DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
miro-kawa

#481 Příspěvek od miro-kawa »

zapoměl jsem napsat přijímač, je to AR6200.
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#482 Příspěvek od Kotvik »

miro-kawa píše:Problém, mám DX6i z druhé ruky a narazil jsem na problém. Zapnu vysílač, zapnu TH HOLD do polohy zapnuto (pojistka), zapnu baterie na heli a při přepnutí TH HOLD do polohy vypnuto, se okamžitě roztočí motor. Pokud to vše zapnu bez TH HOLD, páka plynu v minimu a motor se netočí.
Před 2 lety jsem to tak používal u Minititana (TH HOLD) a vše šlapalo.
Kdo má velké zkušenosti a pomůže? :cry:

zkus se podívat jaké máš křivky plynu. pro každý let. režim, teda i th.hold je křivka zvlášť.
Navíc, co třeba regl v governoru? Po "odjištění" Th.hold hned skočí křivka na nastavenou hodnotu a páka plynu na to nemá vůbec vliv přece.
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
miro-kawa

#483 Příspěvek od miro-kawa »

asi to bude ta vadná serie, protože nikde nemůžu najít ten daný kod a jak jsem to rozšrouboval, tak jsem našel zásah do potenciometru plynu. Není tam ani ta plechová pojistka. Takže asi oprava a kalibrace vysílače. Že já si blbec nekoupil novou a to mě ještě kvůli toho vyfackala pětistovka, ještě že se teprve roztáčel rotor. :D
miro-kawa

#484 Příspěvek od miro-kawa »

Kotvik:
zkus se podívat jaké máš křivky plynu. pro každý let. režim, teda i th.hold je křivka zvlášť.
Navíc, co třeba regl v governoru? Po "odjištění" Th.hold hned skočí křivka na nastavenou hodnotu a páka plynu na to nemá vůbec vliv přece.[/quote]

Když zapnu servo monitor je TH HOLD (křivka plynu) úplně na levé straně, když TH HOLD vypnu, skočí mi to na první rysku. Nevím jak to má být, ale ta šipka na té ose je na první čárce. Pokud zapnu přijímač bez zapnutého TH HOLD, motor je v klidu a pak to chodí jak má. Problém je připojím heli k baterii (přijímač) se zapnutým TH HOLD. Vypnu ho a motor se roztočí i s nulovým plynem.
Nafotil bych to, ale nevím kde to upíchnout. :-)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#485 Příspěvek od AR1 »

úplně se neorientuju co kdy zapneš a vypneš a Dx6i už taky nemám, nemáš ale problém se fail save? Máš sprárováno se staženým plynem?
miro-kawa

#486 Příspěvek od miro-kawa »

AR1 píše:úplně se neorientuju co kdy zapneš a vypneš a Dx6i už taky nemám, nemáš ale problém se fail save? Máš sprárováno se staženým plynem?

Bindováno se staženým plynem, určitě. A ne jednou, to mě taky napadlo. :-)
Kotvik
Kontaktovat uživatele:

#487 Příspěvek od Kotvik »

miro-kawa píše:Kotvik:
Navíc, co třeba regl v governoru? Po "odjištění" Th.hold hned skočí křivka na nastavenou hodnotu a páka plynu na to nemá vůbec vliv přece.

Když zapnu servo monitor je TH HOLD (křivka plynu) úplně na levé straně, když TH HOLD vypnu, skočí mi to na první rysku. Nevím jak to má být, ale ta šipka na té ose je na první čárce. Pokud zapnu přijímač bez zapnutého TH HOLD, motor je v klidu a pak to chodí jak má. Problém je připojím heli k baterii (přijímač) se zapnutým TH HOLD. Vypnu ho a motor se roztočí i s nulovým plynem.
Nafotil bych to, ale nevím kde to upíchnout. :-)[/quote]

vzal bych to uplně od samýho začátku. Regl napípat podle návodu (rozsah plynu a tak...) a znova spárovat s nulovym plynem. pokud máš regl v governoru, páka plynu na to mít vliv nebude nikdy, jen na monitoru uvidíš polohu kanálu.
pokud křivky, tak máš někde nějakou neplechu. třeba "th. hold" není úplně křivka plynu na nule.
zkus popsat jaký máš režimy a jak nastavené křivky plynu.
Když se zdá, že jde všechno proti tobě, pamatuj, že letadlo vzlétne vždy proti větru a ne s větrem.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#488 Příspěvek od Rajny »

prvni ryska je 100% v travel adjustment, zkus nastavit 125%, tim padem by mela bejt uplne na nule
miro-kawa

