Serva F3K
- prochazkao
- Kontaktovat uživatele:
Serva F3K
Ahoj, možna se tu to resilo jiz nekolikrat, ale nemuzu najit nic konkretniho.
Nejdrive bych chtel poradit, jake nejlepe serva do F3K, jestli mate nejake sve poznatky a doporuceni.
A dale kdyby je mel nekdo na prodej, tak bych je i bral...
Kdyby jstem meli nekdo levne HS55 nebo tak neco... beru.
Diky s pozdravem
O.
Nejdrive bych chtel poradit, jake nejlepe serva do F3K, jestli mate nejake sve poznatky a doporuceni.
A dale kdyby je mel nekdo na prodej, tak bych je i bral...
Kdyby jstem meli nekdo levne HS55 nebo tak neco... beru.
Diky s pozdravem
O.
-
vasin
- Kontaktovat uživatele:
V době kdy jsem tak nejak experimentoval zda mne chytne F3K jsem na křidélka používal serva Futaba 3114, měly tah 1,5 kila a byly na tom velmi dobře s odolností proti poškození převodů.
Tenkrát mi je snad dokonce doporučil Polynom,že je požívá do závodního stroje.
Tenkrát mi je snad dokonce doporučil Polynom,že je požívá do závodního stroje.
Torro 900, HomeMade F3K(létá na svahu), F3K TurboGladiator, Tornado XX, Motýl (Lynx), 2M (e-větroň)
HS-55 bych tu dve mel, kdyby si chtel, jedno ma ocesany prevody, jinak v pohode, ALE!!!!!!!!
mel jsem je taky v F3Kcku na kridylkach a jak sem koukal na ty dvd, tak sem si rek, ze to zkusim hodit jako on
tak sem s tim tak svihnul, az sem pri ODHODU (o nic sem stoprocetne neskrt) vycesal na obouch tech HS-55 prevody
takze jestli je chces, tak za 200 jsou tvoje, staci koupit jedny prevody za 60-80 Kc
mel jsem je taky v F3Kcku na kridylkach a jak sem koukal na ty dvd, tak sem si rek, ze to zkusim hodit jako on
takze jestli je chces, tak za 200 jsou tvoje, staci koupit jedny prevody za 60-80 Kc
- prochazkao
- Kontaktovat uživatele:
-
Luboslav
- Kontaktovat uživatele:
prochazkao píše:lakotamm píše:Najlepšie do krídla sú Dymond D60 (alebo jeho klony) a na chvostové plochy D47 (alebo jeho klony).
Ahoj,
ano vm o těchto servách. Jenže je nemůžu nikde u nás najít.
Nevíte kde je koupit třeba i venku za rozumnou cenu?
Nebo nemáte je někdo na prodej?
Díky
OP
Bolo to tu uz viac krat pisane, hladaj. Ponuka ich topmodelcz.cz pod oznacenim SS1816 a TS1118. Ale oznacenie "najlepsie servo" je trochu odvazne, su aj lepsie serva do kacka.
Ľuboslav Nagy
Luboslav píše:Ale oznacenie "najlepsie servo" je trochu odvazne, su aj lepsie serva do kacka.
tak proc nenapises jaky?
Jinak ty Dymondy maj treba tady a urcite posilaj do CR
http://www.gobrushless.com/shop/index.php?app=ccp0&ns=catshow&ref=SERVOS&sid=n2w820658v2o8a5v7503ndu595f052j1&portrelay=1
-
Luboslav
- Kontaktovat uživatele:
Rajny píše:Luboslav píše:Ale oznacenie "najlepsie servo" je trochu odvazne, su aj lepsie serva do kacka.
tak proc nenapises jaky?
Ja tie D60 a D47 (resp ich klony FS31 a SS1816) mam v kacku a pre moje potreby zatial urcite stacie i ked jedno SS1816 nepekne vrci, ale to moze byt vady kus.
Tu sa len siria take klepy ze treba nutne len to "najlepsie servo" ale to je relativne. Tu ide skor o to kto co chce a hlavne kto co nutne potrebuje.
Moj nazor je ze do zaciatocnickeho era stacia hociake slusne fungujuce analogove serva, je jedno ake ale musia dotycnemu v danej aplikacii vyhovovat. Kludne by som pouzil bezne analogy ako GWS Pico, Naro, Hitec HS-55, alebo aj HXT900 alebo jeho klony, tam to staci. Niektory na HS-55 lietaju aj sutazne a nie zle.
Do seriozneho kacka by som dal D60,D47 a ich klony , alebo graupner C261, C141.
A do sutazneho brusu najlepsie vyhoveju digitaly napr. DS281, DS285 Hyperiony DS09.
Ale ako vravim zalezi co komu vyhovuje, kludne moze byt sutazny brus osadeny HS-55. V sobotu som taky videl a lietal vyborne dokonca v jednom boli osadene tolko zatracovane Vigory VS-12.
A jedna mudrost na zaver: Ono to nie je v servach.
Ľuboslav Nagy
-
Luboslav
- Kontaktovat uživatele:
JMalik píše:Luboslav píše:......A jedna mudrost na zaver: Ono to nie je v servach.
Ne, není to v servech.
Ale hrozně brzy Tě přestane bavit před každým hodem dorovnávat střed na flaperonech, případně řešit převody, nebo velké vůle serv.
Do tohoto je snaha použít to nejlepší z dostupných serv.
Tak to je snad kazdemu jasne, ze by mal pouzit serva ktore drzia stred, nemaju vole, nekyvu sa v osi, maju vyhovujuci tah a rychlost.
Chcel som len poukazt okrem ineho na to, ze nie je nutne narvat do zaciatocnickeho, popripade prveho kacka ihned digitaly. Kludne sa da pouzit aj normalny bezny analog a ked dotycny prejde na lepsi model, alebo bude mat potrebu mat tam spickove vybavenie, tak pouzije kvalitnejsie serva.
Serva sa tu riesia stale dookola aj ja som to riesil a chcel som do svojho zaciatocnickeho kacka len to najlepsie a ked som videl ludi ktory lietaju o triedu lepsie co tam maju tak som bol dost prekvapeny.
Ľuboslav Nagy
Když uděláte vše na tom jak máte, tak vám vydrží u HS 55 (ale už né horší). Musíte to mít mezi pákou a táhlem bez vaklu. Co nejkratší páky na servu a co nejdelší páky v křídle. Servo tak bude chodit od plna do plna. Táhla alespoň z 1mm ocelového drátu. Nakonec se samotné servo nesmí v křídle ani pohnout (nejlépe přilepit epoxidem, nebo purexem).
Na digi serva dávejte i ty nejkvalitnější baterie s větší kapacitou. Tyto serva mají větší odběry. Taky u digi serv v křídle nedoporučuju vést společně plusy a mínusy. A když jo, tak s většíma průřezama.
Na digi serva dávejte i ty nejkvalitnější baterie s větší kapacitou. Tyto serva mají větší odběry. Taky u digi serv v křídle nedoporučuju vést společně plusy a mínusy. A když jo, tak s většíma průřezama.
- prochazkao
- Kontaktovat uživatele:
ST píše:Ve Fénixovi mám v křídle Dymondy D60 a v MANTě Futaby S3114. Nejlepší dojem je u D60 , ale i S3114 jsou OK . Obé středí super. Prostě vrchol blaha. D60 je nutnost do nízkého profilu.
Ahoj,
to jsem rád že jsem si vybral správně.
S3114 mi prijdou zitra postou koupil jsem 3 kusy za 800,- ve sleve a
ty Dymondy D60 jsem taky nasel, akorat me odrazuje ta cena...
Díky