využití nabíječky
využití nabíječky
Zdar lidi
Měl bych prosbu ohledně využití této nabíječky:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... er/Charger
Tuto nabíječku mám doma a zajímalo by mě jestli by tato nabíječka byla
schopná bez problémů nabíjet tuto motobaterii:
http://www.nejlevnejsiautobaterie.cz/in ... ts_id=6325
Jinou nabíječku nemám a nechci si zbytečně kupovat pokud by tato nabíječka byla dostačující.
Všem předem dík za odpoědˇ
Měl bych prosbu ohledně využití této nabíječky:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... er/Charger
Tuto nabíječku mám doma a zajímalo by mě jestli by tato nabíječka byla
schopná bez problémů nabíjet tuto motobaterii:
http://www.nejlevnejsiautobaterie.cz/in ... ts_id=6325
Jinou nabíječku nemám a nechci si zbytečně kupovat pokud by tato nabíječka byla dostačující.
Všem předem dík za odpoědˇ
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Precti si poradne co pisou na HC o te nabijecce -
The Accucell has various programming and charging modes and will accept and safely charge NiCd,Lilo, Lipo, LiFe, Pb batteries.
Pb battery voltage: 2 to 36V
Takze tu 12V Vartu vpohode nabije.
(Dnes jsem pres noc doma nabijel 70Ah 12V baterku do auta Graupner Ultramat dvanactkou)
The Accucell has various programming and charging modes and will accept and safely charge NiCd,Lilo, Lipo, LiFe, Pb batteries.
(Dnes jsem pres noc doma nabijel 70Ah 12V baterku do auta Graupner Ultramat dvanactkou)
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
Abu píše:Precti si poradne co pisou na HC o te nabijecce -
Opravdu nejsem odborník, ale např. Novfra ti řekne, že jen velmi málo modelářských nabíječů nabije autoaku naplno.......
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Abu> koukam ze taky rad v noci nabijis Pb akumulatory
ja dneska v noci jenom 14Ah a taky Ultramat 12kou
:D
revers> samozrejme ze ji nabije
nabijeci proud dodrz 1/10C, napr. pro tu tvoji 7Ah je to 0,7A. Hlavne u tech AGM bych to dusledne dodrzel, Pb baterky obecne nejsou stavene pro rychlonabijeni a AGM typy uz vubec ne. Nak
revers> samozrejme ze ji nabije
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
vitousek píše:Opravdu nejsem odborník, ale např. Novfra ti řekne, že jen velmi málo modelářských nabíječů nabije autoaku naplno.......
Ano, vim o tom, chtelo by to Temu nebo neco co umi nastavit max koncove napeti na vic nezt tech 14V. Modelarske nabijecky maji Pb rezim delany na gelovky, takze CC faze konci zhruba na 13.8 - 14V a pak zacnou stahovat proud. Je to proto aby baterka nezacala "plynovat", coz je u gelovky jista smrt. Autobaterky snesou vetsi napeti (mam pocit ze 14.4 - 14.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
No jo ono ohledne nabijeni Pb akumulatoru panuje spousta polopravd a mytu. U ciste GELOVEHO akumulatoru (ktery je taky patricne nechutne drahy) tech maximalne 13,8V - elektrolyt ve forme gelu vazne bublinky nerad. Takze nad plynovaci napeti clanku neradno chodit.
Zbytek jsou AGM s elektrolytem vazanym ve skelne rohozi a potom klasicke s tekutym elektrolytem. Staci se podivat i do Varta datasheetu - primo baterii o ktere se tady dohadujeme pise maximalne 14,4V a 1A (presneji pise prvni faze IU nabijeni max 14,4 a nasledne udrzovaci napeti 13,2V)
A kazdy komu uz par AGM akumulatoru proslo rukama si jiste pamatuje napis "cyclic use max 14,4V - standy use max 13,8V".
Tim samozrejme nerikam, ze je spatne nabijet akumulator na koncove napeti napr. 13,5V - samozrejme zalezi na dodanem naboji. Jen proste at jsou jiste veci uvedeny na patricnou miru, aby pak mene znaly uzivatel nepropadal panice ze mu nabijecka do AGM akumulatoru pousti 14V. Nak
Zbytek jsou AGM s elektrolytem vazanym ve skelne rohozi a potom klasicke s tekutym elektrolytem. Staci se podivat i do Varta datasheetu - primo baterii o ktere se tady dohadujeme pise maximalne 14,4V a 1A (presneji pise prvni faze IU nabijeni max 14,4 a nasledne udrzovaci napeti 13,2V)
A kazdy komu uz par AGM akumulatoru proslo rukama si jiste pamatuje napis "cyclic use max 14,4V - standy use max 13,8V".
Tim samozrejme nerikam, ze je spatne nabijet akumulator na koncove napeti napr. 13,5V - samozrejme zalezi na dodanem naboji. Jen proste at jsou jiste veci uvedeny na patricnou miru, aby pak mene znaly uzivatel nepropadal panice ze mu nabijecka do AGM akumulatoru pousti 14V. Nak
Vše již bylo řečeno. Jen praktická zkušenost. Já tou samou nabíječkou nabíjím podobnou baterku do motorky, jen 14 Ah. Nabíjení je úplně v pohodě, jen dej pozor na nastavení max. dodaného náboje, abys nemusel nabíjení dělat na dvakrát jako já. Nabíjecí prod 1/10 C je tak akorát, i když některé baterky umožňují nabíjet i větším proudem. A ještě maličkost. V popisu je uvedeno něco o pevném elektrolytu. Není to pravda. Je normální tekutý, jen po nalití se baterka pevně uzavře zátkami, které se nevyndávají a baterie se nedolévá. Proto je třeba omezit max. napětí nabíjení jako u gelových. Uvedená nabíječka to ale běžně dělá.
- Vita_Valke
- Kontaktovat uživatele:
já nabíjím olova do auta úplně normálně, GT power dával 14.7V a udržovací napětí 13.8V, na iChargeru to jde nastavit
myslím si že okolo těch 15V na malých A je to uplně v poho, všechny autonabíječky co mi prošly rukama nedávali konstantní napětí ale postupně stoupalo až k těm 15ti
jinak na olovo stačí i zdroj, co já mám 16A z HC tak drží 14.5V, teď jsem s nim dva dny formoval 216Ah v olovu
myslím si že okolo těch 15V na malých A je to uplně v poho, všechny autonabíječky co mi prošly rukama nedávali konstantní napětí ale postupně stoupalo až k těm 15ti
jinak na olovo stačí i zdroj, co já mám 16A z HC tak drží 14.5V, teď jsem s nim dva dny formoval 216Ah v olovu
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!