Ako spravne autorotovat ?

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
mravecm1

#16 Příspěvek od mravecm1 »

ËWRYBADY píše:No třeba z metru nebo ze dvou určitě :) Ale já to se 450tkou už dělat nebudu..Nemá to cenu..

http://www.youtube.com/watch?v=UQkNno059XQ :wink:
mravecm1

#17 Příspěvek od mravecm1 »

krtek2k píše:No tak konkrétně k tématu tu můžu napsat jedno jednoduchý:
Pro nácvik autorotace se mi osvědčilo nastavit kolektiv -5 .. 0 .. 10st
Víc než -5 je pro padání neefektivní, samozřejmě to chce ještě během padání trochu korigovat, aby se to dobře roztáčelo a nedostat se do plusu.
To platí pouze pokud nechci autorotovat vzhuru nohama :)

tak toto je presne ta informacia, ktoru som hladal...

teraz uz len najst odvahu to aj vyskusat :lol:
krtek2k

#18 Příspěvek od krtek2k »

určitě. Vystoupas .. Dáš autorotaci , opřes se o spodek (-5) a blížíš se během padání k nule ale nesmiš do plusu, a nad zemí to zasekneš. Teď už jen si u toho nenadělat do kalhot.
Nejvíc mě pobavila teoretická esej ondry, tisíc slov o ničem.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od ËWRYBADY »

mravecm1 píše:
ËWRYBADY píše:No třeba z metru nebo ze dvou určitě :) Ale já to se 450tkou už dělat nebudu..Nemá to cenu..

http://www.youtube.com/watch?v=UQkNno059XQ :wink:

Jo na ty videa na youtube jsem taky koukal.. :) Pěkný.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od 00Ja »

krtek2k píše:... Nejvíc mě pobavila teoretická esej ondry, tisíc slov o ničem....

[OT]
Taky jsem se pobavil jak zakladatel vlakna chce popsat prakticky zkusenosti s autorotaci od lidi, ktery autorotujou a ondra zacne slohovy cviceni slovy, ze vlastne nikdy neautorotoval. Holt nekdo je zavislej na cigarach, nekdo asi na psani za kazdou cenu :)
[/OT]
1ondra9

#21 Příspěvek od 1ondra9 »

MIMO TÉMA

krtek2k píše:............
Nejvíc mě pobavila teoretická esej ondry, tisíc slov o ničem.

00Ja píše: [OT]
Taky jsem se pobavil jak zakladatel vlakna chce popsat prakticky zkusenosti s autorotaci od lidi, ktery autorotujou a ondra zacne slohovy cviceni slovy, ze vlastne nikdy neautorotoval. Holt nekdo je zavislej na cigarach, nekdo asi na psani za kazdou cenu :)
[/OT]

Tak já se vám zkušení pánové omlouvám že jsem sem psal ale asi jsme se malinko nepochopili..........

a jestli bych mohl poprosit kdyby někdo tu viděl že jsem napsal úplnou hovadinu - byl bych rád aby mě někdo opravil ...... děkuji :)

To mělo vyznít jako otázka jestli je moje úvaha o záčátku s autorotací správná nebo je to nebližší a nejspolehlivější cesta do pekel .........
a místo toho sklidim narážky na kuřáky (jsem kuřák) a to že tady buzeruju se snahou psát za každou cenu ..........
..........no nic jsem rád že jsem alespoň pobavil (o čemž pochybuju) zdejší ,,helišpičku" .........

pánové s pozdravem ......
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
Peters

#22 Příspěvek od Peters »

Já když jsem se učis autorotovat, nastavil jsem si křivku plynu tak, že jsem měl první 2 body 0 a třetí až pátý bod 0-100%. Kolektiv -6 až +10. Zkoušel jsem si vždy nadlétnout a dal jsem knipl úplně dolu. Plachtil jsem dolu a cca 4m nad zemí jsem přidával kolektiv, vrťas se mi zastavil 2m nad zemí a zase jsem si nadletěl kolečko a znovu, než jsem si nebyl jistý. Pak jsem cvakl autorotaci a šlo to samo. Samozřejmě jde korigovat náběh listů - tím i rychlost klesání jelikož motor se začne roztáčet cca ve čtvrtce dráhy kniplu. Ale bylo to u nitra. U elektry toto nepůjde.
Mikelo

#23 Příspěvek od Mikelo »

Proč by to nešlo?
raging

#24 Příspěvek od raging »

U elektry je to nemlich to samý :P
Peters

#25 Příspěvek od Peters »

Jasně, podle mě jde spíš o to, že elektra potřebuje nějakou dobu na roztočení, což už můžu být na zemi. Kdežto u nitra přidám a hned se mi dostane motor do otáček. Myslel jsem tím, že se mi to na nitru krásně učilo. Teť už mi je to jedno. Jak se to člvěk naučí, nepřistává jinak.
freddix

#26 Příspěvek od freddix »

Našel jsem pěkná videa s návodama... je tam i autorotace s 450. Třeba se někomu budou taky hodit.
http://helifreak.com/showthread.php?t=12337

Pro download je potřeba registrace.
Letadla, hrtulníky a tak různě.
Mikelo

#27 Příspěvek od Mikelo »

To nadšení z autorotace bych přece jen trochu chladil. Autorotace lehké kvedlačky velikosti 450 se podobá spíš jakž takž korigovanému pádu bez nejmenší rezervy na chybu, než řízenému letu.
1ondra9

#28 Příspěvek od 1ondra9 »

Dobrý den

nenašla by se tu mezi váma dobrá duše kerá by poradila jak co mám nastavit pro nácvik autorotace s T500 (křivky kolektivu max/min úhly) atd....
na co si dát pozor čeho se vyvyrovat naopak na co nezapomenout atd.....

předem Vám děkuji.....

s pozdravem .......

AURORA 9
Peters

#29 Příspěvek od Peters »

Kolektiv bych nastavil -6 , +12. Letět proti větru a nepadat po čumáku. Čím více fouká, tím si nadlétnout blíže k sobě. Jestli máš nějaké těžší listy, jsou lepší. Hlavně v klidu a nad zemí za to prudce nevzít, jinak se to zbytečně vydojí. T500 mi přijde dost těžká, takže času na chyby tam také moc nebude. Samozřejmě je někde jinde než 450.
Nevim jak nastavit regk, jestli půjde, asi bych nastavil kratší rozeběh (4s ?).
1ondra9

#30 Příspěvek od 1ondra9 »

Peters píše:Kolektiv bych nastavil -6 , +12. Letět proti větru a nepadat po čumáku. Čím více fouká, tím si nadlétnout blíže k sobě. Jestli máš nějaké těžší listy, jsou lepší. Hlavně v klidu a nad zemí za to prudce nevzít, jinak se to zbytečně vydojí. T500 mi přijde dost těžká, takže času na chyby tam také moc nebude. Samozřejmě je někde jinde než 450.
Nevim jak nastavit regk, jestli půjde, asi bych nastavil kratší rozeběh (4s ?).

jj dík ti

...... jinak lupení mám radixi a pak origo align karbony a pořád nějak se nemůžu rozhoupat které nechám nasazené páč mi to připadá letovýma vlastnostma dost vyrovnaný jen po radixech dobijím do baterek o něco málo víc..........

ale já tíhnu spíš k maketovějšímu létání a tam mi malinko ty radixy sedí líp .........

AURORA 9
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“