HK 500 GT
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes konečně první baterka. Nikdy jsem 500 neřídil a jsem z toho úplně nadšenej. Ten zvuk listů je nadhernej. Jen sem asi lama a neumim nastavit pořadne vrtulku. Co dělám špatně?
Gyro HG5000, jde mi jen o nastavení aby nikam neutíkala, dorazy atd rozumim. Takže všude 90°, zapnu se ziskem 35% visim, šoupnu servo tak aby ocas držel rovně. Zapnu HL 80% no a ono to dost utíká vlevo, tak nevim. Když servo posouvám v HL, tak se k tomu aby ocas držel dostanu. No ale měl by pak držet i v normalu ne? A to nedrží...
Gyro HG5000, jde mi jen o nastavení aby nikam neutíkala, dorazy atd rozumim. Takže všude 90°, zapnu se ziskem 35% visim, šoupnu servo tak aby ocas držel rovně. Zapnu HL 80% no a ono to dost utíká vlevo, tak nevim. Když servo posouvám v HL, tak se k tomu aby ocas držel dostanu. No ale měl by pak držet i v normalu ne? A to nedrží...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Mně driftoval LTG-2100 (což je Hitec 5000), a spravilo se to tím že jsem gyro rekalibroval. Postup píšou třeba tady: http://helifreak.com/attachment.php?att ... 1232643690
Jo, a doufám že když jsi nastavil vrtulník tak jsi přebindoval příjmač, jestli ne tak to před tou rekalibrací určitě udělej.
Jo, a doufám že když jsi nastavil vrtulník tak jsi přebindoval příjmač, jestli ne tak to před tou rekalibrací určitě udělej.
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
gamer007 píše:Tak dnes konečně první baterka. Nikdy jsem 500 neřídil a jsem z toho úplně nadšenej. Ten zvuk listů je nadhernej. Jen sem asi lama a neumim nastavit pořadne vrtulku. Co dělám špatně?
nevim mysil ze to delas dobre.. jede oto aby mechanika vrtulky sla lehce a pak byl vrtulnik bez vibraci..jinak ladim vrtulku nastavim ve vysilacce ATV 100% sub trim 0,trim 0 .. zapnu rezim NORMAL co nejsemsi zisk gyra zavisim posouvam servo po trubce dote doby nez se vrtulnik netoci na zadnou stranu,nastavim koncove dorazy.prepnu do rezimu HL nastavim zisk gyra takovy aby ocas nekmital...
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Všechno mi jde zlehka a vibrace nepozoruju. Není někde v češtině to z helifreak?
Mám příjímač při tom nastavovaní a přepnutí na HL vypnout a znovu zapnout? Vim že už sem se s tim pral u MT, tam jsem to měl nastavený od původního majitele tak, že v HL nikam neutíkal a v normálu jo, ale používal jsem jen HL takže jsem to tak nechal a nědělalo to žádný problémy. Je naprd že než to jakžtakž nastavim tak mám vybitou jedinou baterku
No snad to dnes doladim, dík za reakce...
Mám příjímač při tom nastavovaní a přepnutí na HL vypnout a znovu zapnout? Vim že už sem se s tim pral u MT, tam jsem to měl nastavený od původního majitele tak, že v HL nikam neutíkal a v normálu jo, ale používal jsem jen HL takže jsem to tak nechal a nědělalo to žádný problémy. Je naprd že než to jakžtakž nastavim tak mám vybitou jedinou baterku
No snad to dnes doladim, dík za reakce...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- Bizon
- Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)
Ten návod na rekalibraci jsem překládal někomu do SZ, tak to dám i sem jestli nevládneš angličtinou:
-nahodit vysílač
-zmáčknout a DRŽET tlačítko na gyru a zapojit baterku na vrtulníku (chce to 2 lidi)
-držet tlačítko dokud se nerozsvítí všechny LEDky, pak ho pustit a nesahat ani na helikoptéru ani na vysílač. Ledky začnou přejíždět zleva doprava, na nic nesahat dokud nezačnou všechny led blikat fakt rychle
-vypojit napájení vrtulníku
-hotovo=)
Jestli to nepomůže tak rebinduj příjmač a nastav gyro znovu, a jestli nepomůže ani to tak je chyba nejspíš někde jinde.
-nahodit vysílač
-zmáčknout a DRŽET tlačítko na gyru a zapojit baterku na vrtulníku (chce to 2 lidi)
-držet tlačítko dokud se nerozsvítí všechny LEDky, pak ho pustit a nesahat ani na helikoptéru ani na vysílač. Ledky začnou přejíždět zleva doprava, na nic nesahat dokud nezačnou všechny led blikat fakt rychle
-vypojit napájení vrtulníku
-hotovo=)
Jestli to nepomůže tak rebinduj příjmač a nastav gyro znovu, a jestli nepomůže ani to tak je chyba nejspíš někde jinde.
- Zdenek Koren
prosba o pomoc
Zakupil som si HK 500 po zlozeni som osadil elektroniku a nastal problem.
