Futaba 7CP, Eclipse + Palík nebo Spektrum DX7 ?
Tak pánové, včera jsem v Hangaru držel v ruce Eclipse, Auroru a Futabu 7.
Pocitově - Futaba taková plastová, dost hračkoidní. Eclipse lepší, ale taková dost bachratá a ne moc dobře se drží, potenciometry jsou takový titěrňoučký, jinak přepínače i spínače chodí dobře. Aurora - láska na první pohled. Drží se perfektně, je sice dost těžká ale i to dává pocit jakési poctivosti. Všechny ovládací prvky jsou logicky rozmístěné, kablík, ze kterého já osobně mám dost hrůzu, vadí podstatně míň než u Eclipse, navíc je vedený nějakou trubičkou, takže by se snad utrhnout hned nemusel. Zkrátka, i když u Eclipse je poměr cena - výkon asi bezkonkurenční, tak Aurora, přestože asi nemám šanci využít všechny její funkce, je moje jasná favoritka! Nadhodil jsem taky téma Futaba 8 a sám Veliký Igor mi doporučil spíše Auroru, v její cenové kategorii prý není široko daleko žádná konkurence...
Pocitově - Futaba taková plastová, dost hračkoidní. Eclipse lepší, ale taková dost bachratá a ne moc dobře se drží, potenciometry jsou takový titěrňoučký, jinak přepínače i spínače chodí dobře. Aurora - láska na první pohled. Drží se perfektně, je sice dost těžká ale i to dává pocit jakési poctivosti. Všechny ovládací prvky jsou logicky rozmístěné, kablík, ze kterého já osobně mám dost hrůzu, vadí podstatně míň než u Eclipse, navíc je vedený nějakou trubičkou, takže by se snad utrhnout hned nemusel. Zkrátka, i když u Eclipse je poměr cena - výkon asi bezkonkurenční, tak Aurora, přestože asi nemám šanci využít všechny její funkce, je moje jasná favoritka! Nadhodil jsem taky téma Futaba 8 a sám Veliký Igor mi doporučil spíše Auroru, v její cenové kategorii prý není široko daleko žádná konkurence...
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Právě ty malé potenciometry bývají většinou kvalitní a nízkošumové. Zato dotykový displej je technologie spíše do kanceláře, než pro praxi na letišti a špinavé pracky.Ale k věci, původní dotaz zněl Eclipse (soft.Palík) nebo DX7. Na to odpovídám jednoznačně Eclipse-Palík + 2,4 GHz. DX7 je velice přehledný vysílač, co se týká menu, i jinak spolehlivý, ale možnosti nastavení jsou výrazně menší než dává Palíkův software. Taky záleží co zájemce nejvíc bude lítat. Na větroně s náročnější mechanizací křídla DX7 prostě nestačí. Eclipse druhým rokem vlastním. DX7 má kamarád, jednou jsem do ní pípal kvedláka. Takže to nemám vyčtený z internetu.
winter píše:Tady je DX6 a jak na to.
http://www.max3design.com/soporte/RC/DX ... change.htm
Sedmička taky tuším někde je, ale teď nevím kde. Když tak dej dotaz, klucí snad budou vědět. Ale bude to prakticky stejný. Nejlíp kdyby se ozval někdo kdo to přehazoval. Jo a celou soupravu mam z usa. Sakum prdum Tx+Rx+bat.+nab.+4x servo DS821 o 3000,- levnějš než u nás tzn. asi sedmičku. ***winter***
Ja to prehazoval u dx6. je to easy - az na prehazovani tech trech osicek (viz navod). Ale to me prudilo, protoze jsem nemel spravny nastroj. Na pinzetu to bylo uz velky a nejmensi kleste co jsem mel byly uz moc mohutny.
Mikelo píše:.Ale k věci, původní dotaz zněl Eclipse (soft.Palík) nebo DX7. Na to odpovídám jednoznačně Eclipse-Palík + 2,4 GHz. DX7 je velice přehledný vysílač, co se týká menu, i jinak spolehlivý, ale možnosti nastavení jsou výrazně menší než dává Palíkův software.
Přehlednost menu a nastavování parametrů je taky dost stěžejní věc, aby nakonec člověk netrávil víc času pátráním jak a kde co nastavit, na úkor lítání. Jak je na tom v tomto ohledu Eclipse?
Tak teda dobře, já vám na to letiště chodit budu, ale běda vám, běda vám! jestli mi to nepude!
Neříkám, že by to nemohlo být lepší. Návod však vytahuju jen zcela vyjímečně, abych se ujistil že si to pamatuju správně. K běžnému nastavení modelů jej už nepotřebuji, po pochopení struktury zadávání hodnot si hlava vše logicky odvodí.
Ale třeba pro začátečníka je nejprve nepřehledná i jednoduchoučká DX6i. Prostě je to potřeba dostat do hlavy, každému to sedí jiným způsobem, co jeden považuje za jednoduché, jinému nejde a obráceně.
Ale třeba pro začátečníka je nejprve nepřehledná i jednoduchoučká DX6i. Prostě je to potřeba dostat do hlavy, každému to sedí jiným způsobem, co jeden považuje za jednoduché, jinému nejde a obráceně.
- J.Horst
- Kontaktovat uživatele:
Taky prechazim na 2.4GHz, ted jsem dvakrat poslal k zemi era, jedno je za 7000kc a druhy za 2000kc, to druhy je nastesti z EPP, takze se mu nic nestalo stim prvnim to bylo horsi,ale uz je ok. Pri letu me to zacalo vypinat motor a skubat s kridelkama, pak to slo do vyvrtky a zaplat pambuh ze byl snih... Na 35Mhz jsem uz zanevrel. Touzim po Futaba 8, nebo Hitec Aurora, ale asi nebude tolik financi,takze nejspis pujdu do Hitec Eclipsa 2.4 GHz.
-
zbyndatvrd
Tady maji za pekne penize DX7 vcetne Rx a 4 serv, coz s tvym rozhodovanim muze taky pekne zamavat
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130360734985&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130360734985&ssPageName=STRK:MEWAX:IT
-
zbyndatvrd