začátky s vrtulníkem - 4ch

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
RC model

začátky s vrtulníkem - 4ch

#1 Příspěvek od RC model »

DOBRÝ VEČER,

JAKO NEODBORNÍK BYCH SE CHTĚLA PORADIT KTERÝ TYP VRTULNÍKU, NEJLÉPE 4CH JE IDEÁLNÍ NA LÉTÁNÍ VENKU PRO ZAČÁTEČNÍKA?

PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.
Beep
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Beep »

Zkus použít tlačítko hledat, toto téma je tu evergreen, určitě odpovědi najdeš.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
jez_cz

#3 Příspěvek od jez_cz »

Dobré ráno milá dámo. Trošku drsná odpověď od Beep na to, že je to Váš první příspěvek zde na RCmanii, i když má Beep samozřejmě pravdu. Stačí hledat, je tady takovýchto dotazů každý týden několik. Spíš jde o to, že Vaše zadání není úplné a to se moc radit nedá.
Následující otázky jsou pouze pro Vaše zamyšlení:
1. Myslíte to s létáním vážně a chcete postoupit v pilotování Heli někam výše? Potom je dobré zvažovat investici do lepšího vybavení již nyní.
2. Budete létat i s modely letadel? Opět podle toho pořizuji vybavení.
Pokud na některou z předchozích otázek odpovíte kladně potom:
3. Máte ve svém okolí někoho, o jehož radu a pomoc se můžete opřít?

Pokud si vyplníte va svém profilu město, ve kterém žijete, jistě se najde i zde někdo, kdo Vám v začátcích pomůže radou i odkazy na informační zdroje, případně pomůže i v počátku s vytrimováním vrtulníku a předvedení za letu.

Přeji hodně štěstí i radosti s tímto pěkným koníčkem.
JaHo
I květák je jen vycepované zelí
raging

#4 Příspěvek od raging »

Ona to myslí vážně spíše se svým partnerem :D helina bude asi pro něho :roll: :?:
RC model

#5 Příspěvek od RC model »

Děkuji jez_cz za odpověď dospělého člověka. Přiznávám, že jsem v tomto směru laik, ale odpovědi ostatních členů fora mi připadají jak reakce puberťáků s hodně nízkým IQ.
psena
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od psena »

RC model píše:Děkuji jez_cz za odpověď dospělého člověka. Přiznávám, že jsem v tomto směru laik, ale odpovědi ostatních členů fora mi připadají jak reakce puberťáků s hodně nízkým IQ.

Tak to je zase trosku prehnane, spis nez nedostatecne IQ vidim nedostatek gentlemanstvi. Protoze takhle bude odpalkovan (a zcela po pravu, takovych vlaken s podobnou otazkou je tu hromada) kazdy uzivatel, ale v pripade nove uzivatelky se me to take zda trosku drsne a zbytecne.
Podle me na slusnou otazku ma prijit slusna odpoved.
Manzelka me zrovna na tomto foru vyhledavala darek k poslednim vanocum. Je pravda, ze k tomu nepotrebovala klast dotazy, ale informace tenkrat bez meho vedomi ziskala pouze ctenim fora . Je ale pravda, ze ma s internetem bohate zkusenosti. Nakonec vybrala velmi dobre, ale i tak pokud to chcete pro pritele/manzela doporucuji se s nim poradit.
Je jasne, ze chcete toho sveho prekvapit, ale neni pro nas obdarovane nic horsiho, nez se "radovat" ze spatne zvoleneho darku :lol:
Koneckoncu, ani jste nenapsala, jestli chcete dvojrotorovy nebo jednorotorovy vrtulnik, protoze jestli je pro zacatecnika vhodny jednorotor nebo dvojrotor je zrovna zalezitost o ktere se tady vedou spory denodenne. Co clovek to jiny nazor,rozhodnout se musite sama.
raging

#7 Příspěvek od raging »

RC model píše:Děkuji jez_cz za odpověď dospělého člověka. Přiznávám, že jsem v tomto směru laik, ale odpovědi ostatních členů fora mi připadají jak reakce puberťáků s hodně nízkým IQ.
Vážená dámo,vy jste ale netykavka :o když se kdekoliv na foru objeví s takovou otázkou nováček,nota bene ženská,tak musí počítat s tím,že si jí budou dobírat :P nakonec ale stejně poradí :wink:
psena
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od psena »

Ja jsem teda z vetsiny for spis zvyklej, ze jak se objevi holka, tak je hned behem hodiny 8 stranek vrkani :D
To je uz trosku extrem, chce to zlatou stredni cestu....ale stejne Beep ma trosku moje skryty sympatie. Rozhodne to totiz neni sexista. :D
Kraliczech

Re: začátky s vrtulníkem - 4ch

#9 Příspěvek od Kraliczech »

RC model píše:DOBRÝ VEČER,

JAKO NEODBORNÍK BYCH SE CHTĚLA PORADIT KTERÝ TYP VRTULNÍKU, NEJLÉPE 4CH JE IDEÁLNÍ NA LÉTÁNÍ VENKU PRO ZAČÁTEČNÍKA?

