modelare. Dobry je si take uvedomit, ze tak nebo tak prodelavame v podstate vsichni(krom mozna tech co to zivi), je to proste konicek a ten neco stoji, minimalne cas(v rc jeste dost penize).
Tot muj nazor ke klonum.
Mozna sem mel stesti, ale me nizko rozpocotova HK450 leta, ale musel sem vyresit nektere problemy(nejvetsi zasekavani vrtulky do smerovky, nahon vrtulky, sroubky).
O HK600 myslim ze je moc nebezpecne ji osazovat levnou elektronikou, davat do toho drahou, uz neni moc vyhodne. Nesel bych do toho.
Problem vidim jenom v tom, pokud clovek chce jinou elektroniku, nez je v setu. Bud chce clovek neco jeste lepsiho, coz je malo pravdepodobna varianta, ale treba mu lezi v supliku cela vybava z neceho jineho. Pokud by koupil set, musel by elektroniku rozprodat, a to pravdepodobne s velkou ztratou.
Casta varianta je, ze spise lidi chteji co nejlevnejsi eletroniku, a co nejlevnejsi porizovaci cenu. Tato cesta je riskatni, v tom ze to nebude fungovat, tak jak ma. Hold cesta kompromisu.
Proto myslim ze pokud clovek na to ma, a nechce riskovat, a mozna neco doresivat, tak at jde rozhodne do setoveho orginalu.
Ale pokud, presto se clovek chce v tom stourat a pravdepodobne dost usetrit, tak je prima ze jsou fora, kde se muze poradit, a zjistit od tech co se v necem spalili, aby to nekupoval, a nebo jak to vyresit.
Pokud clovek zustane u teto sestavy tak usetri, ale vetsinou si clovek poridi stejne pak kvalitnejsi elektorniku, kterou kdyby koupil, hned tak by ve vysledku usetril.
Kazdy mate v podstate pravdu, otazka jak se vyvetvy vyvoj konkretniho modelare. Dobry je si take uvedomit, ze tak nebo tak prodelavame v podstate vsichni(krom mozna tech co to zivi), je to proste konicek a ten neco stoji, minimalne cas(v rc jeste dost penize).
Tot muj nazor ke klonum.
Mozna sem mel stesti, ale me nizko rozpocotova HK450 leta, ale musel sem vyresit nektere problemy(nejvetsi zasekavani vrtulky do smerovky, nahon vrtulky, sroubky).
O HK600 myslim ze je moc nebezpecne ji osazovat levnou elektronikou, davat do toho drahou, uz neni moc vyhodne. Nesel bych do toho.
AdamProg píše:Osobne se domnivam, ze sety Align sou velice vyhodne, hlavne pokud clovek schani vrtulnik s kvalitni elektornikou. V tom pripade je to nejlevnejsi cesta. Zkuseni ji doporucuji protoze je nejlepsi.
Tot muj nazor ke klonum.
jj souhlasím ale uvidíš že se tady steně bude obden řešit dotaz začátečníka chci něco levného ale zároveň kvalitního ...........
a obtři dny HK 600 .......... (to samí v bleděmodrým......)
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta
...)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
T-rex 500 CF-> po ráně ->GF
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro)
Ahoj, můžu se také přidat a dám své zkušenosti s nákupem heli - já jsem po úvaze šel do T-REX 600 NSP ze zahraničí, v setu byl govík, motor, 2v1 jednotka, listy, druhá Canopy a výfuk. Kupoval jsem za 600 dolarů od flying-hobby - mají tam super akce které trvají vždy 24 hodin po 17:00 se vždy dává nová, určitě můžu doporučit, levnější jsem nenašel. U HK-600 bych se bál - je to už opravdu létající sekačka a kdyby se něco .... tak bych u toho nechtěl být, takže radši volím orig. a mám klid v duši.
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
- Kenny McCormick
Peteer píše:levnější jsem nenašel.
najviac konkuruje a v niektorych modeloch je lacnesi tento predajca
http://www.helipross.com/t-rex-600-nitr ... 60npl.html
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
hk
aby nebylo nudno.... http://www.youtube.com/watch?v=umooesw2GLc
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Tak dobře
nostromo píše:Takze HK500gt jsem nestavel, mel jsem, ale vzdal jsem to, kdyz jsem to videl.
Ted trochu pocty, co bych vymenil, abych byl spokojeny a mel jistotu:
Orig. T-rex 500ESP stoji 620$-135$serva-100$regulator-90$motor = 195$
HK-500GT
stavebnice 80$
co bych vymenil za orig. Align nebo jine:
loziska 18$
drzak serva vrtulky 7$
volnobezka 8$
smerovka 18$
hridele 10$
gumy 4$
sroubky
Celkem 145$ - 155$, takze celkovy rozdil je cca 1000Kc, coz mi prijde uplne zanedbatelne.
Takze porad si myslim, ze se to nevyplati. Je mozne, ze jsem se nekde prekoukl, je to jen orientacne
A nejsem si jisty, zda HK nema unasece vrtulky plastove, protoze T500 je ma myslim kovove
Kde mají draka T-rexe 500 za 190 dolarů ??? Hned si ho objednám.
- Kenny McCormick
Re: Tak dobře
LaKrem píše:nostromo píše:Takze HK500gt jsem nestavel, mel jsem, ale vzdal jsem to, kdyz jsem to videl.
Orig. T-rex 500ESP stoji 620$-135$serva-100$regulator-90$motor = 195$
Kde mají draka T-rexe 500 za 190 dolarů ??? Hned si ho objednám.
Nostromo myslel po odratani elektroniky. Ratat snad vies. Na flying-hobby bola vcera akcia nie za 620, ale za 428,-USD. Aktualne 428 - serva 119, -motor 70, - regulator 88,-. Drak za 151 po odratani.
Len piseme do nespravnej temy, toto ma byt v 500 triede...