CopterX 450

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#286 Příspěvek od Kenny McCormick »

Nastav very soft, ked to robi menej. Niektore lacne regly to robia, trochu to skubne. Ale ze sa roztaca az tak neskoro, to velmi normalne nieje. Bud skus zmenit predstih na na regli pre motor, alebo zmen krivku 0-100 mozes nechat, ale daj nejak 0/45/65/85/100. Bezne je taka aj v navode na Align, nic neskazis.
Inak mne origo motor sa zasekaval - akoby kaslal pri roztacani na soft rozbehu, pri very soft isiel dobre, ale uz ho nepouzivam.

Tie vibracie - brnenie este moze sposobovat tvrdsi remienok - casom by mal zmeknut trosku, alebo moze byt aj viac napnuty ako treba. Tiez pozdlzne stabilizatory od trubky k ramu, ked dobre nedrzia.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
off
Kontaktovat uživatele:

#287 Příspěvek od off »

Petr793 píše:Ještě mne zaráží, že při nejnižších otáčkách to s celou helinou hází, ale se zvyšujícími se otáčkami házení ustává a od cca 40% plynu to přestává úplně. Když držím rám, tak cítím jen lehké „vrnění“ (nebo brnění; nenapadá mne,jak to co nejlépe popsat.) Napadlo mne, že je to nevyvážením, ale po sundání listů a pádel to dělá to samé, jen ne tak znatelně. To mi nepřijde jako normální, nebo ano?
A poslední věc je, že mám na vysílačce nastavenou lineární křivku plynu od 0 do 100%, ale motor se mi začne roztáčet až někde za jednou čtvrtinou dráhy kniplu. Přitom cyklika funguje hned jakmile knipl posunu byť jen o milimetr.

Ahoj, ty vibrace v nízkých otáčkách budou dělat uvolněná ložiska resp. domky ložisek hlavní hřídele - zkus, zda máš dotáhnuté šroubky, co je drží v rámu!
To roztáčení "skoro uprostřed" může mít nejspíš příčinu buď v blbě nastavených křivkách (co máš za rádiio?) a nebo v blbě nastavném neutrálu na reglu (co máš za regl?).
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#288 Příspěvek od Bizon »

Zkusil bych zkalibrovat rozsah plynu, ale je dost dobře možné že ten regl se prostě neumí rozjet plynule od malých otáček. A vrnění zas může být od motoru, takže je možné že to máš nastavené správně.
martin z

#289 Příspěvek od martin z »

Mě to škubnutí dělá taky, přikládám to vadnému kusu regulátoru Mystery 40A. co chtít za pár dolarů. Napřed to škubne a vzápětí spadnou otáčky na volnoběh. Ale i kdyby to neškublo, tak very soft start to není, tohle je jen škubnutí a very soft lehká ruka na plynu. Přehazovat varianty startu můžu jak chci, vše se chová stejně, přitom reverzace otáček motoru a zapnutí brzdy nastavit jde. Koupím si nějaký slušný regulátor s kterým problémy nebudou, ale nevím jaký typ vybrat. Tenhle mystery poslouží aspoň v letadle, tam škubnutí vrtule na začátku startu rozhodně přežiju. :lol:
Bizon

#290 Příspěvek od Bizon »

Můžu doporučit TURNIGY K-Force 40A Brushless ESC. Super soft rozjezd je tak dobrý že nepoužívám jiný režim než Idle up. Při startu jen dám kolektiv do neutrálu, vypnu throttle hold, a rotor se pomalu a plynule roztočí do plných otáček. Teď jsem mrknul do návodu, a píšou tam že doba rozjezdu je 8s.
Kenny McCormick

#291 Příspěvek od Kenny McCormick »

Bizon píše:Můžu doporučit TURNIGY K-Force 40A Brushless ESC. Super soft rozjezd je tak dobrý že nepoužívám jiný režim než Idle up. Při startu jen dám kolektiv do neutrálu, vypnu throttle hold, a rotor se pomalu a plynule roztočí do plných otáček. Teď jsem mrknul do návodu, a píšou tam že doba rozjezdu je 8s.

Jak je to s programovanim k-force? Nieje problem? Niekde som cital ze je, len teraz neviem s ktorymi reglami turnigy /plush a sentry mam, tie su v poho ale tiez jemne skubne/
Bizon

#292 Příspěvek od Bizon »

Žádný problém s programováním nebyl. Nefunguje na něj teda ta programovací karta co na Plushe, ale to neřeším protože všechny regly programuju přes vysílač=)
Kenny McCormick

#293 Příspěvek od Kenny McCormick »

asi zostanem radsej pri plush/sentry 8O

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a12 ... 35a34.html
HynX
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od HynX »

Kenny McCormick píše:asi zostanem radsej pri plush/sentry 8O

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a12 ... 35a34.html
len co s nim robil
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
Petr793

#295 Příspěvek od Petr793 »

Myslím, že domky, ani ložiska to nebudou. Měl jsem to všechno rozebrané a pořádně jsem to zkontroloval. Ještě mne napadlo, jestli to házení při roztáčení nemůže dělat domek hlavního rotoru. Už se o něm tady psalo, že Copterácký nebývá nic moc. Mám ještě jeden z HobbyKinga, dnes jsem ho vyměnil , ale při prvním pokusném startu mi došla baterka. A nabíječku má kamarád, takže další pokusy budou později...
Křivku mám lineární od 0- 100% a rádio dx6i. Ale o nastavování

off píše:To roztáčení "skoro uprostřed" může mít nejspíš příčinu buď v blbě nastavených křivkách (co máš za rádiio?) a nebo v blbě nastavném neutrálu na reglu (co máš za regl?).

Křivku mám lineární od 0-100% a rádio dx6i- tam snad problém nebude. Ale o nastavování neutrálu na reglu se dělá jak, prosím? Mám turnigy plush. U něj to nějak jde? Ještě zkusím napsat do Hobbykingu (tam jsem regl kupoval) a uvidíme, co mi odepíší.
CopterX 450, T-rex 500, Blade MSR, DX6i, simulátor Phoenix 5
Bizon

#296 Příspěvek od Bizon »

Rozsah plynu se kalibruje tak, že dáš na vysílači plný plyn, a zapojíš baterku na vrtulníku stejně jako kdybys chtěl regl programovat. Hned potom co pípne 2x (ještě předtím než vleze do programovacího módu) plyn stáhneš na nulu, a je to...

Jo, a dej bacha abys při tom měl křivku která začíná na 0 a končí na 100, jednou mi to vůbec nešlo naprogramovat, a pak jsem zjistil že já debil jsem měl na plné páčce asi jen 80% plynu...
Petr793

#297 Příspěvek od Petr793 »

Aha! Děkuji, zkusím to hned jak budu mít nějakou nabitou baterku.
CopterX 450, T-rex 500, Blade MSR, DX6i, simulátor Phoenix 5
Petromyl

problem s vysílačkou

#298 Příspěvek od Petromyl »

Zdravím, koupil sem si coptrax CX450 ME a nejde mi sparovat vysílačku s helinou. Může někdo poradit?
psena
Kontaktovat uživatele:

#299 Příspěvek od psena »

A co to mma spolecneho s copterx?
Jinak dokud nenapises postup co jsi delal, jaky mas TX a RX (vysilac a prijmac) tak ti asi nikdo moc neporadi.
Petromyl

#300 Příspěvek od Petromyl »

psena píše:A co to mma spolecneho s copterx?
Jinak dokud nenapises postup co jsi delal, jaky mas TX a RX (vysilac a prijmac) tak ti asi nikdo moc neporadi.

Mám originál copterx. Zapnu vysílač, plyn dám dolu, a připojím baterku k vrtulníku. serva se pohnou, a porád do kola to pípá a nereaguje na povely s vysílačky. Už nevím jak to mám napsat. :-) Jetli by byl někdo ochotný mi poradit třeba na Skype. Byl bych vděčný. Dík
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“