PŘEDEM DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ.

Dobrý večer,
Má to být dárek? Pro koho?
Nebo snad pro vlastní potřebu? Má to být hračka?
Jen předesílám, že 4CH na ven není ideální volba, nicméně proti gustu žádný dišputát. Každopádně na ven to chce již něco většího.
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
MachiSSS

#10 Příspěvek od MachiSSS »

Já si pro tento účel pořídil vrtulník Honey Bee 2, pozor, neplést si to s Honey Bee King 2, pouze HB2. Ještě se začtím učím v garáži, kde mám prostor. Pak to chci zkusit venku. Myslím si, že na začátek dobrá volba a npříliš nákladna. Krásná pořizovací cena a nízké servisní náklady...mohu doporučit.
jez_cz

#11 Příspěvek od jez_cz »

Tak tohle mi připadne zase drsné od RC model(ky). Přijít s žádostí o radu a hned následně zaútočit je nečestné a nesportovní. Možná to byl po jejím prvním přísvěku hned druhý a také poslední. Možná se dáma naštvala, že nedostala hned hotové řešení, podle kterého by se zachovala a tak ji tady už vícekrát neuvidíme. Což, to je holt život. Jinak já bych si jako první vrtulník na ven vybral Blade SR od E-Flite. Možná stačilo odpovědět takovýmto způsobem a byla velká spokojenost. Tedy všem krásné polétání a nám puberťákům (mezi než se stále počítám) trošku toho IQ navíc :)
pns

#12 Příspěvek od pns »

jez_cz píše: já bych si jako první vrtulník na ven vybral Blade SR

proc?
Kraliczech

#13 Příspěvek od Kraliczech »

pns píše:

proc?

Z marketingových důvodů... :)
foukne vítr a jde se koupit nový MSRko :twisted:
Aneb podporujeme ukončení krize :wink:
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
jez_cz

#14 Příspěvek od jez_cz »

Kraliczech píše:
pns píše:

proc?

Z marketingových důvodů... :)
foukne vítr a jde se koupit nový MSRko :twisted:
Aneb podporujeme ukončení krize :wink:

Chybička se vloudí i Kraliczechovi :)
Blade SR není Blade mSR. Blade SR je http://www.e-fliterc.com/Products/Default.aspx?ProdId=EFLH1500.
A důvod - kompatibilita s mojí DX7, to za prvé. Pokud bych ji neměl, tak v setu přiložená 2.4GHz stanice HP6DSM je také plně kompatibilní s přijímači Spektrum, má plný dosah a tak se s ní dají létat všechny vrtulníky E-Flite a třeba i letadla. Pravda - HP6DSM není počítačová, nemá paměti modelů, nemá toho spoustu. Začátečníkovi však poslouží daleko lépe než jakákoliv jiná setová stanice. A je možnost použít ten Blade SR i s DX6i nebo s DX7, po výměně přijímače i s Futabou nebo Opticem. Ale jak píši, hlavní důvod je, že vlastním rádio DX7 a vrtulníčky od E-Flite už mi rukama prošly a byl jsem s nimi naprosto spokojen. I když jsem si obdobím koaxiálních vrtulníčků prošel, tak dnes po zkušenosti to vidím jako slepou uličku a proto volím samozřejmě jednorotor, pro začátečníka tedy poměrně stabilní Blade SR. Třeba i proto, že až tenhle vrtulník omrzí a bude čas přejít na něco lepšího, tak Blade SR půjde zase i slušně prodat.
Kraliczech

#15 Příspěvek od Kraliczech »

hih, chybička se vloudila :)
"Po mikrovrtulníku Blade mSR přichází firma E-flite s další novinkou, kdy mSR zvětšila a výsledkem je Blade SR. Co o něm říká výrobce?"
Tak to je :lol: - RC NOVINY
Spíš mi to přijde jako upravený CPčko... to bude stejná velikost což?
Jen nechápu, že když tam prdli takovou pěknou ocasní trubku, že tam nedali pohon řemenem.
Mno jak koukám, tohle mi uniklo, vidím poprvé :) každopádně konečně blade s hezkou kabinkou, koupím si na svou 300ku 8)
Btw.... soukr dotaz ... ty písmena na kabině jsou samolepka? Nebo napevno?
Jinak celkem souhlas, slušná vysílanda dělá zázraky. A proti CPčku pokrok.
EDIT: koukám kabinka skoro za 500,-, co stojí díly? Docela darda!
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“