Po pripojeni a naprogramovani kartou regulator nezopne motor, nerozbehne sa iba s nim 6 x cukne, ked regulator nacitava lipolky.Milne som sa domnieval, ze je vadny regulator, vymenil som ho za novy a robi to iste, viete mi niekto poradit?Skusal som rozne moznosti pri programovani ale nic nepomohlo.
Po pripojeni a naprogramovani kartou regulator nezopne motor, nerozbehne sa iba s nim 6 x cukne, ked regulator nacitava lipolky.Milne som sa domnieval, ze je vadny regulator, vymenil som ho za novy a robi to iste, viete mi niekto poradit?Skusal som rozne moznosti pri programovani ale nic nepomohlo.
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
Re: prosba o pomoc
Zdenek Koren píše:Zakupil som si HK 500 po zlozeni som osadil elektroniku a nastal problem.
mam ten samy problem vcera jsem si regl vyzvednul dnes zapojil a motor jen zapipa a neroztoci se domnivam se ze to bude problem s naprogramovanim ale nemam programovaci kartu tak ze musim objednat a pres paku plynu je to naka divocina...
mam teno regl.. http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... w/_4A_SBEC
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
- Zdenek Koren
- dj_krata
- Kontaktovat uživatele:
Zdenek Koren píše:motor mam z hobbyking ten cierny 1600 ku ale uz mi to ide, chyba bola vo vysielaci, treba nastavit krivky plynu nulovu a maximalnu.Je dobre pouzit programovaciu kartu, je to jednoduchsie da sa kupit aj v Cesku na e-motors.cz oplati sa
tak ze regl se uz toci a ted jen nastavit hodnoty...
jinak u tohoto regulatoru pokud neudelas jako prvni kalibraci plynu nebude se tocit..
Dneska ráno jsem poprvé lítal s novým réglem, s tím Tz85A co tady teď řešíte. S černým HK motorem funguje v pořádku, jen se musí při prvním puštění nastavit nulový a plný plyn. Pak už jsem jen pro jistotu zapnul znovu supersoft start a také poprvé zkusil governor. Vše funguje v pořádku! Governor drží, ale nemám měřák otáček, takže jen vizuálně a poslechově se mi zdá že OK. Vše se zdá že funguje k plné spokojenosti, zatím po 4 baterkách. Soft start funguje také uspokojivě. Trošku jsem přitáhl listy, lehoulince cukne na začátku. Pokud jsou listy trošku utažené, tak to ani není vidět... Takže se dá rovnou roztáčet do governoru, není třeba další křivka. Dám throttle hold, přepnu na Idle režim na 90% plynu a vypnutím throttle hold se pomalu roztáčí. Pozor, start doplna trvá asi 15 vteřin, hodně pomalu!
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Mě přišlo že Soft a Very Soft roztáčí úplně stejně na záčátku, právě to mini cuknutí, a ted si říkám jestli není rozdíl zrovna v tom celkovým času roztočení na konst. otáčky. Když říkáš že je to asi 15sec.
Na kolik máš křivku plynu? Předpokládám že máš 13T ze stavebnice. Nemám čím změřit otáčky a s 500kou nemáš žádný zkušenosti, takže nedovedu odhadnout kolik tomu pustit štávy
Na kolik máš křivku plynu? Předpokládám že máš 13T ze stavebnice. Nemám čím změřit otáčky a s 500kou nemáš žádný zkušenosti, takže nedovedu odhadnout kolik tomu pustit štávy
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Nechám tam very soft, i když je to delší. V 90 procentech letů stejně vylítávám baterku najednou. Vzlítnu a těch 7 minut jsem pořád ve vzduchu, heli se nedotkne země (když to není crash
). Tak už mě pár vteřin nezabije...
Na první start jsem měl křivku na 80 procent, abych viděl jak se to chová. Druhou baterku jsem zvýšil na 90 procent a zatím to asi nechám. Pocitově mi to vyhovuje, nemám to jak změřit, ale chování heli se mi líbí... Spíše mě s governorem zarazila jedna věc, kterou si moc nedokážu vysvětlit. Musel jsem dost razantně snížit zisk gyra. Předtím jsem lítal na křivku 100-95-90-95-100. Teď jsem dal governor na 90 a zisk gyra jsem stáhl z 75 procent na 65 procent, aby se to chovalo správně. Čím to je?
Na první start jsem měl křivku na 80 procent, abych viděl jak se to chová. Druhou baterku jsem zvýšil na 90 procent a zatím to asi nechám. Pocitově mi to vyhovuje, nemám to jak změřit, ale chování heli se mi líbí... Spíše mě s governorem zarazila jedna věc, kterou si moc nedokážu vysvětlit. Musel jsem dost razantně snížit zisk gyra. Předtím jsem lítal na křivku 100-95-90-95-100. Teď jsem dal governor na 90 a zisk gyra jsem stáhl z 75 procent na 65 procent, aby se to chovalo správně. Čím to je?
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX