prvni heli kolem 3-5 tis???

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
danv

prvni heli kolem 3-5 tis???

#1 Příspěvek od danv »

ahoj lidi tak jsem se zakoukal posledni dobou do rc modelu helokopter a chtel bych poradit s koupi prvni ktera by mela asi vetsinu casu byt doma ale nejaky vylet ven by taky nevadil, cena by mohla byt kolem 3-4 tisic ... no a vytipoval jsem si tydle

HoneyBee CP3
blade msr
SOLO PRO II
Free spirit

pripadaji mi vsechny hodne podobne a ze zacatku bych asi nechtel utratit vsechny prachy najednou za tu nejdrazsi ale kdyby to stalo za to :)
docela uvazuji o rozdilu mezy msr a solo pro a free spiritem. Diky za napady a pripominky...
zdzd

#2 Příspěvek od zdzd »

Takový dotaz je tu týdně třikrát. Zkus si to projít.

Obecně jde říct jen jedno. Výběr ukazuje na to, že buď hledáš hračku pro děti, nebo nevíš co s prachama a hledáš cesty jak je vyházet do kanálu.

Pár námětů k zamyšlení: http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1167394
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Gormen »

Opravdu lidi, chtělo by to více použíat tu kolonku Hledej ,vím prostě někdy človk to přehlédne nebo je ta věc rozvitá v jiném téma, ale než jsem zase hodím nové téma tak to pohledám ,a někdy nepotřebuju ani nic připisovat, protože je tam vše vysvětlené, a pokud už ano tak napíšu do toho réma ..........
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
danv

hm

#4 Příspěvek od danv »

jo mate pravdu trochu seem to asi prehnal v tom titulku :/ spis by to mela byt hracka na doma ale aby to chvilku vydrzelo a mezi temi nejlevnejsimi jsem nasel tyto modely... no a kdyz by se to zalibilo tak bych si pozdeji poridil doufam aj neco lepsiho :) spis me hlavne zajimalo jestli ma cenu na domaci poletovani nebo do kanclu koupit treba Solo Pro I,II a nebo uz se radsi pustit do neceho trosku drazsiho jako je msr??diky za odpoved a dobrou noc :)
Sali

#5 Příspěvek od Sali »

Kup si MSR a litej. :wink:
Sali
raging

#6 Příspěvek od raging »

Solo Pro 2
Gormen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Gormen »

koukni třeba tady ---->>> http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=26811
nebo ---->>> http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=26516
nebo ----->>>> http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=16665 to by ti mohlo pro začátek stačit , hlavně to třetí téma, tak čti hledej,šťourej ;)
->MX 16s<-Piper J-3 CUB , Kawasaki Ki-61, motorový větroň Primera, AXN Floater-Jet, Mitschubischi A6M2 1:12 ve výstavbě
Drop

Re: prvni heli kolem 3-5 tis???

#8 Příspěvek od Drop »

danv píše:ahoj lidi tak jsem se zakoukal posledni dobou do rc modelu helokopter a chtel bych poradit s koupi prvni ktera by mela asi vetsinu casu byt doma ale nejaky vylet ven by taky nevadil, cena by mohla byt kolem 3-4 tisic ... no a vytipoval jsem si tydle

HoneyBee CP3
blade msr
SOLO PRO II
Free spirit

pripadaji mi vsechny hodne podobne a ze zacatku bych asi nechtel utratit vsechny prachy najednou za tu nejdrazsi ale kdyby to stalo za to :)
docela uvazuji o rozdilu mezy msr a solo pro a free spiritem. Diky za napady a pripominky...

Kup si za ty peníze kvalitní simulátor s transmittrem a můžeš začít trénovat.Došetři a kup si MiniTitana E325 (třeba i z bazaru) je to levná heli s dobrou letovou schopností.
Naposledy upravil(a) Drop dne ned 21.03.2010 13:47, celkem upraveno 1 x.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Mikelo

#9 Příspěvek od Mikelo »

Simulátor, pak Minititan mohu jen potvrdit.
A to zejména proto, že nepříjdeš ani o korunu zbytečně.
Pokud mermomocí chceš hned a bez dlouhého výcviku lítat v reálu tak něco přestabilizovaného (výměnou za mizernou říditelnost ovšem a nevhodné vlastnosti pro venek) - tedy kromě HB CP3 to ostatní. Pokud chceš docestovat ke skutečným jednorotorům a nechceš zvolit tu první (a nejlepší) možnost, tak Honey Bee V2. CP3 je pro začátečníka naprosto nevhodný typ.
danv

#10 Příspěvek od danv »

diky za doporuceni, ale nicmene rozhodl sem se nejdriv jit do neceho mensiho na blbnuti v obyvaku a takze jsem se diky procitani :) dozvedel ze treba typ colibry V4 je to same co Solo Pro II takze je nejspis fuk kterej typ bych si poridil z techto dvou kdyz dokonce nahradni dily sedi do obou je tak? a u msr je teda lepsi ovladac ktery de pouzit i na lepsi masiny 6ch ale neni tak dobry aby melo smysl za neho davat extra prachy ne? kdyz bych si porizoval neco lepsiho tak uz aj s ovladacem D6.. cosi :D no a pak jsem si rikal ze je tu jeste ten typ Free spirit ten mi pripadne hodne podobny s Msr. Takze ted uz mam jenom dilema jestli si kopit na domaci poletovani i neco o +- 2000 drazsiho (jako msr nebo free spirit (ktery?) ) nebo si vystacim se Solo pro nebo EC V4.5 pro Colibry???
danv

#11 Příspěvek od danv »

jo jeste k tomu simulatoru to je jako pc hra? nebo jak to funguje?? sorry za takove dotazy...
koca

#12 Příspěvek od koca »

Popíši jen svoji zkušenost. Když mi kamarádi radili kup nejdřív simulátor, tak jsem chtěl hned lítat. Došlo ma Blade Msr. Šikovná věcička, která ustojí začátečnické pády, a když je třeba něco měnit, není to tak drahá záležitost. Samo člověk začne pokukovat po větším stroji na venek. Pročetl jsem spoustu debat abych zjistil že to zřejmě bez simu nepůjde. Zakoupil jsem simulátor a po hodině jsem ho chtěl hodit z okna. Porstě to nějak nešlo.
Všechny ty malé stabilní heliny jsou podle mě nebezpečné v tom, že šlověku dají pocit, že umí lítat. Vůbec to není pravda :-D
Takže to co radili zkušení výše: kup simulátor a potom se rozhodneš co dál, protože většinou kdo to zkusí, tak chce jít dál, a ty malé mršky jsou dobrý tak leda na špatné návyky. ;-)
danv

#13 Příspěvek od danv »

hmm vyzkousim aj simulator a kterej je dobrej aby uz sem se na tom aj naucil dobre litat???
Drop

#14 Příspěvek od Drop »

danv píše:hmm vyzkousim aj simulator a kterej je dobrej aby uz sem se na tom aj naucil dobre litat???

Koukni se do sekce simulátory, zde na foru, je jich tam popsáno několik.Na Heli je klasika Phoenix, osobně používám Aerofly Profesional Deluxe.
(Blade CP - Prodán)(T-Rex 500 CF-Prodán)(T-rex 600 ESP-Flybarless+MicroBeast-Prodáno)(T-rex 600,FBL
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“