EPO,nebo EPP ?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hobit22
Kontaktovat uživatele:

EPO,nebo EPP ?

#1 Příspěvek od hobit22 »

Zdravím.Mám možnost pořídit si jedno letadlo ve dvou verzích. Jedna je z EPP a druhá z EPO. Bohužel nevím jaký konkrétní rozdíl v těchto dvou materiálech je.Vím jenom,že oba jsou odolné pěnové materiály. Za radu předem velice děkuji.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Asi bych volil spise EPP nez EPO. EPP ma takovou vlaknitejsi strukturu, je velmi houzevnaty. Zatimco EPO ma porad kulickovou strukturu jako polystyren.

Kdyby sis osmatlal treba Toro900 od Telinku (EPP) a EasyStara od Multiplexu (EPO) vedel bys hned ten rozdil. Nak
Kovboj

Re: EPO,nebo EPP ?

#3 Příspěvek od Kovboj »

hobit22 píše:Zdravím.Mám možnost pořídit si jedno letadlo ve dvou verzích. Jedna je z EPP a druhá z EPO. Bohužel nevím jaký konkrétní rozdíl v těchto dvou materiálech je.Vím jenom,že oba jsou odolné pěnové materiály. Za radu předem velice děkuji.

Napiš o jaké letadlo konkrétně jde, nenapadá mě žádný sériový model, který se vyrábí zároveň z EPP i z EPO.
DaggyMAC

#4 Příspěvek od DaggyMAC »

Napríklad Fox od Windrideru: Ming ho vyrába ako v EPP tak aj EPO verzii a odporúča EPP pre svahový model a EPO pre model s motorom, pretože EPO je tuhší, preto krídla z EPO vydržia vyššiu váhu spôsobenú motorom, regulátorom a batériou. EPP zase vydrží viac pri nárazoch, čo sa pri svahovom lietaní často stáva. Záleží od toho, čo požaduješ od modelu.
hobit22
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od hobit22 »

Přesně tak.Je to ten Fox.Už jsem si objednal verzi elektro z EPP,tak doufám,že jsem neudělal nějakou hloupost.Vím,že tenhle Fox už se tady někdy rozebíral.
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Victronix »

hobit22 píše:Přesně tak.Je to ten Fox.Už jsem si objednal verzi elektro z EPP,tak doufám,že jsem neudělal nějakou hloupost.Vím,že tenhle Fox už se tady někdy rozebíral.

V sekci větroně je téma "Fox windrider", ale to už asi víš.
Jsem rád, že jsem si objednal tu EPP verzi.
Řachnul jsem s tím na vrtuli a EPO by to asi nedalo.
Vyztužíš to perfektně uhlíkovými pásky. Však v tom tématu se toho dočteš víc.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Odpovědět

Zpět na „Dílna“