#489 Příspěvek od miro-kawa »

Rajny píše:prvni ryska je 100% v travel adjustment, zkus nastavit 125%, tim padem by mela bejt uplne na nule

Tato varianta je dobrá, ale pouze když to nastavím při tom daným zapnutí. Když vypnu Heli a DX6i a pak to znova zapnu, znova se to roztočí. Musím všechno udělat znova od začátku. I tak to chodí. Každopádně díky za nápady.
walter2

Mixy

#490 Příspěvek od walter2 »

Zvazuji DX6i a v manuallu jsem narazil na vec, kde mi vubec neni jasne, k cemu je vyuzitelna. Ze zvedavosti se ptam, zda tu je nekdo, kdo vyuziva zmenou fuknci, kdy mixuje kanal sam na/do sebe?

The DX6i offers two programmable mixes that allow stick or switch inputs to control the output of two or more
servos. This function allows mixing any one channel to any other channel, or the ability to mix a channel to itself.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#491 Příspěvek od Rajny »

jednou sem to pouzil, nefungoval mi jeden kanal (jedno kridylko) na prijimaci, tak sem servo dal na jinej kanal (smerovka) a ten kanal namixoval na ten puvodni kanal, jenze pak sem to kridylko ovladal i packou na smerovku, takze sem namixoval kanal smerovky sam na sebe a tim padem sem to servo tou packou neovladal, snad je to k pochopeni :-)
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#492 Příspěvek od Jirak »

používám mix jednoho kanálu do toho samého pro dvojnásobnou výchylku u samokřídla.
romko1

#493 Příspěvek od romko1 »

Zdravim majitelov DX6i,
mam otazku: da sa vypnut (zakazat) swash mix (inhibit) inak ako zmenou swash type z CCPM 120 na 1 servo 90st?
Vdaka za odpoved.
R
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#494 Příspěvek od Bizon »

No tak u 120° cykliky se musí mixovat takže je mix aktivní, a u 90° se nic nemixuje tak je mix vypnutý. Nevidím důvod proč by se měl vypínat ještě někde jinde...
Vašek66
Kontaktovat uživatele:

DX6i + AR6250 + křidékla + brzdy (klapky)

#495 Příspěvek od Vašek66 »

Ahoj chlapci a chlapi,

už nevím co dělám špatně a tak píšu. Přečetl jsem návod k DX6i i po zpátku, fórum a nemohu nic najít ani na to přijít. Chci nastavit samostatně křidélka a zároveň křidélka jako klapky (brzdy).

Na každé křidélko mám samostatné servo, jedno je zapojeno do AILE, druhé do AUX1, přijímač je AR6250.

Na DX6i v menu WING TAIL MIX jsem nastavil DUALAILE. Tím se aktivovala funkce DIFFERNTAIL a mohu nastavit větší výchylku křidýlka směrem nahoru. To je OK. Ale potřebuje je nejdřív vytrimovat a to nejde. Stále se trimuje jen jedno, druhé se nehne a nehne. Je asi 2mm nahoru. Jak vytrimovat toto "chromé" křidýlko?

Potom bych chtěl nastavit aby se křidélka zvedla nahoru a zajistila větší klesání. A to mi nejde vůbec!!! Funkce FLAPS nereaguje.

Co s tím? Děkuji zkušeným za rady.
Seřízení oken.
www.Burysek.cz
DogFighter, Antonov AN-2, Freewing F-16, ME-262, A-10, Futaba T18SZ,
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“