ProximaII nebo Optima A123 nebo...
ProximaII nebo Optima A123 nebo...
Takovej blbej dotaz.....řešilo se to tu už tolikrát, ale nenašel jsem úplně odpověď...
Protože lítám motoráky, jsem závislej i na větru a při nějakých 4-5 metrech/s už moc nestartuju...Co do větru řekněme do 8-10m/s?
Musí to být elektro, nemám svah, a termika jako taková mě neláká, takže by to měl být svižný elektrovětroň (decentní hotliner - sorry za ty výrazy..) a min. 2metry.
Protože lítám motoráky, jsem závislej i na větru a při nějakých 4-5 metrech/s už moc nestartuju...Co do větru řekněme do 8-10m/s?
Musí to být elektro, nemám svah, a termika jako taková mě neláká, takže by to měl být svižný elektrovětroň (decentní hotliner - sorry za ty výrazy..) a min. 2metry.
- vitousek
- Kontaktovat uživatele:
A co třeba Backfire F5F http://www.f5b.cz/files/photo/BF1-velke-0.jpg ??? Pokud vím, vítr mu určitě nevadí.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Re: ProximaII nebo Optima A123 nebo...
AR1 píše:Co do větru řekněme do 8-10m/s?
Prakticky akýkoľvek dostatočne pevný model s MH, RG, HN alebo HQ profilom. Na jednej cenovej strane je Variant III od Reicharda, Rodina Optím od LSmodel, Rytmusov od VHModel, v kategórii PS/dyha však radšej neísť cez 2m. Najlacnejším kompozitom tohoto určenia je asi Lynx E od DSModel, potom New Beach ... na druhej strane cenového spektra sú modely ako Ellipse, Backfire, Viking, Ceres...
10m/s je pre Proximu II už dosť, tých 7-8m/s je také rozumné maximum, aby sa moc netrápila. Naopak, už aj čisto sklenený Lynx E lieta za akéhokoľvek počasia.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz uz jsem byl vyvolan k tabuli...
Backfire lita uplne skvostne, ale je to ponekud jina liga nez Optima nebo dokonce "autobus" Proxima. Priprav se ze prazdnej bude stat stejne jako plne vystojena Optima a vybava dovnitr neprijde taky uplne lacino, je to zavodni special, takze serva jen prvotridni a placate (= drahe), a to same pohon (uz jen proto, ze je skoda mit Ferrari s motorem ze Skodovky, byt by to byla Fabie WRC). Ale pokud si pripraven do toho dat 25tis a vic, tak s Backfirem chybu neudelas.
Jinak cim vetsi model, tim bude mene "hot", nebo das nekrestanske penize za pohon. Zatimco "mala" Optima (1,6-1.7m) leta slusne na 600W a s 1kW uz je to zihadlo, tak 2,5m model uz bude potrebovat dvojnasobny vykon.
Edit - precetl jsem si co mezitim napsal m2 a nezbyva nez souhlasit.
Ja bych asi jako ekonomickou variantu videl tu Optimu (ale rozhodne ne tu nejvetsi, max 2m, ale klidne i tu mensi) a pokud si chces udelat radost kompozitem, tak Lynx nebo Beach jsou dobra volba.
Backfire lita uplne skvostne, ale je to ponekud jina liga nez Optima nebo dokonce "autobus" Proxima. Priprav se ze prazdnej bude stat stejne jako plne vystojena Optima a vybava dovnitr neprijde taky uplne lacino, je to zavodni special, takze serva jen prvotridni a placate (= drahe), a to same pohon (uz jen proto, ze je skoda mit Ferrari s motorem ze Skodovky, byt by to byla Fabie WRC). Ale pokud si pripraven do toho dat 25tis a vic, tak s Backfirem chybu neudelas.
Jinak cim vetsi model, tim bude mene "hot", nebo das nekrestanske penize za pohon. Zatimco "mala" Optima (1,6-1.7m) leta slusne na 600W a s 1kW uz je to zihadlo, tak 2,5m model uz bude potrebovat dvojnasobny vykon.
Edit - precetl jsem si co mezitim napsal m2 a nezbyva nez souhlasit.
Ja bych asi jako ekonomickou variantu videl tu Optimu (ale rozhodne ne tu nejvetsi, max 2m, ale klidne i tu mensi) a pokud si chces udelat radost kompozitem, tak Lynx nebo Beach jsou dobra volba.
Naposledy upravil(a) Abu dne čtv 25.03.2010 23:15, celkem upraveno 1 x.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Kdyz uz jsem byl vyvolan k tabuli...
.
Hm, řekněne, do 10 tis. (bez baterií).
Byt tebou a mit tve moznosti tak objednam optimu. tu 2m. sice to uz nebude tak moc rychle jako ta 1.7m, ale i tak je to proti vetroni o hodne rychlejsi. Jinak serva v ni mam power HD digitaly a pohoda. Motor tam mam redliner MVVS a leti to moooc hezky. seda krokem a umi letet i pres stovku. takze pohoda.